Daniel Jacobsson|12 juni, 2023, 13:35

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Trollhättan är klart bättre.

  • Trollhättan roterade rejält i lagets cupmöte förra veckan och vann med 4-3. Ahlafors reducerade två gånger om i slutminuterna.

  • Ahlafors har inte samma kvalitet som serieledaren och kan bli aningen tunna här.

Dubbelmötet

Lilla Ahlafors från Ale Kommun utanför Göteborg är uppe och slåss i Ettan Södra i år. Trollhättan behöver inte klaga på vädret och planens plats åtminstone, det är ett härligt läge som den här gräsplanen ligger vid. Ale är väll inte den sexigaste delen av Göteborgs alla trakter, men det kan bli en mycket underhållande fotbollsmatch under tisdagskvällen. Det här är dessutom den match som drar mest fokus under tisdagen, då spelschemat i högre serier tar uppehåll och landslagsuppehållet tar vid. Ahlafors söker revansch mot Trollhättan efter att ha förlorat mot ett roterat gäng för bara ett par dagar sedan. Laget från Ale har börjat hitta rätt i Ettan, men här får man det tufft. Det är inte samma stäm och kvalitet i det här laget.

Serieledarna

Mak Lind, eller Mohammed Ali Khan som han hette tidigare, gör ny succé från tränarbänken. Nu i Trollhättan, som leder den södra Division 1-serien, och det ser ut att fortsätta på den biten. Närmaste utmanaren är Oddevold och det ser ut att bli dessa två lagen som slåss om seriesegern och en uppflyttning till Superettan. Mak Lind valde att rotera kraftigt i den cupmatch som man spelade mot Ahlafors för några dagar sedan, det gjorde han rätt i, men nu har han ännu mer att fundera över. Flera spelare, som vanligtvis är bänkade, visade framfötterna och spelade väldigt bra mot tisdagens motståndare. Nu möts man i seriespelet. Aliev är en spelare som imponerar rejält men det finns ännu mer spelare som sticker ut i det här gänget. Jag tror att man slår Ahlafors med klara besked här. Ledde cupmötet med 4-1 med roterad elva, släppte in två sena mål.

fotboll, ettan södra
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Ahlafors - Trollhättan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.