Söndagens Europatips bjuder på en svåranalyserad omgång där svenska folket ser ut att gå bort sig i ett gäng matcher. Spännande chansspikar identifieras i både Pamplona och Sinsheim, medan den läckra spiken hamras in i stormötet på Anfield. Siktet är som vanligt inställt på full pott och känslan är att 13 gröna bockar väntar bakom horisonten. Varsågoda!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Liverpool – Manchester City | Speltips: 2

Rivstart på Anfield där två jättar brakar samman i ett rafflande stormöte. Det är tydligt på förhand att Pep Guardiolas gästande mannar har en betydligt bättre formkurva i ryggen och kliver således in till denna fight som knappa favoriter. Liverpool har gått trögt den senaste tiden och åkte dessutom på en blytung torsk mot Brighton. Lägg också till att Mané, Alisson och Fabinho är osäkra till spel hos hemmalaget. Trots att de ljusblå gästerna saknar navet på mitten, Kevin De Bruyne, så känns bortasegern solklar. Fin spiktvåa att inleda 13-jakten med!

Match 2: Sheffield United – Chelsea | Speltips: X2

Chelsea är på gång under sin nya tyska tränare Thomas Tuchel och de blåklädda har verkligen visat sig från sin bästa sida i de senaste matcherna. Kronan på verket var derbysegern på Tottenham Hotspur Stadium i veckan, och gänget från sydvästra London blir svårstoppade i jakten på Europa verkar det som. Sheffield United har tänt hoppet om fortsatt Premier League-spel efter vinst mot både Manchester United och West Brom, men Chris Wilders manskap får en tuff nöt att knäcka hemma på Bramall Lane, när spelare som Jorginho, Werner och Kanté finns på andra sidan. Börja strecka från höger, men gardera gärna med krysset för värde.

Match 3: Wolverhampton – Leicester | Speltips: 1X

Wolves gjorde det bra hemma på Molineux senast men bjöds i ärlighetens namn in i matchen mot Arsenal då bortalaget synade rött gånger två efter en första halvlek där de rödvita från London var dominanta. Trots det var segern välbehövlig för Espírito Santos manskap som ställs mot Leicester denna afton, återigen hemma i “Wolftown”. Bägge lag har digra skadelistor där värdarna alltjämt saknar stjärnan Jiménez och gästerna ser ut att få klara sig utan målkungen Jamie Vardy ett tag till. Det brukar bli målsnålt när dessa kombattanter drabbar samman och rekommendationen blir därför att inleda i mitten. Ettan ackompanjerar.

Match 4: Parma – Bologna | Speltips: 2

Italien nästa när Parma och Bologna möts i Tomas Brolins gamla hemstad. De hemmahörande skink-älskarna har gått tungt i Serie A denna säsong och ser ut att hamna i Serie B nästa säsong om inget lyft kommer snart. Duon Kucka/Gervinho har haft torka framåt i banan samtidigt som defensiven läckt som ett såll. En sällan lyckad kombination. Gästerna från pasta-staden hittas även de långt ner i tabellen, dock på säker mark. Mihajlovic mannar har ställts inför tuffa prövningar den senaste tiden då både Juventus och Milan har blivit numret för stora. Något enklare uppgift väntar denna kväll och visst ska bortalaget gälla som favoriter. Spiktvåan måste prövas till vettigt värde.

Match 5: Udinese – Hellas Verona | Speltips: 1X2

Ännu ett möte i Serie A analyseras när resan går till Udine där hemmalaget Udinese huserar till vardags. Värdarna har argentinare De Paul avstängd (två gula senast) tillsammans med en handfull avbräck på grund av skador. Samma gäller för Hellas Verona som fortsatt saknar långtidsskadade kaptenen Veloso, bland andra. De tillresta från kulturstaden är främst starka i den egna borgen och har haft det tufft på resande fot där det blivit två raka nederlag. Svenska folket gillar vänsterflanken ordentligt men faktum är att det är två jämna lag som ska mäta krafterna med varandra denna afton. Börja strecka högerifrån.

Match 6: Athletic Bilbao – Valencia | Speltips: X2

Spanien nästa där San Mamés är platsen där mötet mellan de hemmahörande “Lejonen” och “Fladdermössen” från Valencia ska avgöras. Gästerna lämnar Mestalla med en säsong som knappast kan summeras som framgångsrik i ryggen och har dessutom drabbats av både skador och corona. Både Cheryshev och Gameiro missar resan till Baskien. De Biscaya-bördiga i hemmadräkterna går fortfarande på ångorna efter supercup-titeln men springer på trötta ben efter ett intensivt spelschema. Hemmasegern är långt ifrån självklar och när vänsterflanken blir högt betrodd blir X2 melodin i norr. Kliv ettan helt.

Match 7: Osasuna – Eibar | Speltips: 2

Nästa möte i paellans hemland hittas i Pamplona på Estadio El Sadar där det vankas bottenmöte. Båda klubbarna håller sig för tillfället uppe på torr mark, men har inte långt ner till de läskiga nedflyttningsplatserna. Hemmalaget är däremot hårt ansatta och saknar över en handfull spelare till denna fight, däribland viktige backen Adriane som med sin frånvaro sänker kvalitén på defensiven hos “Los Rojillos”. Eibar har visat upp en rejäl kräftgång den senaste tiden och inte vunnit i ligan på över en månad. Laget har i grunden hög kapacitet och läge uppstår att bryta den negativa trenden mot ett försvagat bottenlag på andra sidan. Tvåan gillas som chansspik till blygsam procent (cirka 15).

Match 8: Real Betis – Barcelona  | Speltips: 1X2

Ett formstarkt Real Betis sätts på prov när Barcelona gästar Estadio Benito Villamarín. Gästerna från Katalonien äntrar dock stadion i Sevilla på trötta buggar då avancemang i Copa del Rey kunde bärgas mot Granada först efter att förlängning separerat lagen. Många av de stora stjärnorna matchades hårt och det återstår att se hur det påverkat Messi, Griezmann och company. De grönvita har inte tagit poäng mot Barca på hemmagräset sedan urminnes tider men har visat upp en positiv trend i sitt spel den senaste tiden, och är det någon gång som William Carvalho ska lotsa sina kamrater till en seger mot katalanerna så är det denna kväll. Alla tecken i hopp om en häftig hemmaskräll!

Match 9: Marseille – PSG | Speltips: 1X2

Det har hänt grejer i Marseille, minst sagt, sedan coachen Villas-Boas motsatte sig klubbens Celtic-värvning Ntcham och kolliderade med styrelsen i klubben vilket till slut ledde till att stjärntränaren skiljdes från sitt uppdrag på egen begäran. Trots turbulens såg det ut att bli tre poäng mot sensationen Lens innan hemmalaget vände på steken och poängen fick till slut delas lika. Tillbaka på Stade Vélodrome när giganten PSG kommer på besök. Gästerna har också gjort förändringar i ledarstaben sedan Thomas Tuchel byttes ut mot Mauricio Pochettino, och även om det blivit ett gäng segrar för argentinaren så har spelet inte övertygat helt. Oviss fight väntar vid den franska sydkusten och i jakten på miljonerna är det bäst att inleda från vänster där supervärde finns. Den modige med lägre budget kan gott testa ettan som fräck spik, även om garderingar välkomnas för den som har resurser.

Match 10: Nantes – Lille | Speltips: 2

Lille toppar för tillfället Ligue 1 och segrade i det berömda vindistriktet senast när Bordeaux övermanövrerades utan större bekymmer. Näst på tur står Raymond Domenechs Nantes som inte rosat marknaden i den franska högstaligan. De gulgröna fick nöja sig med delad poäng borta mot Saint-Etienne i veckan, och hemmalaget blir på förhand underlägsna mot serieledarna. Hos tillresta “Les Dogues” finns skickliga spelare som Weah och Xeka, och det mesta talar för att Galtiers titelhungriga manskap blir numret för stora i sydväst. Den troliga tvåan spikas trots hög streckprocent.

Match 11: St. Etienne – Metz | Speltips: 1

Nyss nämnda Saint Etienne plockade en pinne hemma på Stade Geoffroy-Guichard senast, och några nya poäng lär kräva blod, svett och tårar när utropstecknet Metz kommer på besök. Det forna bottenlaget i högstaligan har gjort en kanonsäsong hittills och tillresta “Les Grenats” har sex raka poänggivande insatser. Vill det sig väl för de vinröda kan det bli spel i Europa nästa säsong, då gästerna huserar på en respektabel sjätteplacering för tillfället. Det ska däremot sägas att hemmalaget inte är några duvungar, och lag som PSG har i närtid fått lämna Loire utan full pott. Trots gästernas fina form blir värdarna favoriter på oddsmarknaden och ettan kan gott spikas till cirka 45 procent.

Match 12: Hoffenheim – Eintracht Frankfurt | Speltips: 1

Tysk avslutning på kupongen med två möten från Bundesliga. Det första spåras upp i Sinsheim där Hoffenheim står för värdskapet när Eintracht Frankfurt kommer på besök. Värdarna torskade mot giganterna FC Bayern i den senaste omgången men har bortsett från det stått för en stabil säsong i den tyska högstaligan. Stjärnan Kramaric gjorde dubbla straffmål senast det begav sig på det egna gräset och utsikterna är goda för ännu en skalp i den egna borgen mot Adis svartröda gäng på den gästande sida. De tillresta från Frankfurt är långt ifrån någon slagpåse, och en jämn batalj väntas denna söndagseftermiddag. Svenska folket däremot räknar bortasegern som klar och streckar upp högern till skyarna. Läge att jobba motsatt och ettan blir därmed ännu en läcker chansspik. Allez Die Kraichgauer!

Match 13: Bielefeld – Werder Bremen | Speltips: 1X

Nykomlingarna Bielefeld tar emot musikanterna från Bremen i kupongens sista möte där goda råd nu är dyra för Neuhaus gäng i hemmadressen, som förlorat två raka kamper i Bundesliga och för tillfället huserar på negativ kvalplats. Ingen lätt uppgift väntar när Augustinssons och hans kamrater återfinns på den andra sidan, och faktum är att Werder Bremen radat upp poänggivande insatser i ligan den senaste tiden. Hemmahörande Die Arminen har dock visat på kvalité i laget stundtals under säsongen och kommer inte att ge bort några poäng gratis hemma på Schüco Arena. När tvåan målas upp över 50-strecket måste den slopas i jakten på utdelning. 1 först, X sen.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Man City

Som så många gånger förr blir den säkra spiken ljusblå, och även om det inte är något strykgäng som står för värdskapet hemma på Anfield så är Peps bolltrillare på gång i jakten på titeln. Trolig bortaseger!

Chansningen: Real Betis

Barcelona fick slita ont när avancemang i Copa del Rey säkrades mot Granada, då katalanerna kunde säkra segern först i förlängning. Trötta ben beger sig mot Sevilla där ett inte alls oävet Betis väntar. Chans till kupongens stora skräll!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se