Vi riktar blickarna mot Serie B i Italien. Hellas Verona tar emot Pescara på hemmaplan. Ett vidöppet möte där båda lagen har en stor chans på tre poäng. Vi tror på en hörnrik fotbollsmatch!

Match: Verona – Pescara (Serie B)| Speltips: Över 8 hörnor i matchen | Odds: @1.44 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21.00

Vägen tillbaka

Hellas Verona har en tung säsong bakom sig, förra året åkte det blågula laget ur Italiens finrum, Serie A. Verona lyckades förlorade hela 27 av 38 matcher i fjol. Laget har någorlunda kommit på fötter igen. I tabellen hittas dem på en sjundeplats med sina 22 poäng. Serie B innehåller ett kval för placering 3-8 där lagen får slåss om en uppflyttning. I truppen hittas svensken Samuel Gustafson som har startat fyra matcher hittills. Den erfarna Giampaolo Pazzini som fyllt 34 år är lagets främsta målgörare, där det har blivit fyra mål för italienaren. Pazzini har ett förflutet i bland annat Inter och Milan. Ett stort hål skapades när legendaren Luca Toni avslutade sin karriär. Han stänkte dit 47 mål på 90 matcher för Hellas Verona. 

Vi riktar blickarna mot hörnstatistiken. Hellas Verona är det laget med sjätte högsta snitt på skapade hörnor per match. Deras snitt ligger på 5.54/match. Totalt sätt om man räknar båda lagens hörnor så snittar Veronas matcher 10.54 hörnor/match. Lagets formation ligger i grunden till att det skapas så pass många hörnor. Hellas Verona spelar en form av 4-3-3 där deras yttrar har en bred utgångsposition. Spelsättet blir därmed som förväntat att de försöker bryta motståndarnas försvarslinje genom sina kanter. Spelet har suttit i sex av Veronas sju senaste matcher.

Hörnrikt bortalag

Pescara får resa till Verona för måndagens möte. Laget kommer med självförtroende, senaste matchen blev en 2-0 vinst mot Carpi. Vi hittar bortalaget högre upp i tabellen än hemmalaget. Delfino Pescara placerar sig på en förvånande fjärdeplats i tabellen. En oväntat placering för laget som slutade på 17:e plats förra säsongen, endast två poäng till nedflyttningskval. I årets säsong är det en helt annan sits, Nu jagar man tabellettan som ligger före laget med fyra poäng. Kan man knipa åt sig en viktig tre poängare under måndagen?

Sett till hörnstatistiken bidrar även bortalaget med en stor del. Pescara har ett snitt på 10.40 hörnor per match, där hörnor brukar oftast fördelas jämnt mellan lagen. Verona och Pescara ligger på en femte och sjätteplats i hörntabellen för Serie B.

Antal hörnor i Pescaras fyra senaste matcher:

Pescara-Capri, 11.

Perugia-Pescara, 10.

Pescara-Ascoli, 11.

Palermo-Pescara, 14.

Speltips: Över 8 hörnor i matchen.

Ett öppet möte under måndagen där båda lagen har chans för tre poäng. Vi förväntar oss en fartfylld match med många hörnor. Båda lagen snittar drygt 10 hörnor per match. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Veronas ligamatcher har ett snitt på 10,54 hörnor/match den här säsongen.

  • Bortalaget Pescaras ligamatcher har ett snitt på 10.40 hörnor/match den här säsongen.

  • Suttit i sex av Veronas sju senaste matcher.

  • Suttit i Pescaras fyra senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.