Erik Norin|10 juni, 2023, 08:53

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ruud har endast tappat ett set på de tre senaste matcherna mot bra motstånd.

  • Ruud är mer rutinerad nu än förra året och har prickat formen.

  • Djokovic har tappat ett set i sina två senaste matcher.

Kan bli historisk

Novak Djokovic kan här ta sin 23:e grand slam-titel och på så sätt bli historisk som den spelare med flest titlar genom tiderna. Chans har han definitivt och efter att spelet hackat lite stundtals under turneringen gick han in i semifinalen som underdog mot Carlos Alcaraz och verkligen visade sig från sin bästa sida. Alcaraz fick fysiska problem i de två sista seten och Djokovic kunde enkelt vinna till sist, men redan före det tyckte jag att det var Djokovic som var planens bästa spelare.

Nu väntar dock ytterligare en tuff motståndare och jag tycker spelet på över 3,5 set känns helt klockrent här. Djokovic har tappat ett set i två raka matcher nu medan Casper Ruud spelar kanske sin bästa tennis i karriären. Tvivlar inte en sekund på att Djokovic tar ett set, men tror han får svårt att vinna med 3-0. Vilket han historiskt också haft på gruset i Paris, även om serben vunnit turneringen vid två tillfällen.

Det nordiska hoppet

Framme i sin tredje grand slam-final på mindre än ett år. Casper Ruud trivs verkligen på banan för tillfället och framförallt trivs han på gruset i Paris. Hans solklart bästa underlag och nu kommer han till den här matchen mer redo än förra säsongen och jag tror faktiskt att han till och med kan utmana om segern här, därav att det spelet lagts till med låg insats. Ruud spelade ut Zverev fullständigt i semifinalen och även i den helnordiska kvartsfinalen mot Rune så visade Ruud att han var den bättre för dagen. Två väldigt meriterade motståndare som besegrats på ett övertygande sätt med pondus. Här ska Djokovic behöva göra en bra prestation för att vinna.

Ruud har också succesivt blivit bättre under turneringen och efter att ha tappat set mot både Zeppieri och Zhang så har han nu endast tappat ett set på tre matcher mot en Nicolas Jarry i dunderform, en fjärderankad Holger Rune och en Sascha Zverev tillbaka i superform efter sin skada. Väldigt bra motståndare som inte ens ges chansen av norrmannen vilket gör att jag tror mycket på honom i den här matchen. Minst ett set fixar han i alla fall!

tennis, franska öppna
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Djokovic - Ruud
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.