Axel Olsson|13 mars, 2024, 10:06

Jag väljer att spela på 1X i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Slavia Prag är starka i hemmaborgen. Vunnit tre raka EL-matcher där.

  • Slavia Prag besegrade Roma med 2-0 i hemmaborgen.

  • Milan har en två måls ledning att utgå ifrån. De behöver inte satsa framåt i den här matchen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka i hemmaborgen

Det var tydligt att Slavia Prag skulle få det tufft mot AC Milan. Det blev inte lättare borta i Italien när de drog på sig ett rött kort i den första halvleken. Diouf stod för en riktig ful tackling och satte tjeckerna i ett väldigt tufft läge. Med det sagt ska Slavia Prag ha en stor eloge för deras insats, där laget lyckades göra två mål trots att de spelade med en man mindre.

De höll matchen i liv fram till 85:e minuten då Milan satte 4-2 målet. Slavia Prag gjorde en stark insats på bortaplan och då ska det ändå sägas att de är ett lag som är klart bättre i hemmaborgen. I gruppspelet slog de Roma med 2-0 hemma i Tjeckien. Klubben stod för ett riktigt starkt gruppspel med hela fem segrar utav sex möjliga. De har tre raka Europa League-segrar i hemmaborgen och Slavia Prag måste gå för ytterligare en seger under torsdagskvällen. Med tanke på den fina hemmaformen och insatsen borta i Italien, tycker vi att dubbelchansen lockar vid dessa nivåerna. Slavia Prag kan absolut hålla matchen vid liv, men vi tror inte att de lyckas att lösa avancemanget till slut.

Fokus på att behålla ledningen

På förhand såg det ut att bli en klar dominans när Milan tog sig an Slavia Prag. Det var en segstartad match men när väl Slavia Prag drog på sig ett rött kort i den 26:e matchminuten kändes det nästan avgjort. Giroud satte ledningsmålet kort därefter, men glädjen blev som sagt kortvarig. Gästerna tog sig in i matchen igen och det blev ändå en rejäl kamp. Det blev till slut en 4-2 seger till Milan, men insatsen var absolut inte övertygande sett till att de spelade med en man mer under stora delar av matchen.

Det var en krampaktig insats från Milan – de har dock satt sig i ett väldigt fint läge inför returen. Gästerna behöver inte satsa framåt i bortamatchen mot Slavia Prag. De har en två måls ledning att utgå ifrån och därmed är krysset ett godkänt resultat. Vi tror att gästerna kommer vara lite mer återhållsamma i anfallsspelet för att säkra upp bakåt. Det är större fokus på att behålla ledningen än att utöka den, därför tror vi att krysset ligger nära till hands. Dubbelchansen testas därför till hemmalagets favör.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Slavia Prag - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.