18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två lag med halvdan form, speciellt offensivt.

  • Trots att man inte stött på något speciellt tufft motstånd har Athletic Bilbao blivit nollade i tre av de fyra senaste matcherna.

  • Sevilla har gjort ett mål framåt i lagets fyra senaste matcher.

  • Sevilla löser spelet i sex raka matcher.

  • Athletic Bilbao löser spelet i fyra raka, där tre av dessa gått under 1,5-linan.

Ur form

Athletic Bilbao mot Sevilla är en match som vanligtvis väcker stort intresse, men när lagen drabbar samman på lördag är det som upplagt för en seg, målsnål tillställning. Athletic Bilbao har inte varit särskilt bra i La Liga, med fyra förluster på sex matcher. Inför detta möte har Bilbao en väldigt svag form. Laget har stött på Cádiz, Levante, Alavés och Osasuna, och man har åkt på förlust med 1-0 i alla dessa matcher förutom mötet mot Levante som man tog tre poäng i. Sevilla kommer med ett väldigt fint defensivt facit så Bilbaos offensiv står inför en utmaning.

Athletic Bilbao löser spelet i fyra raka matcher. I dessa matcher har vi endast fått se fem mål. Det har alltså varit allt annat än fartfylld, underhållande fotboll från Bilbaos sida och här väntar ännu en sådan match. Mötet luktar väldigt mycket 0-0 på förhand, Sevilla kommer formsvagt dem med – i synnerhet gällande offensiven.

Givet underspel

Sevilla hade en otroligt lång förlustfri svit, men den har tagit slut och man har förvånansvärt nog förlorat två matcher mot överkomligt motstånd de senaste veckorna. Laget inledde med två raka vinster och ett kryss mot Barcelona men sedan dess har det gått nedåt för Lopetegui. Det är väldigt svårt att möta Athletic Bilbao uppe i norra Spanien och Sevilla kommer med två raka förluster i ligaspelet mot Granada och Eibar. Båda mötena har slutat 1-0 till motståndarna. Utöver det har man spelat 0-0 mot Chelsea och 1-0 mot Rennes i Champions League.

I Sevillas fyra senaste matcher har vi alltså bara fått se tre mål, vilket såklart är ett ovanligt lågt målsnitt även om Sevilla i regel spelar rätt målsnålt. Laget löser dessutom vårt spel i sex raka matcher. Här är det som upplagt för väldigt målsnålt och undertecknad kan inte annat än att hålla med. Fotboll av hög kvalitet väntar mellan två spanska storlag, men jag tvekar på att det blir underhållande fotboll på lördag.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/10 kl 19.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.