Joakim Östman|9 mars, 2024, 10:31

Jag väljer att spela på Federico Chiesa i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dusan Vlahovic avstängning gör att Juventus förlitar sig tungt på Federico Chiesa.

  • Federico Chiesa snittar 2,09 skott per match i Serie A.

  • Federico Chiesa gjorde mål för Juventus senast.

  • Federico Chiesa har återigen hittat matchformen efter skadefrånvaron.

Frågetecken som behöver svar

Juventus formsvacka fortsätter och efter att de tappat hoppet om att vara med i titelracet har det fallerat rejält. Såväl prestationerna som resultaten har uteblivit och med endast fem-poäng på det sex senaste matcherna i Serie A, börjar man undra hur säsongen ska sluta. 

Juventus hittas likväl fortsatt på andraplatsen i Serie A men som tränare Max Allegri varit ute och predikat i media, kan Juventus inte bara lägga sig och dö under slutdelen på säsongen. Mot Napoli senast blev det förlust på nytt och inför helgens möte mot Atalanta är det många frågetecken som behöver rätas ut för Juventus del.

Atalanta har i sin tur på kort tid gått från att vara tillsammans med Inter hela Serie A hetaste lag till att dippa på slutet. Atalanta hade en streak på fem-raka segrar i Serie A från mitten i januari till mitten på februari, när tuffhets graden gått upp motstånds mässigt har dock poängtappen kommit.

Atalanta kommer nu istället från enbart en inspelad poäng över det tre senaste omgångarna och även fast de mött Inter, Milan och Bologna, är det under förväntat antal poäng som plockats. Senast i hemmamötet mot Bologna blev trots ledning förlust efter att gästande Bologna vänt genom två-mål på tre-minuters spel i mitten andrahalvleken.

Federico Chiesa i fokus

Att både Juventus och Atalantas formkurvor pekar nedåt får vi konstatera inför lördagens tillställning. Det handlar således om att studsa tillbaka och båda lagen skulle må väldigt bra av ett starkt resultat, som ger arbetsro på nytt.

Ur ett tabellmässigt perspektiv är det inget snack om saken att gästande Atalanta är i störst behov av poäng. Atalanta är i högsta grad med och gör upp om Champions League platserna och att 5-platsen i Serie A med stor sannolikhet innebär CL-spel kommande säsong, gör att striden blir ännu mer intressant.

Sett till lagens form och framförallt att det är väldigt svårt att säga vart Juventus står för tillfället är detta likväl en match, vi håller oss långt i från att syna ett resultat. Istället tar vi sikte mot ett specialspel och blickarna riktas mot Federico Chiesa som mycket kommer hänga på i Juventus anfallspel.

Med Dusan Vlahovic avstängd blir Federico Chiesa vital framåt för Juventus och med mål senast för den italienska anfallare tycks formen vara god. Federico Chiesa snittar 2,09 skott per match i Serie A och här blir det självklara valet på förhand att klicka minst ett skott på mål från italienaren, till ett fint odds på 1.72!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Juventus - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.