Speltips Primeira Liga

/Primeira Liga
Primeira Liga2018-02-28T11:44:11+02:00

Portugisiska Primeira Liga är en av Europas främsta och har fostrat massvis med storstjärnor. De tre storklubbarna Benfica, Porto och Sporting CP dominerar ligan som tyvärr inte fått något större internationellt erkännande. Däremot erbjuder vi på speltips.se flertalet speltips från denna liga.

Speltips för Primeira Liga

Speltips.se tillhör en av de främsta aktörerna på marknaden gällande speltips. Vi erbjuder ett brett och varierat utbud från de största fotbollsligorna. Våra rekare ser till att förse dig med välbehövlig information och annat viktigt inför matcherna. Den portugisiska ligan, Primeira Liga, är en av Europas främsta och därmed bra att betta på.

Ligans popularitet

Den portugisiska ligan har länge dominerats av tre lag, Benfica, Porto och Sporting CP, varav det också är dessa tre lag som drar till sig störst intresse både ur supportersynpunkt men även kommersiellt. Ligan i sin helhet hålls som en av de främsta i Europa men det internationella erkännandet är inte lika stort. Ligan sänds inte på någon svensk tv-kanal.

Primeira Ligas historia

Den portugisiska högstaligan grundades 1934 som en experimentell liga under namnet Campeonato da Liga da Primeira Divisão. Fyra år senare blev ligan officiell och så sent som 1999 antogs namnet Primeira Liga som benämning på ligan. Trots att ligan genom historien innehållit hela 70 klubbar så har endast fem mästare korats. Dessa är jättarna Benfica, Porto och Sporting CP samt Belenenses och Boavista. Mesta mästare är Benfica med 36 ligatitlar.

Så ser Primeira Liga ut idag

Portugisiska ligan har tagit stora kliv kvalitetsmässigt de senaste åren och rankades i februari 2017 som Europas sjunde bästa av UEFA. Väldigt många storstjärnor har tagit steget från portugisiska ligan ut i absoluta världstoppen, däribland Angel di Maria, Radamel Falcao och James Rodriguez. Regerande mästare är Benfica.
Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok