Premiership Skottland

/Premiership Skottland
Premiership Skottland2018-03-08T16:27:03+02:00

Premiership i Skottland är en liga som trots sin låga ranking lyckas få ganska stor uppmärksamhet. Det är även här det heta Old Firm derbyt mellan Celtic och Glasgow Rangers går av stapeln. Speltips.se förser er följare med speltips och annan välbehövlig information från denna klassiska liga.

Speltips för Premiership

Speltips.se är en av de största aktörerna i landet gällande speltips. Våra rekare förser er följare med välbehövlig information och senaste nytt från såväl inhemska som utländska ligor. I samband med vår ambition att växa kommer vi även inkludera speltips från skotska Premiership.

Premierships popularitet

Skotska ligan är en liga som ligger skottarna varmt om hjärtat. Däremot har den inte fått något jättestort erkännande internationellt på senare år, särskilt inte efter Celtics enorma dominans och Glasgow Rangers stora tapp de senaste åren. Men trycket på läktarna är fortfarande intakt och läktarkulturen är i mångt och mycket likt den klassiskt engelska. Skotska ligan går att se på Viasats kanaler.

Premierships historia

Skotska Premiership bildades i juli 2013 och blev då namnet på den nya högstadivisionen i skotsk fotboll. Bildandet av ligan skedde i samband med att Scottish Professional Football League bildades, som en sammanslutning av skotska Premier League och skotska Football League. Celtic har hittills vunnit samtliga fyra titlar som delats ut sedan ligans start. Celtic är dessutom bästa klubben i skotsk fotboll genom tiderna med 48 titlar.

Så ser skotska Premiership ut idag

Skotska ligan har som sagt dominerats kraftigt av Celtic de senaste åren och kvaliteten på övriga lag är förhållandevis låg. Ligan rankas först på en 26:e plats i UEFA ligaranking, men då Celtic är en storklubb i många avseenden lyckas den ändå få ganska stor uppmärksamhet med det heta Old Firm derbyt mellan Celtic och Rangers som främsta match. Svenske landslagsspelaren Mikael Lustig är hemmahörande i regerande mästarna Celtic, där han har hög status.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok