På Parc des princes utspelar sig under söndagseftermiddagen ett möte mellan USA och Chile i VMs grupp F. Ett USA som körde över Thailand totalt i öppningsmatchen med hela 13-0 har gjort sig till extrema favoriter hos spelbolagen, med all rätt ska sägas, vilket gör att vi siktar in oss på ett överspel!

Match: USA – Chile (Dam VM) | Speltips: Över 4.5 mål | Odds: @1.67 | Units: 1/5 | Spelstopp: 18:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Överlägsna

Jill Ellis har verkligen fått ordning på sitt lag och nu har man en svit på 10 raka matcher utan förlust. Senaste förlusten kom mot just värdnationen Frankrike i januari med 3-1 men innan och efter den matchen har man radat upp segrar. Enligt FIFAs världsranking ligger man etta före Tyskland och England, att laget just nu är bäst i världen råder det ingen tvivel om och det visade man upp i sin premiärmatch mot Thailand. Amerikanskorna lyckades vinna med hela 13-0 (!) vilket också var nytt rekord i VM-sammanhang. I målprotokollet så sticker en spelare ut lite extra tydligt, Alex Morgan stod för hela fem mål gjorda och hon har verkligen hittat sin form i den här turneringen. Morgan spelar till vardags i Orlando Pride där hon spelat 52 matcher och stått för 18 mål såhär långt, 2017 var hon utlånad till det just nu bästa laget i världen, nämligen Lyon. I Lyon spelade hon åtta matcher och lyckades göra fem mål, med andra ord trivs hon väldigt bra i just Frankrike.

USA tog sig obesegrade genom VM-kvalet med en målskillnad på 26-0 vilket talar sitt tydliga språk. Laget är dessutom det mest framgångsrika landslaget i hela världen med sina tre VM-guld, fyra OS-medaljer, åtta CONCACAF Gold Cup segrar och tio Algarve Cup segrar. Det finns stor chans att laget kommer gå hela vägen i det här VM-slutspelet och då ska ett lag av Chiles kaliber städas av väldigt enkelt och med självförtroendet i ryggen tror jag det kommer bli en hel del mål.

9 raka utan seger

För Chiles del så har det inte sett lika ljust ut för som det gjort för USA, Jose Leteliers lag har inte vunnit på nio raka matcher. Senast laget vann var mot Australien 2018 i en vänskapsmatch där siffrorna skrevs till 3-2. Efter den matchen har det som sagt gått nio matcher utan en vinst och bland de matcherna har man förlorat bland annat mot Australien med 5-0 och Holland med 7-0 och nu möter man ett USA som just nu är bäst i världen, Chile själva är rankade på plats 39 i världsrankingen.

I Chiles premiär förlorade man som bekant mot Sverige med 2-0 efter att matchen fått avbrytas en längre stund på grund av oväder, i den matchen hade man inte mycket att hämta och lyckades inte få ett enda skott på mål mot svenskorna. Lagets senaste form och oförmågan att skapa något framåt gör att jag tror vi kommer få se spel mot ett mål och ett USA som kommer köra över sydamerikanskorna ordentligt. Spelet över 4.5 mål känns rimligt att lägga en slant på efter USAs totala dominans i premiären och nu möter man ett landslag som inte lyckades få ett enda skott på mål i sin egna premiär!

Speltips: Över 4.5 mål

Jag väljer att spela på över 4.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • På senare tid har Chile förlorat mot bland annat Australien och Holland med 5-0 respektive 7-0 och nu möter man ett lag i storform.

  • USA vann sin premiär med 13-0 och kommer inte sakta ner i det här mötet.

  • Alex Morgan löste spelet på egen hand i matchen mot Thailand när hon stod för fem mål.

  • USA har inte förlorat på 10 raka matcher.

  • Spelet sitter i fyra av USAs senaste sex matcher.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.