Match: Foggia-Perugia (Serie B) | Speltips: BLGM | Odds: 1,70 | Spelstopp: 20:30 | Spelbolag: UNIBET

Vi riktar blickarna mot den italienska andradivisionen och mötet mellan Foggia och Perugia – en målrik historia att vänta?

Målmöjligheterna är riktigt fina när Foggia tar emot Perugia under fredagskvällen. Hemmalaget har inlett säsongen väldigt trögt, man parkerar i skrivande stund på en 21:a plats i tabellen med sju poäng på åtta spelade matcher. Resultatraden lyder 1-4-3 och det imponerar inte. Det är främst defensiven som varit laget akilleshäl den här säsongen, 20 insläppta mål på åtta spelade matcher vittnar om det. Man väntar fortfarande på säsongens första hållda nolla. Ett snitt på 2,5 mål insläppta per match bäddar för ligans tveklöst svajigaste defensiv. Offensiven har däremot dragit sitt strå till stacken, man har faktiskt gjort mål i samtliga åtta matcher man spelat hittills, vilket får anses som en imponerande bedrift. Men samtidigt en tydlig indikation på vart defensiven står i dagsläget. BLGM-spelet har suttit i lagets samtliga matcher den här säsongen, ser inte riktigt trenden brytas när ett svängigt Perugia kommer på besök.

Perugia parkerar på en fjärdeplats i tabellen, och på det stora hela har man blandat och gett under serieupptakten. Fyra vinster, ett kryss och tre förluster har inkasserats efter åtta spelade omgångar, samtidigt som man mäktat med 16 mål framåt – ett målsnitt på 2,00 mål/match. Endast Empoli har mäktat med fler mål inledningsvis. Perugia har hittat nätet i sju av åtta spelade matcher, samtidigt som man hållit nollan i blott två spelade matcher. Precis som hemmalaget så lämnar defensiven en hel del att önska. Laget kommer senast från en blytung 5-1-förlust hemma mot Pro Vercelli, en förlust som sätter fingret på vart laget står i dagsläget. Lägg därtill 4-2-segern mot Pescara och 5-1-segern mot Virtus Entella tidigare under säsongen och vi får en klar bild av hur det sett ut för laget under serieupptakten. Svängigt värre, per definition.

Kort och gott tror jag på en väldigt underhållande och fartfylld tillställning, med goda möjligheter till mål åt båda hållen:

  • BLGM-spelet har suttit i Foggias samtliga ligamatcher den här säsongen, samt i 12 av lagets 13 senaste matcher
  • BLGM-spelet har suttit i fem av Perugias åtta matcher den här säsongen, samt i nio av lagets 13 senaste matcher

Att båda lagen gör mål spikas till 1,70 gånger pengarna hos Unibet – ska vi säga 2-2 och delad pott? Rygga på egen risk och lycka till!

UNIBET: Sätt in 100 kr – få 600 kr att spela för!