Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Örebros fyra senaste matcher.

  • På sina tre senaste matcher har Örebros motståndare skapat 29 hörnor.

  • I Djurgårdens senaste bortamatch blev det totalt tretton hörnor.

  • Spelet sitter i den senaste matchen lagen emellan.

  • Djurgården snittar över fem hörnor per match.

Får många hörnor emot sig

Efter en intensiv sommar med rekordmånga matcher på kort tid har allsvenskan nått halvtid. Inför den andra halvan av säsongen hittar vi Örebro på en tiondeplats i tabellen. Lite av en alibiplacering för Örebro som varken kommer vara med och slåss om en topplacering eller blanda sig in i någon bottenstrid. Förvisso skiljer det endast fyra poäng ner till nästjumbon Helsingborg men känslan är att Örebro är starkare än alla bottenlagen.

Trots förlust och noll inspelade poäng stod Örebro för en ganska bra insats mot serieledande Malmö. Örebro tog ledningen i matchen men ett formstarkt Malmö vände och vann tillslut med 2-1. Tungt för Örebro att tappa ledning till förlust men annars är det ingen skam att förlora mot serieledarna med uddamålet. Intressant statistik från Malmömatchen var att Örebro fick tio hörnor emot sig. Det var tredje matchen i rad som Örebros motståndare skapat många hörnor. I Örebros tre senaste matcher har motståndarna nämligen skapat hela 29 hörnor. Vi tror trenden lever vidare och tror på en hörnrik tillställning när Örebro tar emot Djurgården!

Studsade tillbaka

På andra sidan planhalvan väntar de regerande mästarna Djurgården som med halva säsongen spelad placerar sig på en tredjeplats i tabellen. Med åtta poäng upp till serieledande Malmö ska det mycket till om man ska lyckas försvara sitt guld men Djurgården går onekligen mot en ny topplacering. Efter derbyförlusten mot Hammarby studsade Djurgården tillbaka senast när man besegrade Mjällby med 2-1. Tre viktiga poäng för Djurgården som nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

Djurgården är ett av de lagen i allsvenskan som skapar flest hörnor och under inledningen av säsongen har Djurgården ett snitt på över fem hörnor per match. Spelet inför lördagens match blir över 8.5 hörnor. Mot ett Örebro som brukar släppa till många hörnor finns det stor chans för Djurgården att skapa många hörnor. När lagen ställdes mot varandra i den andra omgången satt överspelet!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/8 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.