Axel Olsson|16 april, 2024, 10:53

Jag väljer att spela på Saka över 0,5 skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Davies är avstängd. Mazraoui förväntas starta som vänsterback.

  • Saka är betydligt snabbare än Mazraoui. Kan utnyttja detta i onsdagens batalj.

  • Saka skapade chanser i det första mötet. Ett mål och andra farligheter, likt straffsituationen i slutet.

  • Båda lagen har massvis med offensiv kvalitet. Kan bli en böljande match likt den första.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Svajat i försvaret

Nu står det klart, Bayern München förlänger inte deras svit på hela elva raka ligatitlar. Det har varit en bedrövlig säsong på många sätt o vis, även om Leverkusen har varit fullständigt briljanta. Bayern Munchen ska alltid vara i toppen med det laget dem har, därför är det en stor förvåning att se klubben bli så utklassade i kampen om titeln. Tuchel har inte fått ut maximalt av den här spelartruppen, vilket leder till ett tränarbyte i sommar. Trots denna besvikelse, har klubben fortfarande en chans att nå framgång i Champions League.

Bayern Munchen är fortfarande ett lag att räkna med i dessa sammanhangen, laget bevisade deras kvalitet borta på Emirates Stadium. De fick med sig 2-2 därifrån och det var offensiven som visade vägen. Nu har de en stor möjlighet att avgöra hemma på Allianz Arena. Likt det första mötet kommer ett stort ansvar ligga i det offensiva spelet, då försvarslinjen inte utstrålat något större självförtroende den senaste tiden. De har släppt in hela nio mål på fem matcher, lägg även till att vänsterbacken Alphonso Davies är avstängd. Därmed förväntas Mazraoui starta som vänsterback under onsdagen, en spelare som inte alls har samma snabbhet som Davies. Med det sagt tror vi att Saka kan skaffa sig ett övertag på den här kanten.

Skapar övertag på kanten

Det är klart att Artetas gäng var missnöjda med 2-2 resultatet på Emirates Stadium. De inledde klart bäst, men slarvade bort ledningen med ett par inviduella misstag i försvaret. Vi är inte vana att misstag från det ramstarka Arsenal-försvaret, samtidigt är Bayern ett lag som är så pass skickliga att de kan utnyttja minsta lilla misstag. Förra veckan blev ännu tyngre när väl Arsenal förlorade helgens ligamatch mot Aston Villa. De hade ett ypperligt läge att ta över serieledningen då Liverpool förlorade, men gav nu Man City öppen gata att knipa ligatiteln. Det var en match med två ansikten, där Arsenal dominerade i första halvlek men fick inte hål på den förre detta Arsenal-spelaren Martinez.

Istället utnyttjade Aston Villa omställningsspelet och det blev en blytung förlust. Det går inte att kalla detta en formsvacka än och Arsenal har en helt annan stabilitet jämfört med tidigare år. Vi tror att gästerna kan mäta sig mot Bayern på Allianz Arena och att det kommer bli en rysare in i det sista. Eftersom det är så pass ovisst kring avancemanget, väljer vi att testa en specialare. Saka var livlig i det första mötet, med framförallt ett fint mål.

Han är oerhört vass när han får vika in med sin vänsterfot, utöver målet skapade han också andra farligheter, likt den omtalade straffsituationen i slutet. Saka är betydligt snabbare än den förväntade vänsterbacken Mazraoui. Med det sagt tror vi att yttern kan skapa ett rejält övertag i den här matchen, jämfört med mötet mot vindsnabbe Davies. Vi vet sedan tidigare att högerkanten med White, Saka och Odegaard funkar väldig bra tillsammans. Om dessa kan skapa isolerade en mot en situation där ute, tror vi att engelsmannen kan utnyttja snabbheten för att komma till ett par farliga skottlägen.

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Bayern Munchen - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.