Lillördag, Europatipset, Champions League och 5 miljoner i jackpot – vad mer går att önska? Ett gäng intressanta fajter från mästarnas turnering ska synas i sömmarna, därutöver hittar även sex möten från The Championship samt en MLS-duell in på kupongen. Siktet är som vanligt inställt på 13 rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Liverpool – Milan | Speltips: 1

Zlatan gjorde comeback efter sin knäskada i helgens Serie A-möte med Lazio och målade sin vana trogen omgående. Nu har den snart 40-årige svensken dessutom chans att slå Tottis rekord som äldste målskytt i Champions League. Det är dock ingen enkel utmaning som väntar på Anfield. Här får Milan acceptera rollen som underhundar. Liverpool är erkänt starka hemma i Beatles-land och med en frisk Van Dijk i backlinjen är de rödklädda ett helt annat lag än förra säsongen. Mycket talar ändå för en klart hemmaseger. Bra spiketta.

Match 2: Inter – Real Madrid | Speltips: 1

Real Madrid spelar en svängig fotboll under Carlo Ancelotti. Helgens möte med Celta Vigo var ett kvitto på detta (5-2). Med Benzema och Vinícius Júnior längst fram i ledet är det nästintill målgaranti, men utan Varane och Ramos i backlinjen släpper Marängerna in betydligt enklare mål än i fjol. Mot Inter på San Siro kommer det troligen att straffa sig. Simone Inzaghis Internazionale ståtar med namn som Martinéz, Calhanoglu och Perisic och har en större bredd i truppen än gästerna. Jämn duell väntar, men med fint värde till vänster är det inte dumt att våga ta ställning. Ettan singlas.

Match 3: Manchester City – RB Leipzig | Speltips: 1X

Manchester City seglar inte helt oväntat upp som enorma favoriter på kupongen. De ljusblå ser ut att streckas över 90 procent, en nivå som såklart är i högsta laget. Även om The Citizens vunnit sina senaste matcher i Premier League är det tydligt att de saknar spets i de främre leden sedan Aguero lämnade för Barcelona. Utan någon tydlig striker kan det bli problem när engelsmännen nu beger sig ut på den tuffaste scenen i Europa. Emil Forsberg och company i RB Leipzig har inte sett lika starka ut som i fjol. Det beror till stor del på att tränaren Nagelsmann tillsammans med stjärnorna Upamecano och Sabitzer lämnat för Bayern München. Men med det sagt har “Tjurarna” tillräckligt med kapacitet för att utmana City om en pinne. 1X.

Match 4: Atlético Madrid – Porto | Speltips: 1X2

Jämnt möte väntar på Wanda Metropolitano där de rödvita värdarna inte helt oväntat utses till favoriter på förhand. Någon promenadseger för Atlético Madrid blir det dock knappast, särskilt med tanke på helgens bleka insats mot Espanyol. Suárez, Griezmann och grabbarna vann till slut (2-1), men utan att övertyga. Porto, som leds av kapten Pepe, är inget strykgäng. Portugiserna är ännu obesegrade denna säsong. Att “Drakarna” löser minst en poäng i den spanska huvudstaden är långt ifrån något avlägset scenario. Kasta in alla tecken och jobba in tvåan till fint värde.

Match 5: Sporting – Ajax | Speltips: 12

Spåkulan skvallrar om ett målrikt möte när Sporting och Ajax möts i Lissabon. De förstnämnda är regerande ligamästare i Portugal och enormt starka hemma på Estádio José Alvalade. Senast de grönvita förlorade en hemmamatch var den första oktober 2020 (!). Gästerna från Holland har som bekant ett anfallsinriktat spel i deras DNA, men är sårbara defensivt. 0-4-förlusten mot PSV tidigare under säsongen vittnar om detta. Gissningen är att vi får se en vinnare i denna fajt. “Gubbgarderingen” (etta-tvåa) känns därför som en passande lösning. Ettan först, tvåan sen.

Match 6: Club Brugge – PSG | Speltips: 2

Club Brugge ges ingen tacksam uppgift i Champions League-premiären. PSG är belgarnas första motståndare i gruppspelet och med tanke på hur de tillresta fransmännen värvat under transferfönstret är de en av favoriterna till att vinna hela turneringen. Får Neymar, Mbappé och Messi alla speltid i denna match blir det troligen kattens lek med råttan. De blåsvarta värdarna har agerat ojämnt i Jupiler League och kommer få svårt att sätta emot denna onsdag. Spiktvåan är odiskutabel. Kupongens bank!

Match 7: Bristol City – Luton | Speltips: 1X2

Vi lämnar Europas finaste turnering för denna gång och beger oss ut till de brittiska öarna igen, denna gång för att titta till ett gäng duster i The Championship. En mitt-i-veckan-omgång ska avhandlas och först ut är mötet mellan Bristol City och Luton. De förstnämnda dominerade spelet hemma mot Preston i helgen men lyckades inte få hål på gästerna. The Robins får nu chansen på nytt i hemmaborgen, men behöver vässa skärpan avsevärt om det ska bli tre poäng. Luton stod för en stark upphämtning mot Blackburn i lördags (2-2). Inhopparen Luke Berry agerade poängräddare med dubbla kassar för The Hatters. Är gästerna från London på tå från start denna gång finns helt klart chans att bärga nya poäng. Påbörja målandet från höger där värde finns och låt penseln vandra så länge stålarna räcker, helst hela vägen.

Match 8: Birmingham – Fulham  | Speltips: 2

Fulham har inlett säsongen i The Championship på storslaget vis, men de vitklädda från London åkte på en ordentlig näsbränna mot nykomlingen Blackpool i den senaste omgången (0-1). Nya tag för Mitrovic och company på St. Andrew’s där Birmingham väntar. Värdarna har en namnkunnig trupp som förstärkts ytterligare av Watford-ikonen Troy Deeney. Om den rutinerade strikern får speltid här återstår dock att se. Oavsett är gästerna, som är vassare på de flesta positionerna, favoriter i denna duell och kan hitta tillbaka till vinnarspåret om de kommer upp i normal nivå. Tvåan är en vettig spik till cirka 55 procent.

Match 9: Coventry – Cardiff | Speltips: 1

Succésvensken Viktor Gyökeres frälste sitt Coventry på nytt när 23-åringen stod för det matchvinnande målet mot Middlesbrough i helgens ligamatch. Nu väntar ett blekt Cardiff hemma i Birmingham och värdarna ska ses med goda chanser att plocka tre nya poäng. De himmelsblå har visat att de menar allvar och vill det sig riktigt väl för Gyökeres och company kommer de att slåss om en topp 6-plats till våren. De tillresta “Blåfåglarna” från Wales ser inte ut att slåss om någon topplacering denna säsong. Framför allt är försäljningarna av Sol Bamba och Harry Wilson en förklaring till detta. Ett skickligare Coventry kommer diktera villkoren i hemmaborgen och ettan känns som en sund spik.

Match 10: Nottingham – Middlesbrough | Speltips: X

Två av The Championships formsvagaste lag drabbar samman på City Ground när Nottingham tar emot Middlesbrough. Lewis Grabban och hans adepter föll tungt mot Cardiff senast och ges nu en ny chans på hemmaarenan. Forest står ännu utan seger denna säsong och får inte stjärnan Grabban bättre uppbackning av sina lagkamrater kan den segerlösa sviten mycket väl förlängas denna onsdag. Gästerna är dock inte speciellt mycket bättre för tillfället då Warnocks mannar har blott en seger på kontot. Boro ger ett uddlöst intryck och kommer knappast att äga initiativet i Robin Hood-staden. Med tanke på lagens usla form ligger krysset klart närmast till hands. Till ungefär 30 procent är det läge att klubba i mitten. Spikkryss!

Match 11: Swansea – Millwall | Speltips: X2

Swansea ser inte ut att komma upp i samma höga nivå som förra säsongen. Med tanke på att både Ayew och Hourihane lämnat laget är “Svanarna” vingklippta. Något som också märkts i walesarnas prestationer denna säsong. Millwall är som väntat ett mittenlag i The Championship, men “Lejonen” från London har sina stunder emellanåt. Även om gästerna egentligen är som starkast hemma i den engelska huvudstaden ligger de bra till för att ta poäng i grannlandet. Fyra poäng på de två senaste matcherna skvallrar om en positiv trend. X2 torde räcka.

Match 12: Stoke – Barnsley | Speltips: 1X2

Kupongens sista möte från den engelska andraligan utkämpas mellan Stoke och Barnsley. Här ser värdarna ut att bli rejält överskattade av tipparna. Stoke har förvisso en intressant spelartrupp, men prestationen mot Huddersfield senast var inte direkt något styrkebesked. Även om The Potters lyckades vinna den duellen imponerade spelet föga. Barnsley har förvisso tappat tunga pjäser som Mowatt och Dike inför denna säsong, men ska trots det kunna störa värdarna om lirare som Woodrow och Styles har en bra dag på jobbet. Dra till med alla tecken och jobba in bortaskrällen i match 12!

Match 13: Orlando – Montreal | Speltips: 1X

Vi avslutar med en nattmacka från andra sidan Atlanten där Orlando och Montreal möts i MLS. Båda lagen har stått för en stabil säsong hittills och väntas ta sig till slutspel. Kombattanterna kommer från varsin förlust då värdarna åkte på däng av Atlanta samtidigt som de tillresta kanadensarna inte lyckades matcha Nashville på hemmaplan. Att Orlando drar på sig favoritkostymen i detta möte är inte särskilt förvånande då de lilaklädda har två raka inbördes segrar mot gästerna. Med stjärnor Nani och Dike i laget kommer de troligen styra och ställa hemma i Sunshine State. Börja strecka från vänster.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: PSG

Club Brugge får celebert besök hemma i Belgien och någon hemmaskräll är det knappast tal om. Då trojkan Messi, Mbappé och Neymar troligen får spela ihop blir det show. Tvåan är en bomb.

Chansningen: Barnsley

Stoke överskattas å det grövsta mot gästande Barnsley. Gästerna har förvisso inte samma spets som i fjol, men när spelet klaffar för Woodrow och company kan de aldrig räknas bort. Alla tecken åker in i hopp om en bortaskräll.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se