Ett riktigt toppmöte går av stapeln under onsdagskvällen i nordvästra England. Det är ett ständigt kritiserat Manchester United som välkomnar ett Arsenal på uppgång. Hemmalaget har flertalet frågetecken inför kvällens match och Mourinho kommer behöva trolla med knäna för att ställa upp en funktionsduglig backlinje. The Gunners har däremot inte förlorat en match sedan mitten av augusti och imponerade enormt i helgens London-derby. Dubbelchansen räcker långt!

Match: Manchester United – Arsenal (Premier League) | Speltips: X2* | Odds: @1.70* | Units: 3 | Spelbolag: Coolbet + Betfair* | Spelstopp: 21:00

*1,4 units läggs på X till @3.62 (Coolbet) och 1,6 units läggs på 2 till @3.20 (Betfair). Oddset oavsett utfall blir således högre än en vanlig dubbelchans.

Ett dussin osäkra kort

Ja, det stämmer. Så mycket som 12 stycken pjäser i Manchester Uniteds trupp är i olika grad osäkra i skrivande stund. De flesta kommer troligen ha återhämtat sig tillräckligt för att kunna starta, men det är ändå ingen optimal matchuppladdning att behöva spela med känningar eller inte ha kunnat träna ordentligt inför matchen. Här nedan går jag igenom situationen i detalj:

  • Young – avstängd.
  • Lindelöf – skadad (baksida lår)
  • Sanchez – skadad (baksida lår)
  • Bailly – missade helgens match pga problem med ryggen. Kanske kommer till spel.
  • Rojo – nästan alltid petad men faktiskt också knäskada som bekymrar
  • Lukaku – klev av helgens match med skadekänningar. Borde vara spelklar.
  • Rashford – klev av helgens match med skadekänningar. Troligen spelklar.
  • Jones – var på röntgen i veckan men kan troligtvis medverka.
  • Shaw – klev av helgens match med skadekänningar.
  • Smalling – missade helgens match pga fotskada. Eventuellt startklar.
  • Valencia – missade helgens match pga knock.
  • Darmian – medverkade ej i ett par träningar förra veckan.

Fetmarkerade namn är försvarsspelare. Även om flera av dessa alltså kanske visar sig spela från start så går det inte att frångå det faktum att Mourinho har en mycket svår uppgift att ta ut en fungerande försvarslinje. I helgens möte mot Southampton så experimenterade han lite med backlinjen och valde att flytta ned Scott McTominay till att bilda en fem-backslinje tillsammans med Matic och Jones i mitten. Efter 20 minuter låg man redan under med 2-0 mot ett kristbetonat bottenlag. Jag tvivlar starkt att man kan hålla tätt mot ett offensivt vasst Arsenal. Förra säsongen storspelade De Gea i ena mötet, men inte ens hann kommer kunna rädda de rödklädda ikväll.

19 raka utan förlust

Många var frågande hur Arsenal skulle stå sig när trotjänaren Arséne Wenger lämnat klubben efter 22 år som huvudtränare. Efterträdare Unai Emery fick långt ifrån någon drömstart, där man inledde med dubbla förluster och dessutom hamnade i underläge hemma mot West Ham i omgången efter. Kritiken lät sig inte vänta och många trodde att det skulle bli något av ett mellanår för London-klubben. Sedan dess har man levererat för fulla muggar, och det är svårt att inte fascineras av Arsenals tillvägagångssätt i matcherna på slutet. Efter förlusten mot Chelsea den 18:e augusti har man vunnit 15 matcher och kryssat i 4 stycken – ett oerhört imponerande facit. Emery har vågat ta en del modiga beslut, som exempelvis att bänka lagets överlägset bäst betalda spelare (Özil) och vila spelare vid rätt tillfällen. I slutet av semptember började han också ge Torreira betydligt mer förtroende, vilket visade sig vara en riktigt snilleblixt. Den korta uruguayan har varit vital på det defensiva mittfältet, där han vunnit extremt många bollar och visat prov på fint spelförståelse och känsliga passningsfötter. Senast fick han dessutom äran att punktera det hetsiga derbyt i norra London med ett välplacerat avslut. Arsenal ser ut att må bra.

Inför den här matchen så förväntas Özil utebli på grund av problem med sin rygg. Även Xhaka kommer inte komma till spel, då han tog sitt femte gula kort i förra matchen och således är avstängd. Koscielny och Monreal är frågetecken, men däremot förväntas Mustafi vara spelklar trots sin smäll. Man kommer fulla av självförtroende efter tre imponerade vinster förra veckan (räknar med söndagen) och borde absolut inte stå som underdogs mot kvällens Manchester United.

Lite intressant kuriosa är att Aubameyang har gjort mål på alla sina 10 senaste skott på mål i Premier League. Ingen målvakt har räddat ett skott från honom sedan augusti.

Speltips: X2

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester United har enormt många spelare med tveksam status inför kvällens match. Framför allt defensiven kommer bli lidande.

  • Manchester United har misslyckats med att vinna i tre raka ligamatcher. Intressant är också att man endast vunnit en enda match denna säsong i ligan med mer än ett mål.

  • Arsenal är obesegrade sedan den 18:e augusti, dvs 19 raka matcher utan förlust.

  • Arsenal kommer fulla av självförtroende och spelar ett magnifikt anfallsspel.

Högst odds hittar jag hos Coolbet samt Betfair, där jag alltså delar på spelet till två spel för att få högre odds. Oavsett vilket spel som sitter så vinner jag till ca @1.70 i odds. Totalt 3 units investeras (1,4 resp. 1,6)!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.