Succénykomlingen Girona gästas av nästjumbon Deportivo La Coruna på Estadi Montilivi under fredagskvällen. Ska säsongens överraskning fortsätta leverera, eller ska Clarence Seedorfs mannar få sin första vinst sedan managerns ankomst till La Liga?

Match: Girona – Deportivo la Coruna (La Liga) | Speltips: 1 | Odds: @1.65 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 21:00

Säsongens stora överraskning

Bottentippade, uträknade, en storlek för små. Det var utsagorna före säsongens start för den katalanska nykomlingen Girona. En returbiljett till Segundan var inte bara sannolikt, utan förväntat. Som de har motbevisat tvivlarna! I skrivande stund ligger laget på en sjunde(!) plats i La Liga med 40 inspelade poäng, enbart en poäng ifrån Villareal på Europa-plats. Ett Villareal de för en dryg vecka sedan besegrade med 2-0 – på bortaplan.

Formen är dessutom god, tre vinster på de senaste fem matcherna. Utöver stjärnsmällen mot Barcelona borta, som vi inte ska dra alltför stora växlar av, har även ett meriterande kryss spelats in mot Atletico Madrid, dessutom på bortaplan. Hemma då? På Estadi Montilivi ser resultatraden ut följande: 5-0-0! Fem raka hemmasegrar, samtliga utan att släppa in ett enda mål! Alla hemmamatcher är vunna sedan årsskiftet, och vi får gå tillbaka så långt som till 4 december 2017 innan vi hittar en förlorad hemmamatch. Borta bra, men hemma bäst.

Misär i Galicien

1080. Det är drygt så många minuter, och 12 raka kamper, som passerat sedan Deportivo la Coruna senast vann en fotbollsmatch. Clarence Seedorf är ny vid rodret, men har inte kunnat rädda det sjunkande skeppet. Goda råd börjar nu bli dyra för klubben från Galicien. 2 poäng upp till säker mark i skrivande stund, och ljuset i slutet på tunneln just nu långt utom räckhåll.

Vinsterna måste alltså börja radas upp ifall laget ska ha något som helst att säga till om den just nu annalkande nedflyttningen till Segundan. Det ser dock föga sannolikt ut. Bortaspelet i synnerhet har varit rent av förkastligt, och resulterat i resultatraden 1-3-9. Målskillnaden står på -24 i dessa matcher, vilket är ligasämst. På bortagräs är ens ett mål framåt en raritet. De tillresta supportrarna har på sistone kunnat hurra vid två tillfällen på sju matcher. Således ser undertecknad inga som helst skäl att misstänka poäng, eller ens målfarligheter från nästjumbon.

Speltips: Girona vinner matchen

Känslan att vakna upp på matchdag är förmodligen inte särskilt rolig ifall man är spelare i Deportivo la Coruna. Mot ett oerhört hemmastarkt Girona, med hjärtan fyllda av hoppet om Europa, ser jag inget som helst skäl till att hemmasegern ska hotas. Mitt speltips blir således den raka ettan till 1,65. Bethard är platsen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Girona har vunnit fem raka hemmatcher, utan att släppa in något mål.

  • Deportivo la Coruna har inte vunnit på 12 raka matcher.

  • Girona kommer från en tung seger mot en toppkonkurrent, och är vid seger endast 2 poäng bakom Sevilla på femte plats. Motivationen är således på topp.

  • Deportivo la Coruna har släppt in minst ett mål i 92% av sina bortamatcher, varav förlorat 69%.

  • Girona är obesegrade i fyra raka inbördes möten, de två senaste vunna.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger hela 1.65 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.