Efter en händelserik fotbollsvecka ute i Europa hoppar vi direkt in i ligaspelet igen när det närmar sig helg. I Tyskland går startskottet för omgång 22 igång på WWK Arena när bottenlaget Augsburg gästats av de regerande mästarna.

Match: Augsburg – Bayern München (Bundesliga) | Speltips: Bayern -1.5 asian handicap | Odds: @1.74 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:30

Tuff höst

Augsburg har det tufft i Bundesliga, laget parkerar på en 15:e plats i tabellen och har enbart skrapat ihop 18 poäng på 21 omgångar. Det är med tre poäng man befinner sig på rätt sida nedflyttningsstrecket men krisen är nära för de vitklädda. På sina 12 senaste matcher kan laget enbart redovisa för 1 trepoängare. Augsburg överraskade ordentligt i förra hemmamatchen där man kunde besegra Mainz med 3-0 men följde sedan upp den matchen med att åka på pumpen mot Bremen med 4-0 där bortalaget inte hade mycket att säga till om.

Inte nog med att laget befinner sig i en kris där poängen kommer väldigt sällan för laget utan Augsburg har dessutom en hel startelva som antingen är skadade eller avstängda inför mötet med de regerande mästarna. Som så många gånger förr så kan alltid hända i fotboll och bollen är rund, men här ger jag inte Augsburg stora chanser. Bayern kommer in matchen med en otroligt fin form och kommer köra full gas i jakten på förstaplatsen i ligan. Här kommer Augsburg få se upp så det inte blir en överkörning.

Jakten fortsätter

Bayern München är solklara favoriter när man går in i mötet med bottenlaget Augsburg men de regerande mästarna befinner sig i en aning ovan sits då laget inte har seriesegern i egna händer. Bayern parker på andraplatsen i Bundesliga efter att Dortmund kunnat visa upp en betydligt starkare höstsäsong. Efter att Dortmund förvånansvärt tappade 3-0 övertaget till 3-3 hemma på Signal Iduna Park mot Hoffenheim kunde Bayern utnyttja serieledarnas misstag och efter en komfortabel hemma seger mot Schalke minimerade man avståndet till förstaplatsen och är nu endast 5 poäng bakom. Så jakten upp till förstaplasten bara fortsätter för Bayern och efter att minskat avståndet kommer kvällens bortalag var mycket motiverade att åka till Augsburg och köra över bottenlaget.

Kikar vi på de senaste mötena lagen emellan är det bara den färskaste som sticker ut från mängden där Augsburg lyckades hålla krysset mot de regerande mästarna. Men det har som sagt varit en ovanligt svag höst för Bayern som verkar hittat tillbaka till spelet. I 6 raka matcher lyckades Bayern vinna mot Augsburg med minst 2 mål där målskillnaden över mötena är så mycket som 22-4. Bayern har dessutom löst spelet i sex av de åtta senaste ligamatcherna där de regerande mästarna gått upp mot betydligt bättre motstånd än Augsburg. Tror som sagt att Bayern löser en komfortabel vinst på WWK Arena mot ett Augsburg som befinner sig i kris både spelmässigt och truppmässigt.

Speltips: Bayern -1.5 asian handicap

Jag väljer att spela på att Bayern vinner matchen med 2 mål eller mer. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern har löst spelet i 6 av de 8 senaste ligamatcherna. 

  • Bayern har målskillnaden 23-5 på de  7 senaste mötena med Augsburg.

  • Bayern har löst spelet i 6 av de 7 senaste mot Augsburg.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.74. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.