Välkommen till vår samlingssida för alla andelsspel som vi erbjuder. Här hittar du våra bästa andelsspel för Stryktipset, Europatipset och Topptipset varje vecka. Passa på att köpa en andel och spela tillsammans med oss på Speltips.se!

  • Pris: 130 kr

  • Andelar: 25 st

Vad är andelsspel?

Andelsspel är en spelform i Sverige som blivit otroligt populär, framförallt under de sista åren när andelsspel på nätet ökat markant. Andelsspel var länge populärt även i fysiska ombud men fick fart på riktigt när Svenska Spel lanserade Spela Tillsammans på sin onlinesajt där vänner kunde gå ihop och spela. Därefter adderade man att fysiska butiker kunde lägga upp sina andelsspel och idag har andelsspel blivit något av det mest vanliga inom betting.

Du kan spela andelsspel egentligen på alla spelformer som Svenska Spel erbjuder, förutom Oddset. Andelarna brukar bestå av alltifrån några få andelar upp till 50 stycken som delar på eventuella vinster.

Exempel: Ett system på Stryktipset kostar 5000 kr. Andelsläggaren erbjuder totalt 50 andelar, vilket innebär att varje köpare betalar 100 kr för att vara med i systemet. Då betalar varje person en mindre summa, men får vara med på ett större system, men får och andra sidan dela eventuella vinster med många fler.

Fördelarna med andelsspel brukar man säga är att man får delta i betydligt större system än vad man annars hade kunnat lägga på egen hand. Det är också ofta ett roligt inslag i kompisgänget att kunna lägga en gemensam kupong som man kan följa tillsammans. Den enda nackdelen är egentligen att du får dela vinsten med fler än dig själv, och är det många andelar sålda kan vinsten bli relativt låg trots en bra utdelning.

Stryktipset

Vi erbjuder andelsspel för Stryktipset varje helg på Speltips.se genom vår spelexpert Daniel Jacobsson som även skriver tips och analyser på sajten. Systemen brukar bestå av ca 20 andelar och kostar ca 200 kr, men detta kan variera från vecka till vecka och är bra att kolla före du bestämmer dig för att köpa en andel i Stryktipset. Vårt mål med våra andelar för Stryktipset är givetvis att vinna pengar, men också att ge våra läsare en rolig möjlighet att spela tillsammans med våra experter på sajten som skriver speltips.

Många frågar sig vem eller vilka som är bäst på andelar för Stryktipset, och åsikterna lika många som antalet andelsläggare runtom i landet. Vårt mål är att alltid erbjuda så slagkraftiga bolagsspel som möjligt som är väl analyserade och genomtänkta före att vi lämnar in systemet.

Europatipset

Likt Stryktipset så är även Europatipset en väldigt populär spelform när det kommer till andelsspel. Det är även här 13 matcher som skall tippas och spelformen brukar ofta ge höga utdelningar jämfört med andra produkter hos Svenska Spel. Skillnaden mot Stryktipset är att det ofta är flera europeiska ligor som finns på kupongen, alltifrån Allsvenskan till Serie A, vilket gör att man får en rolig blandning på matcherna utspridda över hela dagen.

Just nu har vi inga andelsspel för Europatipset aktivt, men i takt med att intresset för våra andelsspel ökar, kommer vi snart aktivera andelar även här.

Topptipset

Topptipset är produkten som enbart har åtta matcher på sin kupong vilket gör det lite enklare att få alla rätt. I denna spelformen får man endast utdelning på alla rätt och inte vid en eller två missade matcher, likt Stryktipset och Europatipset. Det finns andelsspel även för Topptipset men är inte lika populärt av flera anledningar, men om andelsspel erbjuds är det vanligt att öka radinsatsen till 2 kr, 3 kr eller 5 kr för att multiplicera vinsten på åtta rätt med antalet satsade kronor per rad. Detta gör att man kan få rätt stora utdelningar på även Topptipset.

Just nu erbjuder Speltips.se inga andelsspel för Topptipset, men det kan komma att ändras i framtiden.

Spela tillsammans på Svenska Spel

Vi får ofta frågan vad skillnaden är på andelsspel och Spela Tillsammans, och svaret är att det inte finns någon skillnad. Spela Tillsammans är Svenska Spels egna namn för deras andelsverktyg där alla har möjlighet att skapa sina egna andelsslag och bjuda in vänner. Precis som namnet antyder så är tanken att man ska kunna gå ihop flera personer och spela på någon av deras produkter gemensamt. Spela Tillsammans lanserades för några år sedan hos Svenska Spel och växte snabbt till att bli en enormt stor del i den svenska bettingen.

Skapa ditt egna andelsspel

Du behöver varken vara en butik eller spelexpert för att skapa ditt egna andelsspel. Spela Tillsammans är uppbyggt för att du som hobbyspelare skall kunna skapa dina egna lag och bjuda in vänner, fotbollsslaget, kollegorna eller ditt nätverk för att kunna njuta av sporten gemensamt. För att skapa ett eget lag behöver du endast ha ett konto hos Svenska Spel, döpa ditt lag till något och ladda upp ett spel som dina vänner kan köpa andelar i. Svårare än så behöver det inte vara!