Premiership Skottland

  1. Speltips
  2. /
Premiership Skottland Författare: 2023-04-13T13:44:28+02:00

Premiership i Skottland är en liga som trots sin låga ranking lyckas få ganska stor uppmärksamhet. Det är även här det heta Old Firm-derbyt mellan Celtic och Glasgow Rangers går av stapeln. Speltips.se förser er följare med speltips för Premiership och annan välbehövlig information från denna klassiska liga.

Spelbolag med odds på Premiership Skottland

Speltips för Premiership

Speltips.se är en av de största aktörerna i landet gällande speltips. Våra rekare förser er följare med välbehövlig information och senaste nytt från såväl inhemska som utländska ligor. Hos oss kan ni ta del av speltips för Premiership, den skotska högstadivisionen. Med klassiska Glasgow Rangers tillbaka i finrummet så har den skotska högstadivisionen återigen fått sin återupprättelse inom fotbollseuropa. Våra insatta experter dukar fram speltips för Premiership varje vecka, med fokus på de hetaste lagen.

Premierships popularitet

Skotska Premiership är en liga som ligger skottarna väldigt varmt om hjärtat. Däremot har ligan inte fått något jättestort erkännande internationellt på senare år, särskilt inte efter Celtics enorma dominans och Glasgow Rangers stora tapp de senaste åren. Med Rangers tillbaka i finrummet är dock ligan sakteligen på frammarsch. Trycket på läktarna är fortfarande intakt och läktarkulturen är i mångt och mycket likt den klassiskt engelska. Skotska ligan går att se på Viasats kanaler.

Premierships historia

Skotska Premiership bildades i juli 2013 och blev då namnet på den nya högstadivisionen i skotsk fotboll. Bildandet av ligan skedde i samband med att Scottish Professional Football League bildades, som en sammanslutning av skotska Premier League och skotska Football League. Celtic har hittills vunnit samtliga sju titlar som delats ut sedan ligans start. Celtic är dessutom bästa klubben i skotsk fotboll genom tiderna med hela 51 titlar.

Så ser skotska Premiership ut idag

Skotska ligan har som sagt dominerats kraftigt av Celtic de senaste åren och kvaliteten på övriga lag är förhållandevis låg. Ligan rankas först på en 14:e plats i UEFA:s ligaranking, men då Celtic är en storklubb i många avseenden lyckas ligan ändå få ganska stor uppmärksamhet med det heta Old Firm-derbyt mellan Celtic och Rangers som främsta match. Den skotska ligan går att följa på Viasats kanaler.

Kommande matcher i Premiership