Axel Olsson|16 mars, 2024, 10:41

Jag väljer att spela på Leicester +1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelseas senaste cupseger mot Leeds satt långt inne.

  • Leicester har bevisat att de har hör hemma i Premier League. Alldeles för bra för Championship.

  • Leicester slog ut Bournemouth i förra cuprundan.

  • Chelsea har lite bekymmer i försvarslinjen med skador och sex insläppta mål på tre matcher.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Alldeles för stort favoritskap

Det är klart att Chelsea ska vara favoriter inför en kvartsfinal hemma på Stamford Bridge. Undertecknad är dock inte helt övertygade av vad Chelsea har visat upp, samtidigt som gästerna inte ska underskattas allt för mycket. Har oddssättarna satt Chelsea som alldeles för stora favoriter? Vi tycker det. Chelsea har inte rosat marknaden den här säsongen och det har varit en blandad form på senaste.

De har ett par segrar mot Newcastle och Leeds, dock satt cupsegern mot Championship-gänget långt inne. Det krävdes ett sent avgörande i den 90:e minuten för att avancera vidare i FA-cupen. Det ska sägas att de har släppt in hela sex mål i deras tre senaste matcher och att Pochettino fortfarande laborerar med vilka som ska spela i försvarslinjen. Skadelistan är lång och det har givit Chelsea en klart sämre bredd i truppen. De är fortfarande favoriter att gå vidare men sett till vad de har visat upp, tror vi inte på en storseger mot Leicester. Gästerna kan förlora med ett mål och ändå sitter vårt spel.

Håller Premier League-klass

FA-Cupen är en turnering som har bjudit på många skrällar genom historian. Men att Leicester har tagit sig fram till en kvartsfinal ser vi inte som någon skräll. De har bevisat att de håller Premier League-klass och det mesta talar för att klubben lirar i högstaligan nästa säsong. De har varit alldeles för bra för Championship och vi blev inte förvånade när Leicester slog ut Bournemouth i FA-Cupen. Det stod lika efter 90 minuter och därmed krävdes en förlängning för att skilja dem åt.

Leicester var till slut snäppet vassare och det var yttern Fatawu Issahaku som blev matchjälte. Gästerna har en stark trupp och det är flera av de offensiva spelarna som levererat på en hög nivå den här säsongen. Dewsbury-Hall, Vardy, Fatawu Issahaku och Daka står alla på +10 poäng (mål och assist) den här ligasäsongen. Visst formen är inte den bästa just nu, trots detta kommer kommer det inte vara något fel på motivationen när Leicester väl kliver in i den här kvartsfinalen. Vi gissar på att Championship-laget ger Chelsea en rejäl kamp om avancemanget. Det blir en jämnare match än vad oddssättarna förväntar sig!

fotboll, FA Cup
|
units: 3/5 - spelstopp: 13:45
Chelsea - Leicester
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.