18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/10 kl 18:50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har gått in i nio av deras senaste tolv inbördes möten.

  • Båda lagen har imponerat i sitt anfallsspel.

  • Brighton har gjort mål i fyra raka bortamatcher.

  • Evertons forward Dominic Calvert-Lewin är i storform

  • Everton har gjort mål i fem raka hemmamatcher i ligan

Everton går för fjärde raka segern

Vilken dröminledning Everton har fått. Tre raka segrar har det blivit i ligan och de har även passerat två rundor utav Carabao Cup efter vinster mot Salford City och Fleetwood Town. Det ser verkligen ut som att tränaren Carlo Ancelotti har fått till ett väldigt bra lag som definitivt blir att räkna med i Premier Leagues toppstrid. Kanske inte så jättekonstigt när man tänker på att Ancelotti faktiskt har vunnit både Premier och Champions League tidigare. Men han har ju under åren tränat en mängd klubbar som är vana att vinna titlar och gå långt i Europacupspel, Everton har inte varit i närheten av det på senare år. Nu ser de mer hungriga ut än på väldigt länge.

Några andra av nycklarna till deras kanonstart är nyförvärven The Toffees har gjort. Mittfältarna Allan och Abdoulaye Doucouré har gett Everton betydligt mycket mer defensiv stabilitet och kontroll på sitt mittfält. Sen får man ju inte glömma värvningen av James Rodriguez. Många hade nog börjat glömma bort storstjärnan efter hans rätt så anonyma lån i Bayern München för två år sen till följd av att han mest satt på bänken i Real Madrid under föregående säsong. Men han har varit nyckeln i Evertons fina offensiv, tillsammans med anfallsduon Richarlison och Dominic Calvert Lewin. Den sistnämnda blev även belönad med en plats i det engelska landslaget nyligen.

Brighton sugna på revansch

Även Brighton har gjort bra ifrån sig i inledningen av denna säsong, trots att poängskörden kanske inte visar det. Premiärmatchen blev en 3-1 förlust mot Chelsea, men Brighton störde Chelsea i långa perioder av matchen. Därefter blev det en bekväm 3-0 seger borta mot Newcastle, men i den tredje omgången blev det återigen en förlust, en rätt så kontroversiell sådan. Motståndarna Man United fick nämligen en straff efter en VAR-granskning, efter att matchen hade blåsts av. Detta var också en match Brighton dominerade, men virket satte stopp för de blåvitrandiga fem gånger om.

Hur som helst har Brighton ändå imponerat stort och Graham Potter har ett väldigt spännande lagbygge på gång. Trots att de är ett “bottenlag” är de inte rädda för att rulla boll och pressa högt, vilket motstånd de än möter. Spelare som Tariq Lamptey, Leandro Trossard och Neal Maupay har verkligen visat framfötterna hittills. Så trots att man möter ett Everton i ruggigt bra form kommer Brighton inte att gå ner sig, precis som vi såg mot Chelsea och Manchester United. De kommer vilja spela sin fotboll, vilket är en offensiv sådan. Det har ju också varit Evertons specialitet i inledningen av säsongen, vilket gör att vi förmodligen kommer se en del mål i den här matchen! För 1.83 gånger pengarna har oddset ett väldigt bra värde också.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/10 kl 18:50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.