Oddset Bomben är en i raden av Svenska Spels populära produkter. En Bomben-kupong består i regel av två till fyra matcher, oftast fotboll eller ishockey, med syftet att förutse exakt slutresultat i samtliga matcher. Beroende på streckprocenten kan Bomben verkligen göra skäl för namnet och bjuda på ruskigt höga odds och vinster, trots relativt låga insatser. Många ser det som charmen med spelet. Det nuvarande rekordet ligger på hisnande 2 660 634 gånger pengarna.

Om Bomben

Oddset Bomben är en finsk uppfinning som sedan 2001 varit en del av Svenska Spels produkter. Bomben går ut på att förutse de exakta slutresultaten i de matcher som Svenska Spel dukat fram inför varje spelomgång. Vanligtvis består kupongen av fyra matcher, men det är vanligt förekommande att kupongen består av fler eller färre matcher. Bombens svårighetsgrad kan i vissa fall vara riktigt hög i förhållande till andra spel, men samtidigt kan oddsen som erbjuds vara ruskigt höga.

Bomben hos Svenska Spel idag

Du kan spela Bomben direkt i butik eller på Svenska Spels hemsida. För att komma igång så måste du välja önskad bomb, varje bombalternativ består av olika sporter och matcher beroende på spelomgången. När du valt vilken kupong du vill satsa på så kryssar du i antalet mål för samtliga lag på kupongen. Precis som med Topptipset har du möjlighet att välja mellan 1, 2, 5 eller 10 kr som radinsats. Bland det svenska folket är det vanligast med lägre insatser på kupongerna, men det är möjligt att kryssa i fler rader mot en högre kostnad. Själva totalkostnaden tar du reda på genom att multiplicera din radinsats med antalet spelade rader. Nedan följer ett exempel:

Match #1: Hemmalag: 1, 2, 3 / Bortalag: 1 (Tre möjliga resultat = tre rader)
Match #2: Hemmalag: 1, 2 / Bortalag: 1, 2 (Fyra möjliga resultat = fyra rader)
Match #3: Hemmalag: 3, 4 / Bortalag: 0, 1 (Fyra möjliga resultat = fyra rader)

I den första matchen har vi tre möjliga utfall: 1-1, 2-1 eller 3-1. Det innebär att vi har tre spelade rader i den matchen. Med en radinsats på 1 kr hade kostnaden landat på 3 kr, men med tanke på att vi har ytterligare rader i de andra matcherna så måste vi multiplicera samtliga rader. I det här fallet: 3×4×4 = 36 rader. Då du har spelat 36 rader kommer kostnaden att landa på 36 kronor, förutsatt att radinsatsen är 1 kr. Spelar du med 5 kr som radinsats kommer kostnaden landa på 180 kronor. För att räkna ut din vinst multiplicerar du totaloddset med din radinsats.

Speltips för Bomben

Våra spelexperter bjuder på djupgående analyser inför varje Bomben-omgång, och dukar därefter fram flera systemförslag som du självklart kan ta del av helt utan kostnad. Vi jobbar in jackpotten tillsammans!

Positivt och negativt med Bomben

Precis som med många andra spel så finns det många för- och nackdelar med Bomben. Den största fördelen anses av många vara de skyhöga oddsen som kan erbjudas, en spelmodell som onekligen passar de som föredrar att vinna sällan men stort. Här är några fler positiva saker med Bomben:

  • + Höga odds och vinster i förhållande till de låga insatserna
  • + Vanligtvis är det endast två till fyra matcher att hålla fokus på
  • + Du kan spela Bomben direkt i butik men även på nätet
  • + Välj din egen radinsats (1, 2, 5 eller 10 kr)

Det finns även vissa negativa aspekter att ta hänsyn till när det kommer till Bomben:

  • – Svårighetsgraden – det är ruskigt svårt att pricka rätt resultat i flera matcher
  • – Bomben är inget snabbt spel – samtliga matcher måste spelas färdigt innan kupongen kan kontrollrättas
  • – Låg vinståterbetalning (knappa 65%, varav 5 % som går över till Rullpott Bomben)