Speltips:

Jag väljer att spela på att Vitesse vinner uppbackat med pengarna tillbaka vid oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/11 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i den senaste matchen lagen emellan och i fem raka på Vitesses hemmaplan.
  • Vitesse har endast förlorat en av sex matcher på hemmaplan.
  • Vitesse har endast en förlust på 15 hemmamatcher, varav 13 segrar.
  • Groningen ligger långt ned i bortatabellen. På bortagräs har de bara vunnit en enda match, kryssat två och förlorat tre.
  • Groningen har bara vunnit tre av 15 matcher på bortaplan.

Trivs på hemmaplan

I dagarna stod det klart. Efter en hel del uttalanden på sociala medier och meddelanden till olika klubbar, i synnerhet sin gamla klubb AC Milan, stod det klart att Keisuke Honda hade hittat en ny klubb. Han skrev nämligen på för Vitesse och kommer inom kort att finnas tillgänglig för tränare Leonid Slutsky. Genom åren har en hel del namnkunniga spelare marscherat in och ut på träningsanläggningen hos Vitesse. Honda är nu en av dem som skrivs in i historien.

Vitesse har stått för en ganska bra inledning på säsongen, bortsett från några poängtapp här och var. I dagsläget parkerar de på femteplats i tabellen, med sju inspelade segrar, två oavgjorda och tre förluster, vilket genererat 23 poäng. Med dessa siffror befinner man sig alltså bara tre poäng ifrån AZ Alkmaar på andraplats. Det får ses som en bra början för ett lång som ifjol slutade på femteplats. Men det är inte tabellplaceringen som har imponerat mest hos Vitesse, utan snarare statistiken på hemmaplan. Vitesse har endast förlorat en enda av sex matcher på hemmaplan den här säsongen. Det gör dem till ett av lagen med högst poängsnitt på hemmaplan. Ser vi över en större helhet noterar vi även att Vitesse bara har förlorat en enda gång på 15 matcher, varav 13 av dessa har slutat med seger.

Det är sällan man lämnar matcherna på hemmaplan tomhänta, och speciellt inte mot just Groningen. Vitesse har nämligen vunnit över Groningen i fem raka matcher på GelreDome. Dessutom satt spelet senast lagen ställdes mot varandra, då på Groningens hemmamark. Till denna drabbning får Vitesse klara sig utan Hilary Gong, Charly Musonda och Oussama Tannane. Endast den sistnämnda har fått en del speltid.

Knackigt på bortaplan

I Vitesse fan vi glädje i att en namnkunnig spelare nyligen hade kritat på ett kontrakt. I Groningen hittar vi istället två riktigt spännande svenskar. Först ut har vi Gabriel Gudmundsson. Den svenske talangen har mestadels fått infinna sig en plats på bänken, men har emellertid fått hoppa in och spela ett fåtal minuter. Faktum är att han har gjort ett mål i Groningendressen den här säsongen. Sedan har vi Ramon-Pascal Lundqvist, som å sin sida kommit att bli en startman i detta lag. 22-åringen har gjort åtta matcher den här säsongen och mäktat med att sätta två baljor i nät och att dra på sig ett rött kort. Tråkigt nog, ur svenska ögon, missar dessa två matchen.

I dagsläget parkerar man på niondeplats i tabellen med fem segrar, två oavgjorda och fem förluster, något som ger 17 poäng. Ser vi övergripande på Groningens säsong hittills, noteras att man hade en väldigt dålig inledning på säsongen, innehållandes förluster och oavgjorda resultat. På senare tid har man spelat upp sig något och plockat hem en hel del poäng. Senast kommer man exempelvis ifrån en seger med 2-0 mot Willem II på hemmaplan.

Men trots att det vinden har vänt något, så fortsätter den att dra åt fel håll vid spel på bortaplan. Groningen ligger långt ned i bortatabellen och de gånger man har fått lira på bortagräs har man bara vunnit en, kryssat två och förlorat tre. Av 17 poäng har alltså fem spelats in på bortaplan. En större helhetsbild visar också att Groningen bara har vunnit tre av de 15 senaste bortamatcherna. Till denna match får man klara sig utan Michael Breij, Gabriel Gudmundsson och Ramon-Pascal Lundqvist. Den sistnämna har som sagt kommit att bli en viktig pjäs på mittfältet.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/11 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.