Daniel Jacobsson|16 april, 2024, 12:11

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hemmafördelen spelar roll.

  • Ett viktigt mål för Erling Haaland i helgens 5-1 seger mot Luton.

  • Manchester City har haft möjlighet att vila sina främsta spelare.

  • Jag räknar med en lite mer avvaktande matchplan från Carlo Ancelotti.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nu avgörs det

Att Pep Guardiola och Manchester City är favoriter till ännu en Champions League-titel förvånar ingen. Nu har man dessutom en hand om Premier League-titeln efter att både Arsenal och Liverpool förlorade i helgen som var. Manchester City gjorde det inte, istället körde man över stackars Luton med hela 5-1 på Etihad Stadium och den starka formen håller i sig. Laget har hittat formen i helt rätt tid av säsongen när både Champions League och Premier League skall avgöras på kort tid. Den här månaden innehåller väldigt mycket matcher och City har lyckats använda truppen på ett väldigt bra sätt. Flera spelare är utvilade inför returmötet på Etihad Stadium.

Tre spelare som inte fanns med i startelvan mot Luton i helgen var Kyle Walker, Rodri och Phil Foden. Nyckelspelarna fick sitta kvist i 90 minuter och kommer hit med fräscha kroppar. Två andra spelare som verkligen fixat formen inför returmötet mot Real Madrid är Kevin de Bruyne och Erling Haaland, båda låg bakom mål i helgens storseger. Jag har väldigt svårt att se ett utvilat och formtoppat Manchester City ryka på hemmaplan – trots det faktum att det är Real Madrid som står på andra sidan. City är numret vassare när det stämmer.

Högstanivån krävs

Real Madrid stod för en väldigt bra hemmamatch mot Manchester City. Det mötet slutade, som alla vet vid det här lagret, 3-3 och det är ett likaläge som vi tar med oss till Etihad Stadium. Onsdagens största och mest spännande tillställning är här och vi hade egentligen hoppats att det var en final mellan dessa två som var på spel. Icke denna gången, istället skall Real hitta nivån som krävs för att ta sig vidare i slutspelet. En nivå som jag tror blir väldigt tuff att nå i Manchester. Los Blancos, som klubben kallas, är en bit ifrån sin högstanivå i dagsläget och det är precis därför jag tvekar på deras möjligheter i det här returmötet. I helgen vann man tryggt med uddamålet mot Mallorca och även Real passade på att vila spelare.

Trion framåt med Rodrygo, Vinicius Jr och Jude Bellingham är livsviktig. Även dessa tre herrar behöver hitta en nivå som är nära den högsta man har. Det visade man inte prov på under det första mötet, trots att det var en väldigt bra match från alla håll. Drömmål efter drömmål och ett spel som gav oss fotbollsälskare ett leende på läpparna. Här lär vi dock få ett betydligt tightare möte skulle jag tro. Det är åtminstone det som Carlo Ancelotti lär behöva för att öka chanserna att ta sig vidare härifrån. Som jag sagt tidigare, det är en bit till högstanivån i dagsläget och då räcker man inte hela vägen mot Manchester City på bortaplan.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Manchester City - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.