Napoli reser till regionen Emilia-Romagna för att besöka ett formstarkt SPAL. Hemmalaget har tagit flest kort i hela ligan den här säsongen. Vi klickar i kortspelet på SPAL!

Match: SPAL-Napoli(Serie A) | Speltips: SPAL över 1.5 kort | Odds: @1.53 | Units: 4/5 | Spelstopp: 18:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tagit flest kort i hela ligan

Hemmalaget SPAL har gjort en makalös resa upp till finrummet Serie A. Klubben tog hem titeln i Serie C säsong 2015/2016 och blev därmed tilldelad en välförtjänt uppflyttning till andraligan Serie B. Senast laget befann sig i den ligan var ända sedan säsongen 1992/1993. I Serie B chockade nykomlingen SPAL den italienska fotbollen när man gick och vann hela ligan direkt som nykomling. Återkomsten till Serie A var därmed ett faktum efter en 49 års lång frånvaro från den italienska toppfotbollen. Ifjol säkrade SPAL Serie A-kontraktet med en knapp marginal på endast tre poäng. Den här säsongen har laget tagit stora steg framåt i sin tuveckling. Efter 35 omgångar hittas SPAL på en elfte placering i tabellen. Laget besitter en grym form i ligaspelet under den närmaste tiden. De har vunnit hela sex av sina åtta senaste matcher och har klättrar rejält i tabellen. Det har alltså minst sagt varit en lyckosam säsong för hemmalaget.

Under söndagen blickar vi mot ett intressant kortspel. SPAL har nämligen tagit flest kort i hela ligan den här säsongen. Laget har mäktat med 101 gula och tre röda kort efter 35 spelade omgångar. Ett facit som ger lördagens hemmalag ett snitt på hela 3.0 kort/match. Ifall vi endast kollar hemmamatcher är snittet ännu högre. I hemmaborgen Stadio Paolo Mazza snittar laget skyhöga 3.2 kort/match i ligaspelet den här säsongen. SPAL har löst över 1.5 kort i 31 av deras 35 ligamatcher.

Oerfaren domare

Napoli har haft en lite svagare vår rent resultatmässigt. Laget har bara gått segrande ur tre av sina åtta senaste matcher. Den gamla damen Juventus befäste serieledningen i princip redan från starten och har sedan dess fortsatt öka avståndet ner till konkurrenterna. Det var med ingen förvåning att Juventus fick lyfta ligatiteln med hela sex ligamatcher kvar. Napoli fick alltså se sig besegrade av giganten, men trots det har laget ändå gjort en stark säsong vilket ledde till en andraplats i tabellen. Laget har tio poäng ner till tredjeplacerade Inter och har därmed säkrat andraplatsen den här säsongen.

Men som sagt ska vi inte lägga fokus på resultatet under söndagen, utan istället antalet kort för hemmalaget. Matchen döms av italienaren vid namn Eugenio Abbattista. Det är en domare på ganska unga 36 år som framförallt har dömt på nivån under högstaligan, alltså Serie B. Abbattista har dömt 117 matcher i Serie B och endast totalt nio i Serie A. Italienaren är alltså fortsatt ganska oerfaren i högsta ligan. På sina nio dömda matcher i Serie A besitter han ett kortsnitt på 4,2 kort/match. Undertecknad klickar i att hemmalaget får bevittna kortet minst två gånger under morgondagen!

Speltips: SPAL över 1.5 kort

Jag väljer att spela på SPAL över 1.5 kort. Spelet hittas genom funktionen “skapa ett spel”. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • SPAL har löst spelet i 31 av deras 35 ligamatcher den här säsongen.

  • SPAL har tagit flest kort i hela ligan den här säsongen, snittar 3.0 kort/match.

  • Domaren Eugenio Abbattista har endast dömt nio matcher i Serie A. Italienaren har ett snitt på 4,2 kort/match i dessa nio.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.