18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund har vunnit fem av deras sju senaste matcher.

  • Dortmund har fått en välbehövlig vila inför lördagens ligamatch. Vi tror på pigga ben i bortalaget.

  • Köln har förlorat hela fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Dortmund har vunnit fyra av deras fem senaste inbördes möten.

  • I Dortmund hittar vi betydligt fler kvalitetsspelare. Håland och Sancho är exempel på spelare som håller en ruggigt hög Bundesliga-nivå.

Bundesliga-kontraktet i fara

Det är Köln som tar emot Borussia Dortmund under lördagseftermiddagen. Medan gästerna kämpar för en CL-plats hittas hemmalaget på den andra halvan av tabellen. Köln spelar nämligen för ett säkrat Bundesliga-kontrakt under de nio kvarstående omgångarna. I bottenskiktet är det väldigt jämnt förutom jumbon Schalke som varit under isen hela säsongen. Köln hittas precis ovanför strecket, men endast med en poängs marginal ner till kvalplacerade Hertha Berlin.

Köln befann sig i botten av tabellen även förra säsongen. Klubben har inte riktigt kapaciteten att klättra högre upp i tabellen, det har vi fått se även den här säsongen. Hemmalaget kommer till lördagen med en väldigt svag form i bagaget. De har faktiskt gått vinstlösa i fem raka ligamatcher. För några omgångar sedan åkte de på storförlust mot giganten Bayern Munchen, slutresultatet skrevs till hela 5-1. Vi tror på ytterligare en förlust när storklubben Borussia Dortmund står för motståndet. Gästerna har mycket mer kvalitet i sin spelartrupp och kommer dessutom till matchen med en bättre form.

Kryllar av talang

Det är viktiga poäng som står på spel för bortalaget Borussia Dortmund. Storklubben har väl inte riktigt kommit upp i den nivån som de önskat den här säsongen. En del urusla prestationer har därmed lett till att Dortmund hittas utanför topp 4 för tillfället. Att hamna i topp 4 är en given målsättning för bortalaget, en placering som ger inträde till Champions League nästa säsong.

I skrivande stund hittas Dortmund på en femteplats i tabellen med 42 inspelade poäng. Med hela nio omgångar kvar finns det fortfarande gott om tid att klättra i Bundesliga-tabellen. Närmast hittas konkurrenten Eintracht Frankfurt som innehar ynka två poäng mer än de gulklädda. Potentialen som finns i gästernas spelartrupp är enorm, det kryllar av talanger. Sedan finns det även talanger som redan utvecklats till världsstjärnor, det klaraste exemplet är väl anfallaren Erling Braut Håland. Kvaliteten finns där, det gäller bara för Dortmund att skapa en vinnande maskin som tar poäng på de sämre dagarna också. De har faktiskt vunnit fem av deras sju senaste matcher. Med viktiga poäng på spel och en välbehövlig vila inför matchen tror vi på seger för gästerna!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 18/3 kl 17.06

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.