Speltips Primeira Liga

  1. Speltips
  2. /
Primeira Liga Författare: 2021-11-03T12:41:29+01:00

Primeira Liga är en av Europas främsta och har fostrat massvis med storstjärnor. De tre storklubbarna Benfica, Porto och Sporting dominerar ligan som börjat få ett allt större erkännande internationellt. Vi erbjuder speltips för Primeira Liga varje vecka, med djupgående analyser och senaste nytt från ligan.

Spelbolag med odds på Primeira Liga

Speltips för Primeira Liga

Ta del av speltips för Primeira Liga hos oss på speltips.se varje vecka. Speltips.se tillhör en av de främsta aktörerna på marknaden gällande speltips. Vi erbjuder ett brett och varierat utbud från de största fotbollsligorna, våra insatta rekare ser till att förse dig med välbehövlig information och annat viktigt inför matcherna. Den portugisiska ligan, Primeira Liga, är en av Europas främsta ligor och givetvis erbjuder vi ett flertalet välmotiverade speltips för Primeira Liga varje vecka. Våra betting tips från Primeira Liga kommer alltid med djupa analyser och senaste nytt, givetvis helt utan kostnad.

Ligans popularitet

Den portugisiska ligan har länge dominerats av tre lag; Porto, Benfica och Sporting CP, varav det också är dessa tre lag som drar till sig störst intresse både ur supportersynpunkt men även kommersiellt. De förstnämnda vann exempelvis Europa League 2011 och Champions League 2004, triumfer som till stor del bidragit till ökad popularitet för portugisisk fotboll sin helhet under 2000-talet. Primeira Liga hålls som en av de främsta i Europa, det är ingen slump att ligan parkerar på en sjätteplats på UEFA:s ligaranking. Det internationella intresset är inte lika stort som de portugisiska fansen kanske hoppats på, men det råder inget snack om att portugisisk fotboll är på kraftig uppgång.

Primeira Ligas historia

Den portugisiska högstaligan grundades 1934 som en experimentell liga under namnet Campeonato da Liga da Primeira Divisão. Fyra år senare blev ligan officiell och så sent som 1999 antogs namnet Primeira Liga som benämning på ligan. Trots att ligan genom historien innehållit hela 70 klubbar så har endast fem mästare korats. Dessa är jättarna Benfica, Porto och Sporting CP samt Belenenses och Boavista. Mesta mästare är Benfica med 37 ligatitlar.

Så ser Primeira Liga ut idag

Portugisiska ligan har tagit stora kliv kvalitetsmässigt de senaste åren och rankas idag som Europas sjätte bästa liga av UEFA. Ligan är vida känd för att producera världstalanger av högsta kvalité. Väldigt många storstjärnor har tagit steget från portugisiska ligan ut i absoluta världstoppen på senare år, däribland Angel di Maria, Radamel Falcao och James Rodriguez. Ligan har dominerats kraftigt av Porto och Benfica under 2000-talet, faktum är att inget annat lag vunnit ligan sedan säsongen 2001-2002, då Sporting ammade hem guldet. Inte mycket talar för ett trendbrott under kommande år, med tanke på hur pass välskötta toppklubbarna Porto och Benfica är idag.

Kommande matcher i Primeira Liga