Veckan avslutas med ett brännhett Europatips med en hel drös toppmatcher från Europas alla hörn. Vad sägs om allsvenska toppmötet Hammarby – Malmö eller Bundesligafajten Hoffenheim – Schalke? Första stoppet sker på drömmarnas teater i Manchester där United gästas av serieettan Liverpool! En riktigt lurig omgång där analysen för god utdelning och 13 rätt nu står klar. Vi kör igång direkt!

Match 1: Manchester United – Liverpool | Speltips: 2

Om vi backar bandet en månad ungefär så hittas Uniteds senaste seger! Därefter är det kräftgång i såväl Europa League som Premier League som gäller för Solskjaers röda gäng. Det spekuleras nu om en övergång för den före detta Juventus-tränaren Allegri till Manchester. Återstår att se hur tålamodet med norrmannen ser ut hos klubbledningen. En sak är dock säker, det kommer åter bli trubbel för hemmalaget nu då ett frustande Liverpool med åtta raka ligasegrar kommer på besök till Old Trafford. När Pogba saknas här och med en De Gea som av allt att döma missar mötet känns tvåan som en fullt gångbar spik.

Match 2: Hammarby – Malmö FF | Speltips: 2

Nästa gångbara spik är Malmö som ska spela ett glödande möte i den allsvenska toppen mot raketen Hammarby! Bajen har med raden 13-1-1 på de 15 senaste matcherna gjort en nästintill sagolik guldspurt och är i allra högsta grad inblandat i striden om Lennart Johanssons pokal. Här finns det dock risk att det tar stopp för söderbröderna. Både Jeppe Andersen och Muamer Tankovic är avstängda vilket är stora avbräck för de grönvita. Dessutom missar målvakten Wiland mötet med skåningarna med anledning en axelskada. Trots att det finns en del frågetecken kring en eventuell start hos bortatrion Christiansen, Rieks och Lewicki ska Röslers himmelsblå armé stå som mindre favoriter här med tanke på den bredd gästerna besitter. Nu ser stockholmarna ut att streckas hårt av svenska folket vilket inte är korrekt. Bara gå för värdet till höger och spika av di blåe!

Match 3: Falkenberg – AIK | Speltips: X2

Det ska även ske en guldjakt i Halland denna söndag då AIK besöker den alkoholfria arenan i Falkenberg. Gästerna skuggar Malmö och Djurgården i den yttersta toppen men MÅSTE vinna här om det ska finnas en gnutta guldchans kvar. Salétros är avstängd hos Solna-laget men i övrigt kommer Seb Larsson hem med god form från ett lyckat EM-kval och även Sigthorsson, Elyounoussi samt Karol Mets har varit på landslagsäventyr nyligen. Falkenberg är också i behov av poäng. Chansen att slippa de jobbiga botten 2-platserna finns fortsatt men formen är tveksam hos Eklunds manskap. X2 kommer räcka där krysset ser ut att betala riktigt bra!

Match 4: IFK Norrköping – Kalmar FF | Speltips: 1X

Sista svenska stoppet blir i Östergötland där Norrköping ställs mot ett Kalmar som fortsatt slåss i botten av tabellen. Peking kommer från en mycket märklig 4-4-drabbning mot Sundsvall i Medelpad. Kamratföreningen var dock ytterst nära att fixa en smått sensationell vändning då laget gick från 0-3 till 3-3 under andra halvleken. Poängtappet i Norrland innebär med största sannolikhet att en topp 3-placering nu är körd. För smålänningarnas del har faktiskt spelet utanför Guldfågeln Arena varit mer framgångsrikt i år. Även om det blir ytterst tufft att stjäla alla tre poängen från Östgötaporten finns förhoppningar om att i alla fall lösa en. 1X ritas därför ner omgående här!

Match 5: Sampdoria – Roma | Speltips: 2

Klassiska Sampdoria ligger sist just nu i den italienska högstaligan. Efter bara en seger på sju matcher får svenske Albin Ekdal en ny coach hemma i Genua då Claudio Ranieri tar över spakarna efter Eusebio Di Francesco. Tufft direkt nu för succétränaren från guldsäsongen i Leicester då topplaget Roma kommer på besök. Romarna har varit bra så långt denna säsong och har med raden 3-3-1 parkerat på en femteplats i serien. Smolk i bortabägaren är Dzekos frånvaro här då strikern inte förväntas lira förrän den 27:e oktober då Milan står på menyn. Trots detta ska tvåan inte behöva vara i farozonen. Huvudstadslaget får fullt förtroende!

Match 6:Udinese – Torino | Speltips: 2

Torino har varit lite av en besvikelse så långt i Serie A. Med bland annat Andrea Belotti, Kevin Bonifazi och en meriterad Sirigu i målet borde det finnas betydligt mer att hitta än tio poäng på sju matcher i ligan så långt. Gästerna är dessutom utslagna sedan tidigare ur Europaspelet. Udinese rosar inte heller marknaden. Ken Semas gäng har inte lyckats knäcka målkoden framåt i de tre senaste matcherna och bara en seger är bärgad för Udine-laget på de sex senaste matcherna. Här ska tjurarna från Turin ha god chans att fixa en trea. Tvåan duger!

Match 7: Athletic Bilbao – Valladolid | Speltips: 1X2

I Baskien ska Bilbao ta emot Valladolid hemma på San Mames. Det var här som Barcelona fick lämna premiären med en 0-1-förlust efter ett ruskigt vackert mål av Aritz Aduriz. Därefter har veteranen gått mållös från sina inhopp i Athletic-tröjan och precis som laget har formen varit tveksam. Inför matchen mot Valladolid har värdarna noterats för en seger på de fem senaste matcherna och dessutom har laget bara mäktat med ett mål på de senaste 270 minuterna fotboll. Gästerna går helt okej för tillfället och kommer med tre raka matcher utan förlust. Förra säsongen slutade mötet här 1-1 och det finns en del som tyder på en jämn tillställning även nu. Strecken på ettan ser galet skevt ut vilket gör en gardering nödvändig. Börja från mitten men måla rakt över om resurser finns i pluskan.

Match 8: Espanyol – Villarreal | Speltips: 1

Espanyol har varit riktigt illa ute i La Liga. Barcelona-laget har inte alls kommit upp i samma kvalité som de blåvitrandiga gjorde under fjolåret. Under landslagsuppehållet fick dock coach David Gallego lämna laget för att ersättas av den tidigare Sevilla-tränaren Pablo Machín. Första uppdraget blir nu att försöka lösa ett bra resultat mot Villarreal. Gästerna har varit ruskigt stabila på hemmagräs men är något enklare att tas med på resande fot. Förra säsongen nöp värdlaget både en seger hemma i ligan och i Copa del Rey inbördes. Visst ska ettan ha chans även här. Spännande skrällspik!

Match 9: Bordeaux – St. Etienne | Speltips: X2

Efter en minst sagt bekymmersam period har läget stabiliserats en aning hos St. Etienne. Fjolårets ligafyra startade året med en seger på de sju första matcherna. Tränaren Printant fick åtta ligamatcher som huvudtränare innan det blev foten och in har nu tidigare Leicester-tränaren Puel kommit. 58-åringen fick bästa tänkbara start på sitt nya uppdrag då de grönvita löste en 1-0-viktoria mot Lyon. Perfekt läge för Sainté att plocka en ny skalp här då Bordeaux ska gästas. Hemmalaget har vunnit en av de fyra inledande matcherna på Nouveau Stade de Bordeaux. Här ser ettan ut att streckas skevt vilket gör X2 till en perfekt lösning!

Match 10: Monaco – Rennes | Speltips: 1

Efter en turbulent säsong i fjol är det nu förhoppningar om en viss stabilisering hos Monaco. Hemmalaget har dock blandat och gett så långt även denna säsong där förlusterna stod som spön i backen inledningsvis. Spelet för värdklubben har bitvis blivit bättre och laget har faktiskt vunnit de två senaste hemmamatcherna. Med bland annat Slimani, Ben Yedder, Golovin och Cesc Fàbregas ska sydkustlaget såklart inte slåss i de nedre regionerna. Första mötet efter uppehållet blir nu mot ett Rennes helt utan självförtroende. Gästerna har inte vunnit en match sedan den 25:e augusti och mot Monaco på bortagräs har Les Rennais vunnit en gång sedan 2008. Ettan är en förnuftig spik!

Match 11: Marseille – Strasbourg | Speltips: 1X2

För Marseilles del kom landslagsuppehållet mycket lägligt. Efter tre mindre bra prestationer kom så största bottennappet mot Amiens i den senaste Ligue 1-matchen. 1-3-förlusten innebär att L’OM nu sladdar efter tabellens övre region. Villas-Boas har dock ett ganska bra lag med lirare som Payet (avstängd här), Benedetto, backen Caleta-Car och den tidigare landslagskeepern, Mandanda. Strasbourg slåss i botten av ligan och har varit rent av bedrövliga på resande fot. En poäng är så långt resultatet för Le Racing utanför sin egen arena och målen lyser dessutom helt med sin frånvaro på bortagräset. Tendenserna tyder dock på att Marseille kommer överstreckas kraftigt här vilket gör en helgardering helt nödvändig. Bara måla på och hoppas på knallen från höger!

Match 12: Hoffenheim – Schalke | Speltips: 1X2

Fjolårets mindre trevliga Bundesligasäsong är glömd i Gelsenkirchen. Nya friska vindar blåser i Schalke-lägret nu efter en fin start på årets säsong i Tyskland. Gästerna reser till Sinsheim och Rhein-Neckar-Arena med tio poäng på de fyra senaste matcherna och dessutom är laget obesegrade på bortagräs så långt. För hemmalagets del togs en rejäl skalp då Bayern München besegrades med 2-1 i sista matchen innan landslagsuppehållet. Stor hjälte för Die Kraichgauer blev nyförvärvet från Regensburg, Sargis Adamyan, som fixade dubbla mål i skrällsegern. I fjol slutade mötet här 1-1 och känslan är att det kommer bli jämnt även nu. Alla tecken känns därför bäst.

Match 13: Wigan – Nottingham | Speltips: 1X

Dags att avrunda kupongen med ett möte från engelska The Championship. Nottingham har startat säsongen mycket fint och har faktiskt dubbel poängskörd gentemot dagens opponent, Wigan. Forest föll i sin premiär mot West Brom men har faktiskt inte förlorat sedan dess. Ruskigt imponerande av Lamouchis mannar. Värdlaget har efter sju matcher utan seger studsat tillbaka en aning och har vunnit mot både Charlton och Birmingham på DW Stadium nyligen. The Latics har heller aldrig förlorat inbördes på eget gräs vilket gör 1X till en värdemässigt fin lösning!

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Monaco

Det börjar röra på sig för den monegaskiska fotbollsklubben som åter fått segerjubla på slutet. Perfekt läge att fortsätta på inslagen hemmatrend med en ny seger nu då Rennes kommer på besök till Stade Louis II. Ettan är en riktigt fin spik!

Chansningen: St. Etienne

Med ny tränare vid rodret senast mot Lyon vann St. Etienne med 1-0 efter ett sent segermål. Bordeaux målas upp på tok för högt här och tvåan är ett klockrent skrälltecken i jakten på högre utdelning!

Lämna in Europatipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se