Säsongen lider mot sitt slut och snart är det dags att summera alla ligor i Europa. Än är det dock inte över i Spaniens Segunda Divisón. Hela fyra omgångar återstår, och på fredag väntar en spännande match mellan Real Zaragoza och Sporting Gijón, där jag tror att matchen slutar oavgjort eller en vinst för det senare laget!

Match: Real Zaragoza– Sporting Gijón (Segunda División) | Speltips: X2| Odds: @1.75 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Luriga gäster

Det är inte alltid lätt att spela på bortaplan i Segunda División. För Sporting Gijóns del har det trots allt sett någorlunda bra ut vid de gånger man rest och spelat på motståndarmark. Senaste gången laget var tvunget att åka iväg och spela på bortaplan blev det tyvärr en förlust, mot fjärdeplacerade Mallorca. Det var en förlust som väldigt få. Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat innan det otänkbara hände. Mallorcas Álex López satte 2-1 i den 95:e (!) matchminuten och firade hejvilt, ett mål som innebar att Gijón tragiskt nog kunde se sig besegrade. Denna match satt säkerligen kvar i tankarna, när Gijón tog emot Lugo på hemmaplan i omgången därpå. Ett klart sämre motstånd, men det hjälpte inte. Laget var märkbart oinspirerat och lyckades endast få med sig en enda poäng i den matchen.

Sporting har inte vunnit på hela fyra matcher och behöver en vinst i fredagens möte. På så sätt bäddar man för en fin avslutning på säsongen. Matematiskt sett kan man ännu inte räkna bort ett eventuellt uppflyttningskval, men med sju poäng upp till Cadiz på sjätteplats kan man troligtvis avskriva den möjligheten redan nu. Hoppet är dock det sista som lämnar en. Gijón måste studsa tillbaka och ur ett historiskt perspektiv är mötena med Zaragoza ständigt jämna. Totalt har Gijón vunnit majoriteten av mötena, 35 gånger, varav endast en vinst på de senaste 10 matcherna. Med ett inte helt omöjligt uppflyttningskval i sikte, lär man kunna lämna matchen obesegrade. Gijóns Uros Djurdjevic, 11 mål denna säsong, kommer säkerligen vilja utöka sitt målskytte och därmed frambringa ett kvitto till alla intressenter.

Usel hemmastatistik

Zaragoza, ett av de klassiska spanska lagen, härjar idag runt i den nedre delen av Segundan. Säsongen har varit en sämre sådan, snarare ett mellanår som många supportrar gärna glömmer. En 14:e plats i tabellen, och med det endast sex poäng ner till nedflyttningsplats. Det är uppenbarligen inte någon nöjd med i Zaragoza-land. Senaste gången man spelade på hemmaplan blev det en knapp förlust, där det matchvinnande målet kom i den 84:e minuten. Zaragoza spelade bättre än motståndarna, Deportivo La Coruna, och borde fått med sig ett bättre resultat. Revanschen kom dock i matchen efter. En fullständig kross på bortaplan med hela 0-3 mot en av de närmare konkurrenterna, Extremadura, som i skrivande stund befinner sig på en placering under Zaragoza.

Hemmalaget har en ganska bra form med 10 poäng på de fem senaste matcherna. Spelet på La Romeda, hemmaborgen, har dock varit under all kritik. Räknar man endast till antalet inspelade poäng på hemmaplan, hamnar laget på en 19:e plats i tabellen med sina 24 poäng. Detta tåls att jämföras med Gijóns insamlade poäng på bortaplan, en summa på 22 poäng. Till matchen har man ett anfallspar i relativt bra form. Alvaro Vazquez har stått för åtta mål denna säsong och radarpartnern Gual bidrog med ett hattrick för några omgångar sedan. I denna matchen kommer man försöka undvika förlust och med stor sannolikhet sedan lägga allt krut på de två sista matcherna. Motståndarna i de matcherna är mycket sämre, i form av Numancia och Tenerife. Lyckas man besegra de lagen, vilket man lär göra, kommer kontraktet antagligen säkras.

Speltips: Oavgjort eller Sporting Gijón vinner

Jag väljer att spela på att matchen slutar oavgjort eller att Sporting Gijón vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Zaragoza är ett av ligans sämsta hemmalag.

  • Gijón har en viss chans att nå uppflyttningskval.

  • Gijón är historiskt det bättre laget.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.75. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.