Speltips:

Jag väljer att spela på Södertälje +2. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/2 kl 22.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Modo är inne i en “sämre” trend och förlorat mot både Västervik och Mora på slutet

  • Södertälje går från klarhet till klarhet och man är ett av seriens bästa lag sen december och framåt

  • Modo vill troligtvis ställa en matchotränad Patrik Bartosak i målet

  • Södertälje har inte förlorat en match med tre mål eller mer sen i början av december

  • Filip Ahl värvades in till Södertälje under måndagen – en klassvärvning som gjort 40 poäng i Karlskoga i år

Ny målvakt i Modo

Modo har gått som tåget i HockeyAllsvenskan den här säsongen och man ligger just nu på en rätt så säker andraplats. Men man ska aldrig säga aldrig. Just nu har man nio poäng ned till Timrå på en tredjeplats samtidigt som man har sju poäng upp till serieledande Björklöven. Det som främst varit lagets styrka den här säsongen har varit offensiven och man gör flest mål i serien ihop med Karlskoga. Det som fallerat är däremot defensiven men det ska man ha åtgärdat nu. Tjeckiske VM-målvakten, Patrik Bartosak anslöt till laget under förra veckan.

För Södertäljes del har säsongen varierat i kvalité. Laget fick en hemsk öppning på serien men sen december och framåt så har det varit uppåt, rejält uppåt. Laget ligger trea i formtabellen senaste 20 matcherna och det har visat sig även i tabellen. Just nu har man kopplat ett rejält grepp om en plats i slutspelsserien och man har sju poäng till godo på Tingsryd. Kan Södertälje bibehålla den här formen säsongen ut kommer man att bli giftiga. Men rent överlag känns truppen rätt skral för att kunna gå hela vägen.

Stjärnvärvning till Södertälje

Ännu bättre blev det för Södertälje under måndagen när man bekräftade värvningen av poängstarke forwarden Filip Ahl. 22-åringen har den här säsongen spelat i rivalen BIK Karlskoga och gjort hela 40 poäng på lika många matcher. En riktig klassvärvning av Södertälje. Ahl kliver rakt in i laget till onsdagens match. Nu väntar Modo på bortaplan och det är en tuff uppgift. Laget är nämligen ett av seriens bästa hemmalag och många lag brukar få problem i Fjällräven Center, jag tror något annat.

Södertälje har en riktigt fin form med sig in till den här matchen samtidigt som Modo haft lite dippar på slutet. Nu får man förvisso in en helt ny målvakt i Patrik Bartosak men faktum är att han inte stått på ett bra tag, på grund av psykiska problem. Nu slängs 26-åringen in direkt i hetluften och jag tror inte han kommer att glänsa från start utan det lär nog ta ett par matcher. Södertälje har skaffat sig ett bra “go” i laget och man har en väldigt fin form just nu. Senast man förlorade med mer än två mål var i början av december mot Timrå och jag tror man har fina chanser att utmana här. Södertälje +2 spelas till 1.86.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/2 kl 22.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.