Daniel Jacobsson|15 mars, 2024, 10:44

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pep och City går alltid stenhårt för titlarna.

  • Sista matchen innan uppehållet. Ordinarie elvor att vänta.

  • Newcastle har fortsatt skadeproblem och mittfältstrean ser svag ut.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Finalen i spaning

Manchester City lyckades inte slå Liverpool i förra helgens toppmöte och får fortsätta jaga förstaplatsen ett tag till. Nu väntar ett kortare upphåll från Premier League då både cupspel- och sedan även ett landslagsuppehåll står före. Manchester City har därför ett bra tag kvar till nästa ligamatch och bör kunna satsa allt på ett kort i den här kvartsfinalen. Pep Guardiola går alltid stenhårt för titlarna och det är ingen skillnad den här säsongen, speciellt inte när spelschemat är tomt ett par dagar framöver.

Vi kan räkna med en stark startelva här. Det finns återigen frågetecken kring Kevin de Bruyne, som lämnats utanför landslagstruppen, men det är väll också det enda frågetecknet som sticker ut i den här klubben just nu. City kommer gå ut och visa att man är storfavoriter. Vi kan räkna med ett rejält övertag i både boll och målchanser. Jag tror att den här matchen avgörs på mitten, där Newcastle fortsatt har problem med uttagningen.

Tunt mittält

Eddie Howe och Newcastle har tappat farten under säsongens gång. Nu har man gått från en titelutmanare till ett mittenlag i Premier League i princip och det säger väll allt. Med det sagt så kommer man från en förlust mot Chelsea senast och en vinst mot Wolverhampton innan det, så det svänger en del kring det här laget. Nu väntar ett cupmöte mot Manchester City och det bör man inte ha svårt att motivera sig till iallafall. Det här är ett toppmöte i deras egna ögon och man ser säkert möjligheten att avancera. Det gör dock inte undertecknad.

Manchester City är klasserna bättre som alla vet. Newcastle har fortsatt ett lite skadedrabbat mittfält och det kan bli helt och hållet avgörande här. Jag tror att Bruno Guimaraes blir för ensam och skulle Longstaff och antingen Miley eller Wilock spela bredvid skiljer det en del klass även i sitt egna lag. Här vinner Pep och City bekvämt.

fotboll, fa cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Man City - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.