Då är det dags för returmöte på Wembley mellan Tottenham och PSV Eindhoven. Efter en sevärd och böljande tillställning så slutade det första mötet 2-2, vilket gör att bägge lagen är i enormt behov av poäng. Spurs är rättmätiga favoriter men saknar flera viktiga spelare i defensiven samt har matchats hårt. Ett skottvilligt PSV bör lösa denna lina utan problem!

Match: Tottenham – PSV Eindhoven (Champions League) | Speltips: PSV ö8,5 skott | Odds: @1.80 | Units: 3 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Tätt schema för engelsmännen

Tottenham har haft ett riktigt slitfyllt och krävande matchschema den senaste veckan. Måndagen den 29:e oktober spelade man emot Manchester City i en benhård match, därefter – bara två dagar senare – spelade man borta emot West Ham i ligacupen. Visserligen så vilade man ett par tunga pjäser, men det påverkade ändå träningsupplägget rejält. Dessutom medverkade även figurer som Christian Eriksen, Davidson Sanchez, Heung-Min Son, Dele Alli, Harry Winks samt Moussa Sissoko i matchen. Lucas Moura följde med i truppen. Alla dessa spelare är potentiella startmän. Sedan nu i helgen – den 3:e november mötte man Wolverhampton i vad som till slut blev en riktigt tuff bortamatch. Idag – den 6:e november – ska man spela sin fjärde match på åtta dagar. Naturligtvis är man tränade för att orka med detta, men det kommer ändå bli tufft att orka hålla ett kontringsstarkt PSV bort ifrån skottmöjligheter.

Skadeläget har varit lite oroande under hösten och är fortsatt inte optimalt. Skysports rapporterade under måndagen att den försvarsstarke mittfältaren Moussa Dembele missar mötet (utgick skadad mot Wolves), vilket även de försvarsinriktade spelarna Eric Dier, Victor Wanyama, Jan Vertonghen och Danny Rose gör. Lägg därtill att Hugo Lloris är avstängd efter sin frilägesutvisning mot de nederländska mästarna senast och du har ett rejält decimerat Tottenham. Det blir väl troligtvis argentinaren Paulo Gazzinaga som ställs i målet och det är ytterligare en anledning till PSV att våga avlossa skott.

Tottenhams matcher i Champions League sett till antalet skott:

  • Inter 15 – 11 Tottenham
  • Tottenham 9 – 15 Barcelona
  • PSV 10 – 22 Tottenham

Tottenham släpper till 8+ skott i 12 raka matcher. Bör släppa minst 9 utan problem ikväll.

Skadefria och offensivt starka

PSV saknar bara den långtidsskadade australiensaren Ryan Thomas till kvällens match – i övrigt kommer man med full trupp. I förra matchen mot Tottenham saknades den skottglada yttermittfältaren Steven Bergwijn (skadad då), men han är spelklar till dagens match och lär ersätta Donyell Malen som vänsterytter. Det gör att OSV kan ställa upp med en riktigt stark offensiv spets. Den offensiva trion Bergwijn – De Jong – Lozano är fruktad i hela nederländerna och öser in mål. Gaston Pereiro har en riktig högerslägga som han gärna använder så fort det vankas frisparksläge och Rosario gjorde ett drömmål från distans mot Inter. Det bör också nämnas att bägge ytterbackar Angeliño (i synnerhet han) och Denzel Dumfries mer än gärna följer med i anfallen.

Den här säsongen har PSV visat prov på enastående anfallsspel. I ligaspelet har man vunnit alla sina 11 matcher (med förkrossande målskillnad på 39-4) och i Champions League har man lyckats vaska fram målchanser i varje match. Här nedan syns antalet egna skott i CL-matcherna:

  • Barcelona 21 – 14 PSV
  • PSV 12 – 24 Inter
  • PSV 12 – 24 Tottenham

PSV löser även detta spel i alla säsongens ligamatcher.

Speltips: PSV över 8,5 skott

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tottenham släpper till minst 8+ skott i 12 raka matcher.

  • PSV löser detta spel i alla säsongens Champions League- och ligamatcher.

  • PSV sköt 14 skott senast lagen möttes.

  • Bägge lagen behöver verkligen ta tre poäng för att ta sig vidare.

  • Tottenham får klara sig utan förstemålvakten Lloris och saknar dessutom många andra försvarsstarka kuggar.

  • PSV har fått tillbaka skottvillige Bergwijn från skada. Var mycket nära att näta redan i återkomsten nu i helgen.

Detta spel läggs på Bet365 och oddset är trevliga @1.80. Min investering i spelet blir 3 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.