De inhemska cuperna spelas runt om i Europa och på Europatipset ska vi titta till nio stycken sådana matcher. Raden kompletteras med fyra kamper från skotska Premiership. Flera stormöten hittas på raden där Juventus – Milan och Lyon – PSG sticker ut lite extra. Notera att kupongen avslutas under torsdagen med mötet mellan LASK Linz och RB Salzburg.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sheffield Wednesday – Manchester City | Speltips: 2

Sheffield Wednesday har inte direkt fått någon drömlottning i den femte omgången av FA-cupen. För motståndet står nämligen de regerande mästarna Manchester City som dessutom plockade säsongens första titel i söndags när de vann Ligacupen på Wembley. Räkna med att Pep, som vanligt, tar cupen på stort allvar. Sheffield Wednesday är i en formsvacka med endast en seger på de åtta senaste. 1-3 hemma mot Derby i helgen visar vilken nivå Ugglorna håller för tillfället. Det håller såklart inte mot City. Tvåan är bara att spika.

Match 2: Tottenham – Norwich | Speltips: 1X2

Tottenham har enorma problem i försvaret. I söndags spelade de småtrevlig fotboll framåt men släppte in tre hemma mot Wolves. Då slutade det hela med en 2-3-torsk. Mourinhos gäng har bara hållit nollan en gång på de åtta senaste i alla tävlingar. Norwich besegrade Leicester med 1-0 i helgen och grep sista halmstrået för att blanda sig i streckstriden igen. Frågan är hur hårt de då kommer satsa på FA-cupen. Ställer Farke sin bästa elva på benen ska absolut inte Kanariefåglarna vara chanslösa här. Strecka från höger, helst hela vägen om plånboken tillåter.

Match 3: Leicester – Birmingham | Speltips: 1

Brendan Rodgers tidigare så väloljade maskin har börjat hacka betänkligt. Fem raka i alla tävlingar utan seger är facit nu. Senast var dessutom Jamie Vardy skadad vilket såklart är ett avbräck, även om han helt har slutat göra mål. Positivt var åtminstone att Ndidi kunde hoppa in, den defensiva mittfältaren har saknats. Nu ska det finnas bra chans att hoppa upp på segertåget igen när Championship-laget Birmingham kommer på besök. Besökarna gör det väldigt bra för tillfället och har inte förlorat sedan nyårsdagen. Här kommer de sälja sig dyrt. Skillnaden i kvalité ska dock vara påtaglig. Ettan är väldigt trolig.

Match 4: Juventus – Milan | Speltips: 1

Det ska spelas retur i semifinalen av Coppa Italia. Det första mötet slutade 1-1 och det var en riktigt väl genomförd match av de rödsvarta som mycket väl hade kunnat få med sig något mer från den tillställningen. Nu är Theo Hernández avstängd och dessutom är Donnarumma tveksam till spel. På målvaktsposten finns visserligen Begovic att tillgå. Juventus saknar bara Demiral och kan således ställa en väldigt stark elva på benen här. Båda lagen har fräscha ben då deras helgmatcher ställdes in på grund av coronaviruset. Det viruset gör dessutom att denna match förmodligen spelas inför tomma läktare. Trots det faktumet ska Juventus hållas som klara favoriter här. Ettan lämnas ensam.

Match 5: Lyon – PSG | Speltips: 2

Lyon kommer från en av sina bästa veckor på väldigt länge. Först besegrade de självaste Juventus med 1-0 i Champions League och därefter besegrades värsta rivalen St. Etienne med 2-0. Nu väntar tredje stormatchen på hemmaplan på bara en veckas tid. PSG kommer nämligen på besök i semifinalen av Franska Cupen. PSG vann sin helgmatch med 4-0 mot Dijon efter att ha sprungit iväg ordentligt sista kvarten. Mbappé stod för två av målen och ser allt skarpare ut. Lyon kan stå upp mot PSG på Groupama Stadium när allt stämmer för dem, men de ska definitivt slå ur underläge. Tvåan är troligast.

Match 6: Mirandés – Real Sociedad | Speltips: 1X2

Mirandés har minst sagt imponerat mot La Liga-motstånd denna säsong. I Copa del Rey har de slagit ut Celta Vigo, Sevilla och Villarreal. Därmed har de tagit sig till semifinal där Real Sociedad står för motståndet. Första mötet i San Sebastián slutade med förlust (1-2), men återigen stod Mirandés upp bra. Nu är Estadio Municipal de Anduva skådeplatsen och här har inte Mirandés förlorat sedan augusti månad. Gästerna har vunnit åtta av sina nio senaste i alla tävlingar och kliver självfallet in som favoriter här. Mirandés ska dock inte underskattas på hemmaplan. Plocka med alla tecken där 1X skapar fint kupongrens.

Match 7: Utrecht – Ajax | Speltips: 1X

Det vill sig inte för Ajax för tillfället. Det blev förlust med 0-2 i helgens seriefinal hemma mot AZ. Det var tredje förlusten på de fyra senaste i alla tävlingar för den rödvita storklubben som nu återigen ställs inför en svår uppgift, denna gång i semifinalen av den Nederländska Cupen. Utrecht ligger sexa i Eredivisie och har där vunnit sju av elva hemmamatcher. De fick visserligen stryk borta mot Ajax med hela 0-4 för några månader sedan, men det var ett huvudstadslag i betydligt bättre form då. Ajax streckas upp stenhårt här, men ska inte känna sig säkra på svårspelade Galgenwaard. Läge att skippa favorittvåan helt och gå för utdelning.

Match 8: Eintracht Frankfurt – Werder Bremen | Speltips: 1X2

Det var meningen att Eintracht Frankfurt och Werder Bremen skulle mötts i Bundesliga i söndags, men då Frankfurts Europa League-match mot Salzburg sköts upp flyttades ligamatchen till ett senare tillfälle. Redan nu ska de två lagen mötas, men denna gång i en kvartsfinal i DFB Pokal. Werder Bremen visar ursvag form och ligger på nedflyttningsplats i Bundesliga med hela åtta poäng upp till säker mark. Märkligt med tanke på vilken fin trupp de grönvita har. Här finns namn som Augustinsson, Gebre Selassie och Klaassen. Eintracht Frankfurt har agerat ojämnt under en längre period och här blir de för stora favoriter. Med tanke på att Eintracht har fyra raka inbördes utan vinst blir valet att plocka med alla tecken och jobba in högersidan.

Match 9: Livingston – Celtic | Speltips: X2

Celtic har spelat elva inhemska matcher sedan årsskiftet. Resultatet? Elva segrar. Med det är den skotska giganten ensam i Europa om att vunnit samtliga inhemska matcher under 2020, av de ligor som är igång det vill säga. Det skiljer tolv poäng ner till Rangers på andraplatsen och med Europa League ur vägen är det fullt fokus på ligaspelet. Livingston kämpar om en plats bland topp 6 och har stått för en mycket bra säsong. Visserligen har de bara en vinst på sina fem senaste i alla tävlingar men raden 8-3-2 på hemmaplan imponerar. Livingston vann faktiskt motsvarande möte i oktober. Tvåan är klart troligast, men då den streckas hårt plockas även krysset med på större system.

Match 10: Kilmarnock – Aberdeen | Speltips: 1X

Kilmarnock kommer närmast från två raka förluster i ligaspelet vilket gör att de nu är sjua i tabellen med fem poäng upp till den magiska sjätteplatsen som ger spel i mästerskapsgruppen. Nu väntar ett lag från den övre halvan som Killie skulle kunna komma ikapp vad det lider. Då krävs det dock seger här. Kilmarnock har tagit poäng i tio av 14 hemmamatcher och med Brophy och Kabamba på topp kan de mycket väl lösa ett fint resultat igen. Aberdeen visar ingen vidare form och har faktiskt bara vunnit en ligamatch under 2020. I förra seriefajten blev det förlust med 1-2 mot lilla Ross County. 1X ska räcka här.

Match 11: Motherwell – Ross County | Speltips: 1

Ja Ross County besegrade alltså självaste Aberdeen på bortaplan med 2-1. En mycket stark insats där Billy McKay stod för båda målen. McKay hade en otrolig februari månad då han stod för fem av sina totalt sju ligamål för säsongen. Han är det stora hotet mot Motherwell nu. Värdarna har åtta raka utan seger i alla tävlingar. Trots det är Motherwell trea i tabellen med 13 fler inspelade poäng än Ross County. Hemma på Fir Park ska de också hållas högre. En etta runt 55 procent är bara att spika.

Match 12: St. Mirren – St. Johnstone | Speltips: 1X

St. Mirren mot St. Johnstone har alla förutsättningar för att bli en sevärd historia. Det är nämligen två lag som stått för ganska många bra insatser mot slutet, även om båda åkte ur cupen i veckan mot Celtic respektive Aberdeen. I ligan har St. Mirren bara torskat en av sina fem senaste och på hemmaplan har de tagit poäng i nio av 13 matcher. St. Johnstone ligger elva poäng före i tabellen och spelade 2-2 mot självaste Rangers i sin förra ligakamp. Jämn tillställning att vänta nu. Då St. Johnstone bara vunnit tre bortamatcher under säsongen lockar 1X mest.

Match 13: Red Bull Salzburg – LASK Linz | Speltips: 2

Det vankas stormöte i semifinalen av den Österrikiska Cupen. RB Salzburg ligger tvåa i ligan, sex poäng bakom LASK Linz och nu ska de alltså göra upp i cupen. Salzburg visar verkligen ingen bra form. I helgen blev det förlust mot mediokra Altach med 2-3. Det innebär att energidryckslaget bara har vunnit en av sina sex matcher under 2020 och det var en cupfajt mot andradivisionslaget Amstetten. LASK Linz har däremot imponerat stort med avancemang i Europa League mot AZ Alkmaar bland annat. Dessutom besegrade de Salzburg just här i ligan för bara några veckor sedan. Tvåan är troligast igen och spikas.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: Man City

Manchester City brukar göra processen kort med lag från lägre divisioner och nu ställs de mot ett Wednesday som är helt ur form. Det kan bara gå på ett sätt.

Chansningen: Norwich

Norwich fortsätter att stå för fina prestationer och segern mot Leicester var inte alls orättvis. Nu ställs de mot ett Tottenham som släpper i väldigt mycket mål. Ytor finns således för Pukki och company att hitta rätt. Den lågt streckade tvåan är ett måste att plocka med.

Lämna in Europatipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se