Axel Olsson|12 april, 2024, 10:10

Jag väljer att spela på Luton +3 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Man City kommer att rotera på vissa positioner för att vila spelare inför Real Madrid.

  • Man City kommer att slå av på takten om de har en bekväm ledning. Vill spara energi till det viktiga CL-mötet.

  • Luton Town har ryckt upp sig och stått för två godkända insatser mot Arsenal och Bournemouth.

  • Det är jämnt nere i botten, målskillnaden kan absolut bli viktig för Luton i slutändan.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Slår av på takten

Vi fick bevittna en underhållande match i tisdags när Real Madrid och Manchester City spelade 3-3. Det är alltså helt öppet inför returen på Etihad Stadium och det kommer att bli en riktig nagelbitare. Innan kvartsfinalen ska avgöras, har Man City en ligamatch mot bottengänget Luton Town. I vanliga fall hade vi trott på en överkörning här, men det är uppenbart att Man City prioriterar CL-returen.

Vi tror att Pep roterar på en del positioner, där bland annat mittfältaren Rodri har gått ut i media och sagt att han behöver vila. Hemmalaget har en fin bredd i truppen och startelvan kommer fortfarande vara bra mot Luton Town. Men Peps gäng kommer att slå av på takten om de tar en bekväm ledning i den här matchen, därför tror vi inte på någon storseger. Segern är fortfarande oerhört viktig i kampen om ligatiteln, men om Man City tar en tidig ledning har de tillräckligt med stabilitet för att städa av matchen. På Kenilworth Road hade de svårt att bräcka det lågt stående försvaret, gästerna kommer att försvara med allt dem har under lördagen också.

Målskillnaden kan bli viktig

Det är inte i dessa matcherna som nykomlingen Luton Town ska ta poäng i. Det börjar dra ihopa sig i bottenstriden och det kan bli små marginaler som avgör till slut. Luton Town är medvetna om detta och därför kan målskillnaden bli viktig i en match som denna. Gästerna kommer ha svårt att ta poäng, men ambitionen är att hålla tätt bakåt för att inte försämra målskillnaden allt för mycket.

De kommer att försvara med allt dem har och vi tycker ändå att de har ryckt upp sig i deras två senaste matcher. Innan har vi fått bevittna ett horribelt försvarsspel, men matchen mot Arsenal var ändå ett steg framåt, trots förlust. Luton följde sedan upp med en bytung 2-1 seger mot Bournemouth, vilket betyder att de har lika många poäng som 17:e placerade Nottingham Forest. Det var hela tolv matcher sedan gästerna förlorade med en fyra måls marginal. Vårt spel rättas grönt om Luton förlorar med max två mål mot Man City. Om Man City vinner med en tre måls marginal får vi insatsen tillbaka.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:00
Manchester City - Luton Town
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.