Speltips:

Jag väljer att spela på Norwich under 1,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i elva av Sheffield Uniteds femton spelade matcher i Premier League

  • Norwich löser spelet i åtta av de tio senaste ligamatcherna

  • Sheffield har släppt in tredje minst mål i hela serien

  • Sheffield United har visat sig starka på resande fot, man har fortfarande inte förlorat en bortamatch och har endast släppt in sex mål på sju matcher

Verkligheten har kommit ikapp

Efter en stark inledning i det engelska finrummet med en imponerande offensiv i form av bland annat Teemu Pukki, har verkligheten nu börjat komma ikapp. De senaste månaderna har varit allt annat än en succé för nykomlingarna, som nu ligger näst sist i tabellen med blott elva poäng. Poängbehovet blir bara större och större, det gäller att man rycker upp sig om man ska ha någon chans att stanna kvar i serien. Att hoppa tillbaka på vinnarspåret när man tar emot Sheffield United är dock ingen enkel uppgift. Det är ett svårbesegrat motstånd man ställs mot, och definitivt inget lag man briljerar offensivt mot. Sheffield har ett mycket kompakt försvar som sällan släpper till.

Som tidigare nämnt imponerade Norwich framåt i början av säsongen. Efter att man tog tre poäng mot Manchester City på hemmaplan kunde man stoltsera med nio gjorda mål under de fem inledande matcherna, trots att man ställts mot Man City, Liverpool och Chelsea. Men sen har ju saker och ting förändrats. Ser vi till lagets tio senaste matcher har man löst underspelet i åtta av dessa, trots att spelschemat varit allt annat än tufft. Detta i kombination med det försvarsspel Sheffield United visat upp får undertecknad att ta ställning, här blir det inget målkalas för hemmalaget.

Snittar ett mål emot sig per match

Sheffield United är likt Norwich även dem nykomlingar i Premier League, svårt att säga att det inte gått bättre för de förstnämnda. Sheffield ligger på en niondeplats i tabellen och har noterats för en hel del imponerande prestationer mot topplagen. Defensiven är en ramstark sådan, faktum är att laget släppt in tredje minst antal mål i hela serien. Femton insläppta på femton matcher är ett fint facit, speciellt med tanke på att man inte är vana vid Premier League-fotboll. Addera därtill att laget löser vårt spel i elva av femton matcher.

Annan intressant statistik är att Sheffield varit det sjunde bästa laget på resande fot i hela serien, samt att man faktiskt inte förlorat en enda bortamatch hittills. Laget är således inte svaga på bortagräs, snarare rätt starka. Sex insläppta mål på sju bortamatcher talar sitt tydliga språk, här har jag svårt att se ett svajigt Norwich bryta Sheffields fina trend.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 7/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.