Daniel Jacobsson|15 mars, 2024, 10:45

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad gynnas av sin hemmaplan.

  • Jag räknar med att Örjans Vall inte är topnotch, ännu.

  • MFF kommer försöka styra matchbilden på Örjans Vall. Förutsättningarna talar inte för målfest.

100 kr Gratisspel

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Örjans Vall

Halmstad har tagit sig till semifinal med flera tuffa utmaningar på vägen. Hallänningarna har stött på Helsingborg, Trelleborg, Värnamo och Brommapojkarna och tagit sig förbi samtliga. I kvartsfinalen senast fick man dock lida och det skulle behövas en förlängning innan man kunde avgöra mötet på Grimsta. Det skall sägas att segern där är imponerande, först och främst för att BP är hemmastarka och sedan för att Halmstads fans valde att bojkotta matchen och man spelade därmed inför 400 åskådare, varav inga hade blåa tröjor på sig.

Nu väntar en hemmamatch och då lär fansen vara på plats mer än någonsin. Malmö är en uppgift som man kommer behöva skrika halsen ur sig för att besegra, eller rättare sagt, stötta laget för att besegra. Det här kommer bli en match där Halmstad vill styra matchbilden på sitt sätt, vilket innebär att hålla borta MFF-offensiven från målet. Hemmaplanen, gräset och allt det där spelar såklart roll.

Press på axlarna

Det är en otrolig trupp som Malmö ställer fram inför den allsvenska säsongen i år. Daniel Andersson och co har värvat för att kunna leverera på flera håll och kanter. Cupspelet är man storfavoriter i, Allsvenskan är man storfavoriter i och jag ser inte hur man skall misslyckas ta sig långt även i europaspelet. Senast satt en spelare som Isaac Kiese-Thelin på bänken i 90 minuter plus tillägg, trots detta gjorde MFF fem mål framåt. Det säger en hel del och då skall det nämnas att man roterade kraftigt mot vad jag hade satt ut som en ordinarie startelva. Bland annat gjorde Sebastian Jörgensen två mål i matchen.

Här är man rättvisa storfavoriter men någon storseger blir det absolut inte. Jag tror det är större chans att HBK utmanar med att göra mål på Johan Dahlin här än att Malmö vinner med flera bollar. Örjans Vall kommer inte vara gjord för att Malmö skall kunna lira boll och göra fem nya baljor framåt. Snarare tvärtom. Halmstad kommer stå lågt och göra det tufft för Malmö i det här mötet, det är hemmalagets möjlighet att hålla sig kvar i semifinalen. Vi klickar underspelet.

fotboll, svenska cupen
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Halmstad - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.