Daniel Jacobsson|9 mars, 2024, 10:36

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har redan fått träff på flera nyförvärv.

  • Djurgårdens offensiv, som man tidigare haft lite svårigheter med, har fått en rejäl push av Gulliksen-värvningen.

  • Degerfors skapade återigen problem mot Elfsborg och tog sig vidare. Starkt! Men… här väntar ett starkare Djurgården.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Prestationer

Malmö får ursäkta, men Djurgården känns lite formstarkare under gruppspelet och det är främst efter lagens avslutande gruppspelsmatch. Djurgården ställdes på sin spets när man behövde vinna matchen mot IFK Göteborg och det löste man utan problem. Det dröjde ett tag innan det första målet kom, men det var en match som var väldigt kontrollerad av Djurgården. När ettan väl kom, dessutom genom nyförvärvet Gulliksen, så tog stockholmarna över helt och hållet även i målprotokollet. Adam Carlén drog på sig ett rött kort i gästerna och sedan är det en transportsträcka till kvartsfinal. Ett blev två och två blev tre.

Bosse Andersson har haft ett högintensivt fönster. Lucas Bergvall har sålts till Tottenham för rekordpengar samtidigt som man har tagit in både två och tre nyförvärv för att fylla luckorna när stortalangen lämnar i sommar. Tills det lär Bergvall vara en av allsvenskans bästa spelare, det är ett enormt självförtroende killen spelar med just nu. Tillsammans med Leach Holm, nyförvärvet från BP, kan det bli ett väldigt stabilt mittfält i år. Här vinner man både mittfältskampen och matchen i matchen mot Degerfors.

Tufft på Tele2

Degerfors har tänkt nytt under försäsongen och resultaten har kommit direkt. William Lundin, senast i IFK Göteborg, har tagit över rodret tillsammans med HIF-profilen Mattias Lindström och det är onekligen så att man skall hyllas såhär långt in i cupen. Det blir garanterat en kamp om återkomst till Allsvenskan redan i år. Degerfors startade gruppspelet med att köra över ÖIS med hela 5-0, sedan kryssade man mot den allsvenska nykomlingen GAIS innan Elfsborg återigen fick festen förstörd av Degen. Värmlänningarna kom ikapp både en och två gånger – dessutom med en man mindre innan slutspelsplatsen säkrades.

Nu väntar slutspel och då är målsättningarna redan överträffade. Degerfors får en väldigt bra genomkörare på Tele2 Arena när Djurgården gästas. Det här kommer dock bli väldigt tufft och man kommer inte ha samma möjligheter att straffa ett allsvenskt motstånd som tidigare. Djurgården är väldigt bra på att kontrollera matchbilden och har dessutom en defensiv som inte släppt in ett mål såhär långt. Jag har också svårt att Degens försvarsspelare stoppa Gulliksen, Hummet och Fallenius över 90 minuter. Här tar resan slut.

fotboll, svenska cupen
|
units: 4/5 - spelstopp: 13:00
Djurgården - Degerfors
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.