Match: Sevilla – Manchester United (Champions League) | Speltips: Under 2.5 mål | Odds: @1.72 | Units:2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Det är dags för åttondelsfinal i Champions League. Sevilla ställs mot Manchester United i den första av två matcher. Vi hittar fint spelvärde i underspelet.

Sevilla starka på hemmaplan

Under onsdagskvällen tar Sevilla emot Manchester United på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Champions Leagues åttondelsfinal. Och det är två relativt målsnåla lag som ställs emot varandra.

Därför finner vi ett fint spelvärde i underspelet. Under 2,5 mål totalt ger hela 1,72 i odds och mycket talar för att det kommer att sitta. Faktum är att bortalaget Manchester United löste spelet i 5 av 6 gruppspelsmatcher i Champions League och att de även löst det i de sex senaste ligamatcherna. Tendensen är liknande även för hemmalaget, som löste spelet i 3 av 6 gruppspelsmatcher trots motståndare som Spartak Moskva och

Lägg därtill att United är generellt skickliga defensivt. Man har släppt in minst mål av alla lag i Premier League och höll nollan i 50 % av gruppspelsmatcherna i Champions League. Dessutom är Sevilla erkänt starka på hemmaplan och i fin form. På de fem senaste hemmamatcherna har man inte förlorat en enda och man har dessutom vunnit tre raka matcher.

Matchbilden förväntas bli passiv

Om vi ser till en eventuell matchbild kan vi förvänta oss att den blir ganska passiv. Dels på grund av ovanstående faktorer men också med anledning av hur de båda lagens matcher brukar se ut. Manchester United är kända för att spela passivt och defensivt i flera av sina matcher, något man fått mycket kritik för under säsongen.

Manager José Mourinho är känd för att inte släppa allt för mycket på tyglarna och med tanke på att han har en väldigt viktig och oviss bortamatch i Champions Leagues åttondelsfinal framför sig lär fallet inte vara annorlunda denna kväll. Man är i stort behov av ett bra resultat och lär därmed vara försiktiga med att gå allt för mycket offensivt. Dessutom har man ofta det tufft på bortaplan där man brukar bli hårt tillbakapressade.

Sevilla, i sin tur, lär inte ha råd att släppa in ett tungt bortamål inför returmötet på Old Trafford. Därmed kan man inte heller från hemmalagets sida släppa för mycket på organisationen utan måste ha i åtanke att ett bortamål för United kan få förödande konsekvenser i strävan efter ett kvartsfinalavancemang.

Speltips: Under 2,5 mål totalt

Mitt speltips blir idag Under 2,5 mål totalt i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United löste spelet i 5 av 6 gruppspelsmatcher

  • Sevilla löste spelet i 3 av 6 gruppspelsmatcher

  • Sevilla har löst spelet i 4 av de 6 senaste matcherna

  • Manchester United höll nollan i hälften av gruppspelsmatcherna

  • Manchester United har löst spelet i de sex senaste ligamatcherna

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.72 för Under 2,5 mål. Jag väljer att lägga 2/5 Units!