Axel Olsson|14 april, 2024, 21:56

Jag väljer att spela på Palmer gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Palmer har gjort hela sju mål på fem matcher.

  • Palmer är sylvass från straffpunkten. Satt åtta av åtta straffar.

  • Chelsea har en fin målskörd på senaste.

  • Everton har släppt in mål i åtta av deras nio senaste ligamatcher.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stjärnan visar vägen

Det mesta talar för att det inte blir något Europa-spel för Chelsea nästa säsong. I skrivande stund hittas laget på en niondeplats i tabellen och det är ett alldeles för stort gap upp till topp 6. Klart att Pochettino är pressad efter en sådan här besvikelse till säsong, särskilt sett till vilka summor klubben har värvat för. De har inte fått ihopa helheten, även om det har funnits ljusglimtar under säsongens gång. Den främsta ljusglimten har varit ingen mindre än Cole Palmer. Han har gått från klarhet till klarhet sedan flytten till Chelsea.

Han är lagets stora stjärna och utan honom hade Chelsea hittats ännu längre ner i tabellen. På senare tid har ändå Chelseas form varit godkänd, där framförallt offensiven har levererat. Palmer har öst in mål på senaste, nämligen sju mål på fem matcher. Han stod för ett hattrick i senaste hemmamatchen mot Manchester United. Engelsmannen har visat sig vara sylvass från straffpunkten, med åtta mål på åtta straffar. Nästintill allt i offensiv väg går igenom honom, därför tycker vi att målskytte-spelet lockar. Chelsea har ingenting att förlora mot Everton – de har ett litet hopp att gå på och därför tror vi på ett fortsatt offensivt Chelsea. Palmer skriver in sig i målprotokollet igen.

Pressat läge i botten

För Evertons del är det tre blytunga poäng som står på spel. Klubben har nämligen drabbats av ytterligare ett poängavdrag, vilket betyder att de endast är två poäng ovanför 18:e placerade Luton Town. Det ser ut att bli en spännande avslutning där flera lag kan bli inblandade i kampen om säkrat kontrakt. Med det sagt var det en livsviktig seger när Everton besegrade bottengänget Burnley med 1-0. Calvert-Lewin har dykt upp och gjort mål i två raka nu när det börjar bli ett kritiskt läge för klubben.

Bortsett från segern mot Burnley har gästerna haft en väldigt tung period bakom sig med 13 raka ligamatcher utan seger. Everton har släppt in mål i åtta av deras nio senaste ligamatcher. Dyches gäng är alltså pressade att ta poäng och de har ett par tuffa omgångar kvar i ligaspelet. Gästerna förväntas sjuka lägre i måndagens batalj när Chelsea står för motståndet. Tarkowski och Branthwaite gör det bra i mittlåset, men gästerna har brister i andra delar av laget. Chelsea kliver in som givna favoriter inför det här mötet och vi tror att det blir tufft att hålla nollan på Stamford Bridge.

fotboll, premier league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Chelsea - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.