Viss klubblagsfotboll bjuds vi på, trots att det är landslagsuppehåll. Vi behöver inte bege oss långt. I grannlandet Danmark ställs Vendsyssel mot Nordsjälland i den inhemska cupens tredje omgång. Nordsjälland behöver en seger på bortaplan och vi testar ett lite högre spel på seger till bortalaget + under 3,5 mål!

Match: Vendsyssel FF– Nordsjälland FC (DBU-pokalen) | Speltips: Nordsjälland + under 3,5 mål | Odds: @2,75 | Units: 1/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Katastrofal säsongsinledning

Hemmalaget hade inte något roligt fjolår. Den säsongen befann man sig nämligen i den danska högsta divisionen. Dessvärre hamnade man på en sämre tabellplacering och fick infinna sig med att man inför kommande säsong skulle spela en division lägre. Idag är man tolv omgångar in i den danska andradivisionen, 1. Division. Laget befinner sig på sjundeplats i tabellen och har fem vinster, en oavgjord samt sex förluster. Säsongen inledde man extremt dåligt. Vendsyssel hade en enda vinst på de sex inledande matcherna och panik troligen på väg att bryta ut. Tabellplaceringen var under all kritik och risken för ytterligare en degradering växte sig stor.

Nu är formen däremot bättre. På senare tid har resultaten vänt och vinden blåser åt rätt håll. Inför den senaste matchen hade laget sju raka utan förlust, varav sex vinster. De har hittills lyckats ta sig vidare i två omgångar i cupen, först mot Kjellerup (0-9) och sedan Vejle (1-0). Och på tal om Vejle. Senast kommer man ifrån en förlust mot just det laget i seriespelet på bortaplan. Vejle fick sig sin revansch och kammade hem tre poäng. Vendsyssel har visat att man inte riktigt har en jämn och pålitlig nivå samt att man inte riktigt håller en hög standard, trots att man befann sig i Superligan förra året. Sett till det de visade upp vid inledningen av säsongen kan de mycket väl få kämpa för överlevnad. Om trenden nu skulle vända tillbaka mot det negativa efter förlusten mot Vejle, lär anledning finnas för att oroa sig. Nordsjälland har verkligen chansen att ta sin första bortaseger här, mot ett lag som inte alls övertygar. Spelet under 3,5 mål sitter också i 13 av lagets 14 senaste matcher. Intressant är också att alla förluster denna säsong har slutat med färre än 3,5 mål.

Sitter i tre raka

En bekant klubb för gemene fotbollssupporter ute i Europa. Laget har gjort sig ett namn ute i Europa, då man kvalificerat sig till Europa League och Champions League tidigare. Det har man gjort genom fina tabellplaceringar. Nordsjälland har under de senaste tio åren slutat bland de tre bästa i serien och på så sätt fått vara med och lira på den europeiska scenen. De har bland annat vunnit den danska ligan och fått med sig två ligacupguld. Förra året slutade man på sjätteplats och tog sig vidare till slutspelet, där det kunde ha gått bättre. Just nu befinner man sig inte riktigt på samma plats. Nordsjälland parkerar på åttondeplats, en plats som innebär att man inte går vidare till ett kommande slutspel. De har fem raka förluster på bortaplan och har nu ett gyllene läge att vända på den negativa bortastatistiken.

Nordsjälland är ett klart starkare lag och bör kunna göra jobbet för att ta sig vidare i cupen, för att möjligen komma hem med en buckla i slutändan. Historien visar ju att det har gått för, så varför inte? Spelet under 3,5 mål och seger till Nordsjälland satt i lagets senaste bortaseger. Där spelade man hem en övertygande seger med 0-3 borta mot Horsens. Spelet sitter också i tre raka matcher lagen emellan på Nord Energi Arena. Vendsyssel har i sina matcher visat att man gärna håller siffrorna nere och samtidigt har Nordsjälland haft svårt att vinna på bortaplan. Första segern på ett tag bör komma här, samtidigt som målkalaset får vänta.

Speltips: Nordsjälland FC + under 3,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att Nordsjälland vinner och att det blir under 3,5 mål i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre raka matcher lagen emellan på Nord Energi Arena.

  • Spelet satt i Nordsjällands senaste bortaseger. Matchen slutade 0-3.

  • Spelet under 3,5 mål och förlust har suttit vid sex matcher (alla förluster denna säsong) för Vendsyssel.

  • Vendsyssel har hållit nere siffrorna i sina matcher denna säsong. Nordsjälland haft svårt att vinna på bortaplan och har här ett gyllene läge att ta en seger. Målen lär inte hagla in, men jobbet kommer att göras.

  • Vendsyssel kommer ifrån en förlust senast och självförtroendet lär inte vara på topp.

Högst odds hittade jag 8/10 kl 11:00 hos Bet365 som ger 2,75. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.