Axel Olsson|24 mars, 2023, 10:03

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Världsstjärnan Gareth Bale har lagt skorna på hyllan. Det är ett enormt avbräck för Wales.

  • Kroatien visade återigen sin klass med ett VM-brons i Qatar.

  • Kroatiens trupp ser nästan exakt likadan ut som i VM och de har lyckats hålla sig borta från skadebekymmer.

  • Wales har haft ett tuffare period med fem förluster i deras sex senaste landskamper.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bra känsla efter VM-bronset

Kroatien visade återigen sin klass i vintras när de tog sig hela vägen till en semifinal i VM, men där tog det stopp mot mästarna Argentina. Kroaterna lyckades däremot vinna den sista matchen och belönades med ett starkt VM-brons, vilket de ska vara väldigt nöjda med. Vi fortsätter att förvånas av hur starkt det här landet är som fotbollsnation, trots att de endast har fyra miljoner invånare. Sakta men säkert är det nya unga spelare som bryter igenom i landslaget, samtidigt som trotjänarna fortfarande spelar på en väldigt hög nivå.

Senast i genombrottsledet är mittbacken Josko Gvardiol. Leipzig-mittbacken stod för ett grymt världsmästerskap och har ryktats till större klubbar frekvent efter hans prestationer. Han är gjuten i mittlåset och tillsammans med resten av försvaret stod de för flera starka insatser i VM. Luka Mordic är nu 37 år men han presterar fortfarande på en grym nivå och han är navet i det här landslaget. Truppen ser riktigt stark ut under den här landslagssamlingen och det har endast skett ett par förändringar från senaste gången. Nyckelspelarna är friska och redo för att inleda det här kvalspelet där Kroatien är givna favoriter, med all rätt!

Storstjärnan har lagt av

För Wales del har de en tuffare uppladdning inför det här viktiga EM-kvalet. På förhand ser Kroatien ut att vara den stora favoriten följt av Turkiet och Wales. De två sistnämnda kommer förmodligen göra upp om den viktiga andraplatsen som betyder kvalificering till EM 2024. Wales har en sämre period bakom sig och det blev tyvärr inget lyckat gruppspel i VM. De var ganska chanslösa och det var inte ens nära att Wales skulle avancera vidare från gruppen, ett oavgjort resultat mot USA var det enda som laget fick med sig.

Med en sämre form och dessutom ett oerhört tungt spelartapp kommer det bli tufft för Wales. De måste börja om på en ny kula nu när deras främsta stjärna har valt att lägga skorna på hyllan, nämligen ingen mindre än Gareth Bale. Han är kanske Wales främsta spelare genom tiderna och i offensiven har allting gått genom honom under hans landslagstid. Nu måste Wales hitta nya sätt att anfalla på och vi anser att det saknas en del kvalitet utan Bale i spetsen. Det här blir en omställning och det kommer nog ta lite tid innan Wales hittar rätt väg att gå. Formen är inte där och Kroatien är ett par snäpp vassare!

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Kroatien - Wales
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.