Augsburg tar emot serieledande Dortmund hemma på WWK Arena under fredagskvällen. Ett ypperligt tillfälle för Dortmund att möjligtvis rycka ifrån tabelltvåan Bayern Munchen som möter ett betydligt bättre motstånd, nämligen Borussia Mönchengladbach. Vi klickar i den raka segern!

Match: Augsburg-Dortmund(Bundesliga) | Speltips: Dortmund vinner | Odds: @1.70 | Units: 4/5 | Spelbolag:Coolbet | Spelstopp: 20:30

Rejält indragna i bottenstriden

Augsburg kämpar i botten av Bundesliga. Laget placerar sig just nu på en femtonde plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Stuttgart ligger hack i häl med endast två poäng bakom, alltså är hemmalaget rejält indragna i den nervkittlande bottenstriden. Deras facit i ligan lyder fyra vinster, sex oavgjorda och hela 13 förluster. Laget har endast en vinst i deras 13 senaste ligamatcher, nu ställs dem mot Bundesligas absolut hetaste lag, Borussia Dortmund.

Hemmalaget är inte inne i någon vidare form heller, de har tre raka förluster i ligaspelet. Försvarsspelet har brustit totalt i dessa matcherna, Augusburg har släppt in hela tolv(!) mål på sina tre senaste matcher, laget släppte in absurda fem mål senast mot bottenkonkurrenten Freiburg. Augusburg måste börja ta poäng annars inträffar snart fallet till en nedflyttningsplats, hemmalaget har endast tagit tre poäng på sina sju senaste ligamatcher. Islänningen Alfred Finbogasson är spelaren som ansvarar främst för målprodutkionen, anfallaren har mäktat med tio mål i Bundesliga den här säsongen och varit ett av lagets få utropstecken. Men lagets skyttekung missade deras senaste match på grund av skada, och är därmed osäker inför mötet med Dortmund. Augsburgs skadelista är just nu väldigt lång. Reece Oxford missar matchen på grund av ett rött kort, Framberger har dragit på sig en korsbandsskada och blir borta hela säsongen. Richter och Gouweleeuw dras med skador och är därmed osäkra till spel, även Andre Hahn är osäker till spel efter sin vadskada. Så tränare Manuel Baum har många frågetecken inför morgondagens match, det återstår att se vilka spelare som är redo för att ta sig an den svåra uppgiften!

Serieledarna på besök

Med mindre än en tredjedel kvar av säsongen hittas Dortmund på högst upp i tabellen. Borussia Dortmund har stått för en oerhört bra säsong och ligger just nu tre poäng framför Bayern Munchen. Gapet var betydligt större mellan dessa två för någon månad sen, Dortmund har tappat lite onödiga poäng på sistone, poäng som är otroligt viktiga för att behålla sin förstaplacering. Men laget kom tillbaks till vinnarspåret i deras senaste match, där de vann med 3-2 över Bayer 04 Leverkusen. Innan dess hade de gulklädda inte vunnit på fem matcher, men nu ser laget ut att ha rest sig från dippen och är ute efter en till trepoängare under fredagen.

Dortmund har fint läge att dra ifrån Bayern Munchen under morgondagen, den stora konkurrenten möter betydligt svårare motstånd än Favres mannar gör. Bayern gästar tabelltrean Borussia Mönchengladbach på bortaplan, en tuff uppgift alltså och risken för poängtapp är ganska stor. Storstjärnan Marco Reus har varit borta under de fyra senaste veckorna på grund av skada, men laget är hoppfullt om att tysken kan vara redo för spel under morgondagen, ett otroligt lyft för Dortmund ifall det händer. Reus är den spelare som stått för flest mål för bortalaget, nämligen 13 fullträffar. Anfallaren Paco Alcacer är tätt bakom med sina tolv mål. Dortmund besitter en otroligt talangfull trupp med flera spetspelare offensivt. Den unga Jadon Sancho har stått för en kanonsäsong och visat sig hålla en grymt hög nivå redan som 18-åring. Vi tror att Dortmund blir ett nummer för stora under morgondagen, den raka tvåan klickas!

Speltips: Borussia Dortmund vinner

Jag väljer att spela den raka tvåan. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Augsburg har förlorat tre raka ligamatcher, och släppt in hela tolv mål sammanlagt i dessa tre.

  • Dortmund har vunnit fyra av fem bortamatcher mot just Augsburg.

  • Råder klasskillnad, Dortmund toppar tabellen medan Augsburg är rejält indragna i bottenstriden.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.70. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.