Daniel Jacobsson|15 april, 2024, 12:07

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hemmafördelen för Barcelona bör innebära en lugnare matchbild.

  • Barcelona har en lysande form.

  • Allt är inte helt övertygande i PSG.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kontrollerat

Det blev en rörig tillställning på Parc des Princes förra veckan. Inget av lagen kunde få ordning på sin matchbild och det blev väldigt svängigt. Brassen Raphinha var Barcelonas bästa spelare framåt och stod för två av tre mål i vinsten. Nu vänder man hemåt och då förväntar jag mig att man tar hand om matchbilden på ett lite tryggare sätt, om man kan säga så. Xavi vann rond ett mot sin ”överman” Luis Enrique, som den sistnämnda verkar tycka själv. Nu har han chans att tysta munnen på den tidigare Barca-tränaren och vinna det här dubbelmötet. En vinst skulle innebära väldigt mycket positivt, då Barcelona faktiskt fått en tacksam väg till en potentiell final.

Spanjorerna har en godare chans att kontrollera returmötet än det på Parc des Princes. Det är trots ledning och ett PSG som lär trycka på lite hårdare än senast. Jag förväntar mig en tight returmatch där inget av lagen vill bjuda på lika mycket som senast. Man har lärt sig av sina misstag med andra ord och det höga underspelet är att rekommendera enligt mig. Under 3,5 mål klickas i Barcelona-Paris Saint Germain den här tisdagskvällen.

En bit ifrån

Får jag säga mitt i det här mötet så får Paris Saint-Germain det väldigt tufft att ta sig vidare här. Det blir förmodligen inget lyckat slut på Kylian Mbappes PSG-era, eftersom han ryktas till Real Madrid. Fransmännen hade alla möjligheter att ta med sig en seger till Spanien förra veckan, men tappade 2-1 ledning till 2-3 och därmed kliver man in med ett tufft utgångsläge här. Visst, det finns massvis med kvalitet i det här laget och en spelare som kan avgöra matcher på egen hand är såklart Mbappe. Om han har dagen kan allting hända, men har han det? Jag tycker den senaste tiden varit sisådär och det är tydligt att saker och ting påverkar honom utifrån.

PSG misslyckas även i år. Det är åtminstone min känsla. Jag tror på ett betydligt tightare möte här, som nämnt tidigare, och tror att PSG kan få problem med Barcelonas form och hemmafördel i returen. Det kommer bli en mer kontrollerad matchbild, åtminstone från hemmalagets sida som har ett resultat att försvara. PSG kommer få trycka på, men jag är inte helt övertygad om att det är från allra första minuten. Undern känns rätt.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Barcelona - PSG
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.