Match: IK Oskarshamn – Troja Ljungby (HockeyAllsvenskan) | Speltips: Oskarshamn vinner | Odds: @1.85 | Units:2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:00

IK Oskarshamn kan säkra en plats i slutspelsserien vid vinst!

Kan säkra slutspelsplats

IK Oskarshamn ligger för närvarande på en femteplats inför de två återstående omgångarna. Vid en vinst mot Troja Ljungby under söndagen blir man klara för spel i Svenska Spel Trophy, eller också slutspelsserien som den kallas. Plockar man inte en seger mot Troja, så är man piskade att vinna borta mot Leksand sen. Därför finner jag mycket fint värde i hemmasegern under ordinarie tid. Oskarshamn är väldigt starka på hemmaplan – och jag är helt övertygad om att man vill slippa förlita sig på andra.

Ett smålandsderby med massor av folk på läktaren, med andra ord lär det bli en jämn drabbning. För Trojas del handlar det om en tuff kamp för att slippa negativt kval, så båda lagen kommer ge allt för att vinna. De bägge lagen har två helt skilda formkurvor, IKO, som innan förlusten mot BIK Karlskoga tidigare i veckan, hade fem raka segrar med sig i bagaget. Troja har haft det desto tuffare, på kontot hittas tre raka förluster och senast blev det förlust med 3-6 mot Tingsryd på hemmaplan.

Varit tajta matcher historiskt

Det har varit tajta matcher historiskt och de senaste sex matcherna lagen emellan har slutat i vars tre vinster. De senaste två har dock Troja vunnit, så med andra ord är det ett revanschsuget IK Oskarshamn som vill vinna.

– Mot Troja har det varit lite annorlunda matcher. Dom har utvecklats mycket under säsongen men jag tycker fortfarande det är ett lag som vi ska kunna slå på hemmaplan, säger lagets huvudtränare inför matchen till klubbens officiella hemsida.

En annan faktor som stärker att spelet är spelvärt, är att Troja Ljungby är seriens sämsta bortalag. Man har bara lyckats knapra ihop fyra segrar på 24 bortamatcher och det är alldeles för dåligt om man vill hålla sig kvar i landets näst högsta serie. Det största frågetecknet har varit lagets defensiv, där man haft stora problem stora delar under säsongen. Man har släppt in tredje flest mål i hela serien och de senaste sex matcherna har man släppt in hela 21 mål bakåt – vilket är ett snitt på 3,5 mål/match.

Hemmasegern spelas till 1.86 under ordinarie tid. 2/5 units investeras. Lycka till vid rygg!

Speltips: Oskarshamn vinner

Mitt speltips blir idag att Oskarshamn vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oskarshamn kan vid vinst säkra en plats i slutspelsserien

  • Troja Ljungby har fyra förluster på sina sex senaste matcher

  • Oskarshamn har fem vinster på sina sex senaste matcher

  • Troja är seriens sämsta bortalag

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.86 för en Oskarshamnseger. Jag väljer att lägga 2/5 Units!