Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Slavia Mozyr har vunnit två av de tre senaste inbördesmötena.

  • Spelet har suttit i tio av de 13 senaste hemmamatcherna för Slavia Mozyr.

  • Minsk har förlorat två raka bortamatcher.

  • Mozyr är ett starkt hemmalag samtidigt som Minsk är ett svagt bortalag.

  • Förra säsongen vann Minsk endast en match på bortaplan, fem oavgjorda och nio förluster

Formstarka hemmalaget

Efter fem spelade omgångar av årets upplaga i Vysshaya liga placerar sig Slavia Mozyr på en femteplacering. Inledningen av säsongen har genererat en del blandade resultat, man har vunnit två matcher, kryssat en match och förlorat två matcher. Med den skrivna resultatraden är man i skrivande stund tre poäng bakom serieledande Slutsk. Än så länge har man spelat två matcher på hemmaplan och är fortfarande obesegrade, en vinst och en oavgjord match.

Slavia Mozyr har inför lördagens match en väldigt fin form i bagaget. Trots att det inkluderar en hel del träningsmatcher under försäsongen har man en väldigt fin resultatrad när man står för värdskapet. På det 13 senaste hemmamatcherna har Slavia Mozyr vunnit tio stycken, två oavgjorda och endast en förlust.

Formsvaga bortalaget

FC Minsk reser under lördagen för att möta Slavia Mozyr på Yonust Stadium. Under inledningen av säsongen har Minsk haft det tufft på resande fot. Man inledde säsongen med att bortaslå Belshina, efter detta har det gått sämre. Vinsten följdes upp med två bortaförluster, inte nog med att man förlorade så lyckades man inte att göra mål i någon av matcherna. På 15 bortamatcher förra året förlorade man nio, kryssade fem och vann endast en match. Med den gångna säsongens resultat på bortaplan i ligaspelet och med den form Minsk befinner sig i talar det för att Mozyr blir en tuff uppgift.

Med tanke på Slavia Mozyrs fina hemmastatistik och Minsks usla bortafacit talar lördagens match i favör för hemmalaget. Vi backar hemmalaget och spelar på hemmaseger.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/4 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.