Fredagens Topptips bjuder på en intressant kompott som både inleds och avslutas med EM-kvartar. Spåkulan skvallrar om att ett Xhaka-löst Schweiz har sprungit färdigt för den här gången samtidigt som Italien ser ut att bli en läcker värdespik mot Belgien. Utöver Europamästerskapet ska även Copa América-slutspelet och två damallsvenska fajter synas i sömmarna. Varsågoda, här är analysen!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Schweiz – Spanien | Speltips: 2

Spanien har underskattats av tyckarna, men faktum är att Los Rojos nu hålls som en av favoriterna till att vinna EM på oddsmarknaden. Sarabía har klivit in och gjort det fantastiskt bra samtidigt som Morata börjar hitta den efterlängtade målformen. Räkna med att Enriques gäng ökar från och med nu. Schweiz var inte helt oförtjänta av ett avancemang mot Frankrike, men “ostarna” hade förstås en stor skopa tur när de lyckades med bedriften att knocka ut de regerande världsmästarna. Denna gång blir det betydligt tuffare för de rödklädda från alplandet, som dessutom tvingas klara sig utan viktige Granit Xhaka (avstängd). Spansk seger förväntas och när svenska folket ser ut att gardera friskt hämtas spikpistolen. Tvåa.

Match 2: Belgien – Italien | Speltips: 2

Det finns två gigantiska frågetecken kring det belgiska landslaget. De stavas förstås Kevin De Bruyne och Eden Hazard. Båda de bärande spelarna åkte på skador mot Portugal och har inte tränat med laget sedan dess. Missar duon detta möte är ett suveränt Italien favoriter till att avancera till semifinal. Roberto Mancinis gäng har vunnit hejdlöst det senaste året. Detta utan att släppa in några mål dessutom. Sassuolo-kreatören Locatelli har varit fantastisk i offensiven och kan vara tungan på vågen för Gli Azzurri här. Till cirka 40 procent är tvåan en given värdespik.

Match 3: Peru – Paraguay | Speltips: X2

Vi rör oss mot den sydamerikanska natten där två kvartsfinaler i Copa América står på menyn. Den första spelas mellan Peru och Paraguay och de sistnämnda ligger helt klart bäst till för ett avancemang. Nationen från hjärtat av Sydamerika slog Chile med klara 2-0 i gruppspelet och deklarerade därmed att övriga deltagare får se upp. Även om de rödvita på andra sidan i sin tur slog starka Colombia så talar ändå mycket för att MFF-bekantingen Yoshimar Yotun och hans kollegor inte räcker till här. Gabriel Ávalos är en tänkbar matchvinnare för paraguayanerna. Så med fint värde till höger låses kupongens tredje match upp med X2.

Match 4: Brasilien – Chile | Speltips: 1X2

Brasilien är som väntat guldfavoriter i hemlandet där de står som värdar för Sydamerikas motsvarighet till EM. De gulgröna sambalirarna ställs mot tuff motstånd direkt i kvarten när Chile väntar på andra sidan. Även om chilenarna inte presterade i gruppspelet så finns det enorm klass i truppen. Inte minst namn som Vargas, Vidal och Bravo vittnar om detta. Visst, Neymar och hans lärjungar agerar rättvist favoriter hemma i Rio, men denna tillställning blir betydligt jämnare än vad streckprocenten antyder. Alla tecken!

Match 5: Häcken – Kristianstad| Speltips: 1X

Häcken är ett svårslaget sällskap i årets upplaga av Damallsvenskan och kan bland annat stoltsera med en tiomålsseger mot AIK i den näst senaste omgången. Men Hisingegänget är alltjämt ojämna och mot Rosengård tog det tvärstopp för Blackstenius och company. Kristianstad är ingen strykpåse vilket 6-1-segern mot SM-guldmedaljörerna från 2018, Piteå, bevisar. Har firma Welin/Nilsson ännu en bra dag på kontoret kommer gästerna från Skåne att kunna slåss om åtminstone en pinne i Göteborg. Bra läge att låta det lågt betrodda krysset sällskapa ettan.

Match 6: Växjö – Eskilstuna United | Speltips: 1X2

Växjö ligger hopplöst sist i Damallsvenskan, men det är dock inga storförluster som småländskorna åkt på i de senaste matcherna ska sägas. Torsk med uddamålet mot både Hammarby och Vittsjö samt hållen nolla och delad poäng mot starka motståndare som DIF och Linköping skvallrar om att en efterlängtad seger ligger och lurar runt hörnet. Femmannamittfältet med pålitlige Tilde Johansson som motor är svårgenomträngliga och får danske strikern Signe Andersen bara göra slut på måltorkan så är VFF att räkna med framöver. Mittenlaget Eskilstuna kan absolut hota om poängen här, men streckandet inleds från vänster. Gardera efter plånbok.

Match 7: Tjeckien – Danmark | Speltips: 1X2

Danmark drar fördel av att de fått en dags extra vila när Tjeckien står på andra sidan i ett varmt Baku. Men även om Patrick Schick och company i den vita dressen troligen är något tröttare än Hjulmands smörrebrödsälskande manskap så ska de inte räknas ut. Förutom nyss nämnde målkung finns även West Ham-esset Tomás Soucek i laget. Danskarna agerar favoriter och Damsgaard, Dolberg och Maehle kommer förstås att bli livsfarliga på nytt, men alla tecken känns ändå bäst i Azerbajdzjan. Rulla ut heltäckningsmattan och gå vidare!

Match 8: Ukraina – England | Speltips: X2

Ukraina förstörde de blågula drömmarna när de med förlängningens sista chans avgjorde mot Sverige. Nu väntar ett favorittippat England som har tagit ut EM-segern i förskott. Får Jack Grealish chansen av Gareth Southgate kommer han förvisso att göra livet surt för ett slitet ukrainskt landslag, men Shevas mannar har bevisat att de har en kämparglöd som inte ska underskattas. Med hänvisning till att engelsmännen streckas på tok för hårt är det inte dumt att låta krysset vara med.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Spanien

De flesta har nu börjat få upp ögonen för detta spanska landslag som vuxit under turneringens gång. Det kan absolut bära hela vägen detta år för Enriques Los Rojos. Ett Schweiz utan Granit Xhaka räcker troligen inte till. Tvåa!

CHANSNINGEN: Chile

Chile övertygade inte i gruppspelet men med enorm klass i truppen finns potential för att vakna sent i Copa América. Mandomsprov väntar nu i form av Brasilien i kvarten och Neymar och company får se upp. Alla tecken!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se