Speltips:

Jag väljer att spela på under 5.5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/11 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje har problem med sitt målskytte och har fyra raka förluster

  • AIK är jumbo och har en vinst på 13 senaste matcherna

  • Södertälje har värvat en ny målvakt i Justin Pogge – en toppmålvakt på den här nivån

  • AIK:s målskytte är under all kritik och laget har gjort 41 mål på 21 matcher den här säsongen

  • Båda lagen har ansträngda lägen i tabellen och en förlust här kan rasera hela säsongen

Sparkade tränare i båda lagen

Södertälje har inlett säsongen precis lika uselt som man gjort tidigare säsonger, frågan är varför klubbledningen aldrig lär sig någon gång? Klubben sparkade tränaren Ulf Lundberg efter ett tiotal omgångar och sedan dess har assisterande tränarna Nichlas Falk och Dennis Bozic tagit över. Sedan dess har det väl inte blivit någon större förändring och laget fortsätter att traska på nere i bottenstriden. Just nu känns det som att Södertälje kan rädda säsongen men jag saknar den här naturliga ledaren i båset som kan styra upp skutan. Annars finns det risk att man får spela en kvalserie nedåt till Hockeyettan.

AIK har precis som dagens motstånd inte gått bra under snart första halvan av serien. Laget ligger toksist i tabellen och när lagets nionde raka förlust kom i Umeå mot Björklöven med 8–1 för två veckor sedan så hade man inget annat val. Tränaren Jussi Salo sparkades och istället plockade man in Bobo Simensen som tränare. Kanske inte förstahandsalternativet för många klubbar men med tanke på AIK:s ansträngda ekonomi så var nog Bobo det bästa valet. Sedan ändringarna genomfördes så har AIK vunnit en match men har nu tre raka förluster.

Fått in toppmålvakt

Det här blir mer än ett derby, ett ofantligt ångestmöte och laget som förlorar här tror jag kan se sig om kring hur bussbolagen ställer sig till att åka till Mariestad eller Ljungby, så illa är det. Varje poäng bottenlagen tar framöver kommer vara oerhört viktiga och snedsteg här kan kosta. Matchbilden då? Jo, känslan är att det inte kommer att bjudas på något skönspel. Båda lagen har haft problem senaste tiden och jag tror det kommer att märkas i form av statiskt spel.

Båda lagen har haft problem med sitt målskytte och det märks verkligen på AIK som gjort 41 mål hittills på 21 omgångar. Även Södertälje har problem i det offensiva och jag tycker laget saknar den här riktiga forwarden som kan gå in och avgöra när det behövs. Än så länge har dock en sån som Nick Olesen imponerat. Södertälje har även fått in etablerade målvakten Justin Pogge i laget och han debuterade i matchen mot Vita Hästen i onsdags. Pogge har inte stått på länge och har nu en match i benen, det här är en toppenförstärkning om han spelar på sin högsta nivå. Ett bra tillskott till ett Södertälje som haft problem med sin målvaktssida. Känslan säger att det här inte kommer att bli något målkalas. Underspelet tas!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/11 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.