Stryktipsförslag 10/2 – 2018

Veckans stryktips består av 5 st matcher från Premier League och 8 st matcher från The Championship.

Tittar vi på kupongen hittar vi flera favoriter: Manchester City (skador stör), Bristol City (tveksam form), Derby (har formen vänt igen?) och Ipswich.

Manchester City har en hel del skador som stör och i matchen förra helgen borta mot Burnley fick man bara oavgjort 1-1 och tränare Guardiola skyller på skador.

Förra veckans stryktipsförslag föll på målinjen kan man säga – mitt drag i matchen Leicester – Swansea och min 1,2 gardering där satt nästan. Matchen slutade dock 1-1 och min kupong landade på 12 rätt. Bättre upp nu!

Ta del av mina analsyer och mitt stryktipsförslag – rygga på egen risk!

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Tid kvar till spelstopp

Match 1: Manchester City – Leicester

Mitt spel: 1

Hemmalaget Manchester City har nu över 30 matcher på hemmaplan utan förlust – imponerande! Senast blev det dock oavgjort på bortaplan mot Burnley, 1-1, men ska värdera den matchen på något sätt? Nej.

Manchester City har mycket skador och många spelare borta just nu men kolla vi på spelarna man har tillgängliga i sin trupp så känns det ändå som att deras ”B-lag” mycket väl håller samma nivå som Leicesters ”A-lag” för dagen. Att man spelade oavgjort borta mot Burnley ska inte ses som något frågetecken.

Leicester är inte bra på bortaplan den här säsongen – 3 vinster är det man orkat med hittills. På sina fem senaste matcher har man 1 oavgjord, 1 förlust och tre vinster. Senaste vinsten kom i FA-cupen 23/1 mot Peterborough.

Manchester City saknar Mendy, Jesus, Delph, Sané och Foden. Frågetecken för Stones (tillbaka i träning) och David Silva. Inga större ändringar troligtvis jämfört med matchen som spelade 1-1 mot Burnley..

Leicester saknar Morgan och troligen även Mahrez som är i ”konflikt” med laget. Frågetecken för Huth.

Trots oavgjort i förra matchen och en del skador så litar jag fullt ut på Manchester City.

1:a i match 1 på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 2: Everton – Crystal P

Mitt spel: 1, x, 2

Big Sam är irriterad. Minst sagt.

”Det är ett stort problem att spelarna inte kan ta med sig det vi har pratat om ut på planen. Jag är inte frustrerad. Jag är förbannad, väldigt förbannad över att spelarna presterar på den här låga nivån. Det är oförlåtligt”. Det handlar inte om vilket spelsystem vi har. Det handlar om att spelarna ska göra sitt bästa.”, sade Sam Allardyce till BBC.

Big Sam sågar sina spelare helt öppet inför miljoner tittare och fans. Sam – gör inte det. Det blir inget bra.

Everton förlorade med hela 5-1 mot Arsenal senast och det var det som fick hans tålamod att formligen rinna över bägaren. På hemmaplan har laget en förlust på sina sju senaste hemmamatcher vilket är bra trots allt.

På plan så känns man som man är tomma på idéer och har ingen ork till att lägga in det lilla extra som man behöver i matcher. I den här matchen är man favorit, i skrivande stund till ca 48 %.

Gästerna Crystal Palace är inte speciellt bra på bortaplan den här säsongen men man tar poäng emellanåt. Tittar vi på lagets senaste fem matcher så hittar vi två oavgjorda, två förluster och en vinst. Vinsten kom mot Burnley hemma 13/1.

Man har förlorat mot Brighton i FA-cupen och mot Arsenal i Premier League. Oavgjort har man spelat mot Newcastle och West Ham. Jag tycker man ändå gör det bra i matcherna och resultatet på de fem senaste matcherna är ok för Crystal Palace. Intressant läge här.

Everton saknar Stekelenburg, McCarthy och Baines. Frågetecken för Funes-Mori fortfarande. Han spelade dock 45 minuter med U23-laget i måndags.

Crystal Palace saknar Zaha, Wickham, Dann, Puncheon, Schlupp, Loftus-cheek, Sako, och Speroni. Frågetecken för Kally.

Trots den långa skadelistan på bortalaget Crystal Palace så tycker jag att strecken till höger om ettan på kupongen är riktigt intressanta här. Jag helgarderar här.

1, x, 2 i match 2 på stryktipset 10/2.

Till listan

Unik lista på hemliga välkomstbonusar

Besök vår lista med hemliga välkomstbonusar!
Till listan

Match 3: Stoke – Brighton

Mitt spel: 1, x, 2

Brighton har återigen återhämtat sig efter en kortare svacka.

Till den här matchen kan nu äntligen värvningen från januari debutera – Jurgen Locadia värvades för dryga 160MSEK. När han signerade avtalet hade han en skada vilket har gjort att han inte har varit aktuell hittills. För sitt PSV, som han kom ifrån, gjorde han 9 mål på 15 matcher den här säsongen.

Brighton har två vinster, två förluster och en oavgjord på sina fem senaste matcher och jag tycker tvärtemot många andra att man ska vara favoriter här. Det som talar emot laget är den usla formen på bortaplan – 2-3-8 är resultate4t så härlångt på bortaplan i Premier League för Brighton. Men jag tror man skakar om Stoke i den här matchen ändå.

Hemmalaget Stoke är inte lika bra på hemmaplan som man brukar vara och den här säsongen släpper man till alldeles för många mål i slutet på sina matcher.

Stoke har frågetecken för Jesé och Fletcher.

Brighton saknar Sidwell, Skalak och har frågetecken för Locaida.

Jag är feg här med och helgarderar. Kan inte ta bort något av tecknen.

1, x, 2 i match 3 på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 4: Swansea – Burnley

Mitt spel: 1, 2

Swansea har nu poäng i sina fem senaste matcher – tre vinster och två oavgjorda. I veckan utklassade man Notts County i FA-cupen med hela 8-1 i omspelet.

Självklart är det viktigt att slå rekordet om största hemmavinsten någonsin men det viktigaste var ändå spelarnas inställning. Det var hela skillnaden i matchen”, sade Carvalahal till BBC efter matchen.

Man ligger alltjämt ovanför nedflyttningsplatserna och kan med lite tur lämna mer luft till lagen bakom om man vinner här. Man är fortfarande svaga på hemmaplan med 4-2-7 i hemmasviten den här säsongen.

Gästerna Burnley har på sina fem senaste matcher två oavgjorda och tre förluster – tvärtemot hemmalaget Swansea med andra ord. Senast i veckan klarade man dock oavgjort mot Manchester City och man kunde ha gjort fler mål så resultaten ska tas med en viss nypa salt.

Swansea saknar Sanches, Bony, Fer, Rangel och Britton. Frågetecken för Ayew. Hade en muskelskada när han anslöt från West Ham, vilar troligen igen.

Burnley saknar Brady, Walters, Marney, Defour och Wood. Frågetecken för Ward, Heaton, Tankowski och Bardsley. Ward har sagt att han är ok igen för spel men hans ersättare lär fortsätta som vänster back tack vare fina prestationer.

Här går jag på en 1, 2 gardering då båda lagen har exakt lika stor möjlighet att vinna här. Swansea ska vara favoriter här och jag får ca 25 % på 2:an.

1, 2 i match 4 på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 5: West Ham – Watford

Mitt spel: x, 2

Båda lagen har, som jag ser det, liknande form om vi tittar på de fem senaste matcherna.

West Ham vann senaste gången i FA-cupen 16/1 hemma mot Shrewsbury med 1-0. Watford vann senast i veckan mot Chelsea med 4-1 (!).

Hemmalaget ligger på en 11:e palts (en placering före just Watford). På hemmaplan har man 4-4-4 i resultatraden och man har ett målsnitt på 0,80 mål per match på sina fem senaste.

West Ham har bara förlorat två av sina tio senaste matcher (totalt) men dessa två förluster har kommit på dem tre senaste matcher.

Gästerna Watford ligger på en 12:e plats med 4-2-7 i sin bortasvit. Efter förluster mot Leicester och Southampton så har man spelat oavgjort borta mot Stoke och man vann som sagt senaste hemma mot Chelsea. Jag har en känsla för laget här. Nyförvärvet Deulofeu gjorde mål i matchen mot Chelsea. Watford har inte vunnit borta sedan november.

West Ham saknar Obiang, Lanzini, Arnautovic, Fernandes, Carroll och Masuaku (avstängd).

Frågetecken för Reid, Fonte och nyförvärvet Patrice Evra. Evra har inte spelat en tävlingsmatch sedan november, kommer från Marseille.

Watford saknar Hoban, Cathcart, Chalobah, Gomes, Femeina, Hughes, Britos. Frågetecken för Kaboul, Wague, Kabasele och Cleverley.

Här väger det väldigt jämt för båda lagen. Trots frånvarolistan så är feelingen på gästerna Watford.

X, 2 i match 5 på stryktipset 10/2.

match 5.

Match 6: Bolton – Fulham

Mitt spel: 2

Bolton har nu lämnat nedflyttningsplatserna i och med segern senast över topplaget Bristol City med 1-0. På sina fem senaste matcher man två vinster, två förluster och en oavgjord. På hemmaplan har man 6-3-6 i resultatraden och det är nästan ok för ett lag som Bolton.

Nu möter man dock Fulham som är på väg i full fart mot en uppflyttningsplats.

Fulham är på en femte plats och vinner man här har man definitivt kontakt med topp fyra och direktplatserna.

På sina fem senaste matcher har man fyra raka vinster. Förlusten kom mot Southampton i FA-cupen med 0-1.

Sista man tappade poäng var 30/12 – 2017 när man spelade 2-2 borta mot Hull.

Bolton saknar Karacan och Pratley.

Fulham saknar inga spelare. Tom Cainey går troligen in i startelvan efter att ha återhämtat sig från en mindre knäskada. Mitrovic kan även han starta i den här matchen efter inhoppet senast mot Nottingham.

Jag spelar en 2:a på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 7: Brentford – Preston

Mitt spel: 2

Brentford vinner eller förlorar för dagen – på sina fem senaste matcher har man tre förluster och två vinster. Man har två raka förluster och senast man vann var borta mot Reading 20/1.

Senast borta mot Derby fick man ett rött ort tidigt i matchen som förstörde lagets chanser i den matchen. Sergi Canos saknas i den här matchen.

Preston har gjort det bra och är svårslaget för dagen. Man har en stark defensiv och släpper in få mål. Man har på sina fem senaste matcher ett målsnitt på 1,40 mål per match.

Man har fått klara sig utan Jordan Hugill men ändå vunnit två raka matcher. Vad säger det?

Vinner man här klättrar man upp på en sjätte plats.

Brentford saknar Henry, Canos. Lasse Vibe saknar troligtvis återigen på grund av transfersituation.

Preston saknar Maguire och Davies.

Jag spikar tvåan här.

2:a i match 7 på stryktipset 10/2.

Match 8: Bristol C – Sunderland

Mitt spel: 1

Bristol föll överraskande mot bottenlaget Bolton senast och man behöver nu vinna den här matchen för att inte riskera sin sjätte plats i ligan. Man har tre poäng ner till Preston och ligger på samma poäng som Fulham – så en vinst här är viktig.

Man förstår allvaret och man förstår framförallt att förlora mot bottenlag in den situation man är i får inte förekomma – man studsar tillbaka direkt här.

Gästerna Sunderland har nu fyra förluster på sina fem senaste matcher och är på en nästjumbo-plats i The Championship med en poäng ner till jumbon Burton.

Man har gjort ett (!) mål på dem här fem matcherna och samtidigt släppt in 11 mål.

Man är under isen totalt och att man ska kunna ta poäng av Bristol C på bortaplan är faktiskt helt uteslutet.

Jag spelar en 1:a i match 8 på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 9: Derby – Norwich

Mitt spel: 1

Ett möte mellan två lag där båda lagen visar på liknande form och formkurva för dagen.

Derby har på sina fem senaste en förlust, två oavgjorda och två vinster. Senast vann man mot Brentford med 3-0 men Brentford hade där en tidig utvisning vilket gjorde att Derby kunde utnyttja övertaget till sin fördel.

Man har nu 11 matcher utan förlust i ligan vilket är rekord. Man vill givetvis se till så det är 12 efter matchen på lördag.

Gästerna Norwich kommer till den här matchen med två raka matcher. På sina fem senaste matcherna har man två förluster och tre vinster.

Man är defensivt starka och det finns mer att få ut av anfallet. Sett hyfsat bra ut på sista tiden överlag men jag håller dem som storleken mindre i den här matchen.

Derby saknar fortfarande Bradley Johnson för sin ryggskada – kan vara tillbaka i träning/match nästa vecka.

Norwich saknar Thompson, Jarvis. Frågetecken för Pinto.

Jag går på en etta här.

1:a i match 9 på stryktipset 10/2.

Match 10: Ipswich – Burton

Mitt spel: 1

Här har vi veckans bästa spik.

Ipswich tar emot ett avslaget Burton hemma. Burton har fem raka förluster inför den här matchen.

Ipswich kommer hit från en vinst borta mot Sunderland med 2-0.

På sina fem senaste matcher har Ipswich två förluster, två vinster och en oavgjord. Förlusterna har kommit mot ligaledaren Wolves (0-1) och mot Sheffield United i FA-cupen (0-1).

Ipswich behöver vinna här för att vara med i fighten om kvalplatserna.

Burton har hamnat i ett desperat läge i tabellen och behöver varje poäng dem kan få.

Man har som sagt fem raka förluster på sina fem senaste matcher (totalt sett) och fråga är om det här är den matchen man ska vinna på bortaplan – jag tror inte det.

Fint värde just nu på Ipswich.

1:a i match 10 på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 11: Middlesbrough – Reading

Mitt spel: 1, 2

Hemmalaget Middlesborough verkar inte riktigt få till det den här säsongen – man kommer inte ikapp lagen på kvalplatserna. Man har nu åtta poäng upp till Bristol C på sjätte platsen och måste nu vinna den här matchen. Vinner man inte här så ser jag det som att loppet kan vara kört för Middlesbrough.

På sina fem senaste matcher har man en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Gästerna Reading har på sina fem senaste matcher fyra förluster och en vinst. Man har ett målsnitt på 1,0 mål per match på dem här fem senaste matcherna.

Sist förlorade man hemma (mot mitt drag) mot Millwall med 2-0.

Middlesbrough saknar inga spelare just nu.

Reading saknar Mendes, Harriott, Obita, Quinn, McShane, Swift, Elphick och Richards.

Med tanke på skadeläget hos gästerna så är mitt tipss givet.

1,2 i match 11 på stryktipset 10/2.

Match 12: Nottingham – Hull

Mitt spel: 1, x, 2

Hemmalaget Nottingham befinner sig mitt i ingenmansland i The Championship just nu och hur pass intresserade är man att ge mer än 100 % i sina kommande matcher. Upp till kvalplatserna har man 16 poäng och ner till kvalplatserna har man 9 poäng.

På sina fem senaste matcherna har man en enda vinst och fyra förluster. Till den här matchen kommer man med tre raka förluster och ett målsnitt på 0,60 mål per match på dessa fem matcher.

Nottingham antingen vinner eller förlorar på hemmaplan.

Gästerna Hull har bara en enda vinst på bortaplan i The Championship den här säsongen.

Mot Leeds hade man övertaget i spelet men klarade bara 0-0 och senast borta mot Preston tog man ledningen men orkade inte stå emot utan förlorade med 1-2 i den matchen.

Det känns som att man kan vinna när som helst nu.

Nottingham saknar Cohen, Hobbs och Murphy. Debut kan bli aktuellt för dem båda nyförvärven Figueiredo och Tomlin.

Hull saknar Hernandes, Mason och Odubajo.

Här spelar safe – 1, x, 2 i match 12 på mitt stryktipsförslag 10/2.

Match 13: Wolverhampton – QPR

Mitt spel: 1

Wolverhampton, serieledare i The Championship, tar emot Queens Park Rangers på en 15:e plats. Busenkelt eller?

Wolverhampton har på sina fem senaste matcher en oavgjord, två förluster och två vinster – vinsterna är på dem två senaste matcher och har kommit mot Ipswich och Sheffield United.

Målsnitt på dem här fem matcherna är 1,00 mål per match. Är det lite lågt?

Wolverhampton är ligans bästa hemmalag med 11 segrar så här långt.

Man förlorade mot Nottingham med 2-0 men hämtade sig efter det med två raka vinster.

Gästande QPR har på sina fem senaste matcher tre förluster och två vinster. Senast vann man mot Barnsley med 1-0. Målsnitt på dem här fem matcherna är 0,80 mål per match.

Laget behöver fortfarande plocka några poäng för att kunna känna sig säkra på att slippa kval eller nedflyttning.

Wolves saknar inga spelare till den här matchen och kan ställa upp med samma elva som vann mot Sheffield United med 3-0.

QPR saknar Smyth, Mackie, Wheeler, Sylla och Manning.

Ettan på Wolverhampton känns trygg på stryktipset 10/2.

Hela mitt system – 432 rader (3 helgarderingar och 4 halvgarderingar)

Veckans drag: Draget den här veckan blir spikförslaget på Preston borta mot Brentford. Preston har en stark defensiv och släpper in få mål för dagen. Det är en chansning att spika laget här men till fina 28 % så är det taget. Lycak till och rygga på egen risk.

Veckans system: 432 rader. Insats 432 kr. Spelstopp hos Svenska Spel: lördag 10/2 kl. 15,59

Stryktipssystem 1 X 2
1. Manchester City – Leicester 1
2. Everton – Crystal P  1  x  2
3. Stoke – Brighton  1  x  x
4. Swansea- Burnley  1  2
5. West Ham – Watford  x  x
6. Bolton – Fulham  2
7. Brentford – Preston  2
8. Bristol C – Sunderland  1
9. Derby – Norwich  1  x
10. Ipswich – Burton  1
11. Middlesbrough – Reading  1  2
12. Nottingham – Hull  1  x  2
13. Wolverhampton – Queens Park Rangers  1