Vi bjuds på ett rivalmöte under lördagen när IFK Göteborg gästar BK Häcken på Hisingen. Det är två lag som är mycket intressanta den här säsongen. BK Häcken ses som en liten underdog och lär ha chans på att utmana om SM guldet framöver, samtidigt som Blåvitt överraskat hela fotbollssverige med sina insatser såhär långt. Det blir ett hett möte mellan två som är i bra form, båda lagen gör mål känns inte allt för långt borta!

Match: BK Häcken – IFK Göteborg (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.80 | Units: 2/5 | Spelstopp: 16:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Målglada

BK Häcken fortsätter samla poäng i Allsvenskans toppstrid. Man ses som ett lag som kan utmana om guldet även i år och har startat Allsvenskan på ett lovande sätt. Efter tio omgångar har man tagit 20 poäng och ligger därmed på en andra plats i tabellen, en poäng bakom ettan Malmö FF och två före kommande motståndare IFK Göteborg. Inför derbyt har man förra helgen vunnit mot Sirius med hela 4-3 på bortaplan. En stark vinst där man trots en man mindre sista tio lyckas hålla ut och vinna. Forwardstrion med Paulinho, Jeremejeff och Celik visade framfötterna med varsitt mål i vinsten.

Det är ett laddat möte vi bjuds på under lördagen. Bravida Arena står klart för ett Göteborgsderby, trots att Hisingen är en ö. Vilket lag skall koppla greppet efter att man har mött varandra första gången för säsongen? Det återstår att se, men det finns ett visst Häcken-favoritskap. Två intressanta lag som verkligen bjuder upp till fotboll. Häcken spelar en kul och offensiv fotboll och lär gå framåt för att vinna mot rivalerna IFK Göteborg här.

Fortsätter överraska

IFK Göteborg fortsätter överraska och plockar poäng på poäng. Senast i raden har Malmö FF och Hammarby IF gästat Gamla Ullevi där bägge slutat mållöst och poäng till Blåvitt. IFK Göteborg har verkligen slagit alla på näsan den här säsongen, man har varit helt uträknade och vänt det till att imponera som ett topplag. Nu ställs man inför nästa tuffa prov när Häcken väntar. IFK kan utnyttja sin fantasi och unga talang i mötet med Häcken, speciellt i offensiven där Häcken saknar två ordinarie mittbackar. Det blir ett intressant möte att följa, båda lagen gör mål känns som ett rimligt och mycket bra spel i detta derby.

Slaget på Hisingen har en historik som visar målglada möten, IFK Göteborg förlorade senast man var på Bravida med hela 4-1 men hade innan det vunnit hemma på Gamla Ullevi. Häcken ses ha den klart bättre truppen på pappret men IFK fortsätter leva på det man har och gör det väldigt bra. Jag tror detta blir en kamp om vilka som är effektivast i sista tredje delen. Bägge lagen sitter inne på en trio där fram som besitter enorma kunskaper. Det återstår att se vilka som startar för lagen men det kommer bli en match värd att se. Båda lagen gör mål sitter i de tre senaste mötena mellan lagen.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt senast lagen möttes.

  • Spelet sitter i 3 av 3 senaste inbördesmötena.

  • Spelet sitter i 4 av de 5 senaste mötena lagen emellan.

  • Två mycket starka offensiva lag som möts i ett möte som alltid bjuder på mål i princip.

  • IFK Göteborgs två senaste mållösa matcher spelar mindre roll, här finns det stor chans på ändring.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.