Viktig match i bottenstriden av Allsvenskan under torsdagen när Trelleborg tar emot Brommapojkarna på Vångavallen. Vi ser två lag med svag hörnstatistik och riktar därför blickarna mot ett fint underspel i hörnkolumnen.

Match: Trelleborg – Brommapojkarna (Allsvenskan) | Speltips: Under 11,5 hörnor | Odds: @1.56 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:59

Sug efter hemmavinst för Trelleborg

Trelleborg har genom åren varit kända som ett starkt hemmalag på svårspelade Vångavallen. Under säsongen har det dock gått knackigt och man har endast en seger på hemmaplan, mot rivalen Malmö. Annars är det på bortaplan som fina skalper har tagits. I Norrköping blev det tre poäng och man har dessutom tagit poäng mot både Sirius och Djurgården. Man kommer nu till en match där man vill vinna för att gå om BP i tabellen. Mycket av spelet i den klassiska 4-4-2 uppställningen sker centralt med forwards Jovanovic och Hummet som bollmottagare, ett faktum som inte lägger upp för mycket hörnor.

Hörnstatistiken har man förvisso vunnit i fyra av nio matcher hittills under säsongen, det som talar emot att hörnorna ska gå över 11,5 är att Trelleborg snittar 5,6 hörnor per match och har endast mäktat med mer än sex hörnor i två av matcherna. I de matcherna man har vunnit hörnstatistiken så har dessutom motståndarna i två av matcherna inte skapat tillräckligt med hörnor för att spelet trots allt ska gå över 11,5.

Svag hörntrend för BP

BP kommer till matchen med en statistik där man endast vunnit antal hörnor i två av sina nio matcher. Det är i de två matcherna plus en till som man lyckats ta sig över mer än fem hörnor. Totalt ligger snittet på 5,1 hörnor per match, en statistik som jag tycker blir missvisande sett utifrån match till match. En annan intressant del i BP:s hörnstatistik är den trend i hörnkolumnen som går att se de senaste tre matcherna. Mot Djurgården, Sundsvall och Kalmar har laget totalt endast mäktat med åtta hörnor. En statistik som gör spelet mer intressant.

I övrigt lyckades BP vända en förlusttrend när man senast starkt besegrade tabellfyran Kalmar hemma på Grimsta IP. Luis Pimenta gick i den matchen över till att spela med två forwards och fyra mittfältare som spelar centralt i banan. En taktik som visade sig vinnande mot Kalmar men som också leder till mindre kantspel. Något som kan förklara varför man endast slog två hörnor mot smålänningarna.

Speltips: Under 11,5 hörnor i matchen

Två lag med lågt hörnsnitt och som dessutom spelar fotboll centralt i banan. Finner spelvärde i oddset 1.56. Unibet är platsen och här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Slår man ihop båda lagens hörnsnitt går det inte över 11,5 hörnor

  • Båda lagen har förlorat hörnstatistiken i majoriteten av sina matcher

  • Brommapojkarna har en svag trend i hörnstatistiken, i de tre senaste matcherna har man totalt skrapat ihop åtta hörnor.

  • Lagen spelar mycket centralt. BP ändrade dessutom startuppställningen i senaste matchen till att använda fyra mittfältare som spelar centralt.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.56 för underspelet, ett odds som är mycket intressant sett utifrån lagens hörnsnitt. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.