Udinese välkomnar Lazio till Stadio Friuli för att försöka bryta sin usla form och plocka ett vinst. Något jag tror man misslyckas med. En match som betyder mycket för Lazio och med vinden i ryggen plockar bortalaget en vinst.

Match: Udinese – Lazio | Speltips: 2 | Odds: @1.76 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:00

Sämsta formen i historien.

Udinese ligger och skvalpar precis under mitten i tabellen med 33 inspelade poäng. Trots detta finns det rent teoretiskt fortfarande en risk att man trillar ner i den röda nedflyttningszonen, men detta är minst troligt – just nu skiljer det 9 poäng med 8 matcher kvar att spela. I hemmaplanstabellen håller man precis samma plats som man gör i totaltabellen. 13e plats med 16 poäng. 5 vinster, 1 oavgjord och 9 förluster ser resultatraden ut för Udinese på hemmagräs i årets upplaga av Serie A.

På senaste tid har det gått ofattbart tungt för Massimo Oddo och hans mannar. Man är för tillfället inne i klubbens längsta förlust-streak NÅGONSIN. Laget har förlorat hela 7(!) matcher i rad och endast i 2 av dessa har man lyckats göra mål. Senast man tog en vinst på hemmaplan var den 23 december då man vann mot Verona med 4-0. Dessutom har man i alla dessa 7 förluster släppt in 2 eller fler mål. Kevin Lasagna är Udineses bästa målskytt, han har varit skadad under en tid vilket är en stor anledning till den dåliga formen. Han är tillbaka i träning men det är oklart om han är helt spelklar, och om han är det så är det oklart om han startar.

Målglada Lazio

De ljusblåa Lazio är fortfarande med och kämpar om CL-platserna inför nästa säsong. Just nu har man 57 poäng och ligger femma i tabellen vilket innebär Europa League-spel. Upp till Roma på tredjeplatsen skiljer det dock endast 3 poäng och Roma har för tillfället en match mer spelad. Med andra ord är alla poäng oerhört viktiga för Lazio. Man placerar sig på fjärdeplats i tabellen över matcher spelade på bortagräs, på 15 matcher har man vunnit 9, spelat 3 oavgjorda och förlorat 3.

Formen har under de senate 5 matcherna i Serie A inte varit helt övertygande. Man har 2 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust. Man misslyckades med att plocka full pott mot både Bologna och Cagliari som ligger en bit ned i tabellen. Man är det lag i ligan som har gjort näst flest mål, hela 73 st över 30 matcher – det ger ett snitt på 2,34 mål per match. I torsdags spelade man Europa League mot Salzburg och visade något helt annat än vad man gjort i ligan på senaste. Man styrde spelet dit man ville och spelade riktigt bra fotboll trots att man släppte in 2 mål. I Lazio hittar vi även Immobile som för tillfället leder skytteligan med hela 26 baljor över säsongen, dessutom står han för 8 assist utöver dessa mål.

Speltips: Lazio vinner matchen

Det är Udineses katastrofala form som främst ger mig anledning att spela på Lazio. Men även hur fint och bra Lazio spelade i Europa League i torsdags. Nu krigar man även för att komma ikapp Roma och på riktigt vara en utmanare för att knipa en Champions League-plats inför nästa säsong. Matchen betyder alltså oerhört mycket för Lazio medan Udinese ligger och skvalpar i mitten. Jag tvekar inte att spela på att Lazio vinner matchen till 1,76 på Unibet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Udinese har måttlöst dåligt form. 7 raka förluster i Serie A

  • Udinese har i de 10 senaste matcherna endast gjort 4 mål medan de släppt in 18 mål.

  • Lazio har på de 10 senaste matcherna gjort 20 mål.

  • För Lazio betyder denna match oerhört mycket då man kryper närmare en Champions League-plats vid vinst.

  • Inbördes har Udinese inte vunnit på 6 matcher. Lazio har vunnit 5 av dem och 1 har slutat lika. Alla dessa matcher har Udinese misslyckats med att göra mål.

Högst odds erbjuder Unibet som ger 1,76 för den raka tvåan. Jag väljer att spela 3/5 units på detta.

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.