Det är dags för omgång 21 i Allsvenskan, Östersunds FK gästas av Malmö FF på Jämtkraft Arena. Bortalaget är i bra form i jakten på topp 3-placering. Klarar man av att slå Östersund på bortaplan ser det genast ännu ljusare ut för att det skall gå vägen.

Match: Östersunds FK  – Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: Malmö DNB (Pengarna tillbaka vid oavgjort) | Odds: @1.57 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18.00

Tappet av Ghoddos tungt för Östersund

Östersunds FK har varit lite av folkets lag senaste säsongerna, med Europaspel mot inga mindre än Arsenal bland annat. Nu står man utan de viktigaste spelarna från den gången och den riktiga succén tar nog ett tag innan vi får se igen. Östersund är givetvis fortfarande ett lag som utmanar toppen vid sina bästa dagar. Men 3 raka förluster efter att Saman Ghoddos lämnat laget talar sitt tydliga språk. Stjärnorna och spelarna som skapar det lilla extra finns inte där.

När Malmö FF gästar Jämtkraft Arena på lördagseftermiddagen så befinner sig Östersund 4 poäng efter motståndaren. En viktig match för Östersund för att hänga på toppen. Någon lätt match blir det dock inte, gästande Malmö är fulla av självförtroende och har precis löst gruppspel i Europa League. Det väntar en tuff kamp, Östersund har inte slagit Malmö sedan 22 oktober 2016.

Malmö fortsätter på sin förlustfria svit

16 raka matcher utan förlust. Det är Malmö FFs facit inför matchen mot Östersund. Man gör sig redo inför Europa League-gruppspelets start på torsdag. Malmö kommer med största sannolikhet använda Östersundsmatchen som lite av ett genrep inför den, samtidigt som Malmö vill vinna för att hänga på i jakten om en topp 3-placering. Räkna med att Malmö FF ställer upp ett slagkraftigt lag på banan mot Östersund. Trots skadan på Carlos Strandberg har Malmös anfall fortsatt producera mål. Marcus Antonsson, som lite har ersatt Strandberg under skadan, har nu gjort mål i fem raka matcher. Det förklarar vilken bredd Malmö FF har. En bredd som är otroligt viktig för klubben när man ger sig ut i Europa igen.

Man slog Brommapojkarna med 3-0 på bortaplan innan landslagsuppehållet, vilket är Malmös senaste match. Man har en målskillnad på 11-0 senaste 3 allsvenska matcherna. Senast man släppte in ett mål i Allsvenskan var 28 juli mot Norrköping. Det går att ta på Malmös fina form, vad krävs för att stoppa laget? Östersund med tre raka torsk får det tufft även på hemmaplan mot Malmö.

Speltips: Malmö DNB (Pengarna tillbaka vid oavgjort)

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har 16 raka matcher utan förlust. (CL/EL-kval inräknat)

  • Malmö har 6 raka segrar i Allsvenskan.

  • Malmö har 10 raka utan förlust i Allsvenskan, senaste förlusten kom mot Hammarby 16 maj.

  • Östersund har tre raka förluster och har ännu inte vunnit i Allsvenskan efter tappet av Saman Ghoddos.

  • Malmö har 4 raka matcher utan förlust mot Östersund (2/2/0). Senast Östersund slog Malmö var 22 oktober 2016.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.57 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.